אפייה בכלי חרס

אפיית לחם בכלי העשוי חרס מהווה "משפר אפייה" נפלא, ולחם הנאפה כך משיג מרקם מצוין, שקשה להשיגו בשיטות אחרות. יש לכך שתי סיבות: ראשית, החרס עצמו אוצר חום, וגורם לפיזור חום אחיד מסביב ללחם; שנית, הנוזלים הנמצאים בבצק "נלכדים", כאדי מים, בכלי ומסייעים באפייה ובקבלת מרקם נוקשה ופריך לקרום.

מדריך: אפיית לחם בכלי חרס

בתמונה הבאה מופיעות שתי כיכרות, זהות במשקלן (לפני האפייה) של אותו הבצק (לחם שאור לבן). זו שמימין נאפתה כרגיל, על גבי אבן אפייה בתנור. זו שמשמאל נאפתה בכלי חרס. ניתן לראות את ההבדלים בתפיחה שהתרחשה במהלך האפייה - הכיכר השמאלית גבוהה באופן משמעותי מהימנית. ההבדל ניכר גם בתוך הלחם: הכיכר שנאפתה בכלי החרס פיתחה בועות גדולות יותר ומרקמה עבר תהליך "ג'לטיניזציה" מובהק יותר.

מדריך: אפיית לחם בכלי חרס

אני משתמש בכלי חרס לא מזוגג של חברת Romertopf, המיועד במקור לאפיית תפוחי אדמה. ניתן להשתמש בכל כלי מתאים בגודלו, מזוגג או לא מזוגג, כל עוד יש לו מכסה תואם.

מדריך: אפיית לחם בכלי חרס

הוראות לאפיית לחם בכלי חרס:

בחירת המתכון - מאחר והאפייה תתבצע בחום גבוה (ראו להלן), אני ממליץ לאפות בכלי חרס בצקים שאינם מכילים שיעור גבוה של סוכרים או שומנים. ככלל, כל מתכון המופיע באתר "הנחתום", שיש לאפות בטמפרטורה של 220 מעלות ומעלה, מתאים לאפייה בכלי חרס. עדיף לבחור בבצקים "רטובים", המכילים שיעור נוזלים גבוה, כגון לחם ללא לישה, פרנה, טשקנט נון ודומיהם. גם לחמי שאור מתאימים מאוד לאפייה שכזו.

מדריך: אפיית לחם בכלי חרס

עיצוב הכיכרות - יש להתאים את גודל הכיכרות ואת צורתן למידות כלי החרס וצורתו. לא לשכוח, הבצק יתפח (והרבה) בעודו בכלי החרס, ולכן חשוב לעצב כיכר נמוכה, יחסית. חשוב לקמח היטב את הבצק לאחר עיצוב הכיכר, על מנת למנוע ממנו להידבק לתחתית הכלי.

מדריך: אפיית לחם בכלי חרס

הכנת הכלי - ישנם כלי חרס, אותם טובלים במים לפני האפייה. כשאופים לחם, אין צורך בטבילת הכלי - מאחר והבצק יספק בעצמו את הנוזלים הנדרשים.
יש לחמם את כלי החרס בתנור, עם המכסה שלו, כשעה לפני תחילת האפייה. החימום יתבצע בחום המרבי של התנור (לרוב 250 מעלות, אני מחמם בטמפרטורה של 300 מעלות). לא חייבים להניח את הכלי על אבן אפייה.

מדריך: אפיית לחם בכלי חרס

האפייה - כשהבצק סיים לתפוח וכלי החרס חם, חורצים את הכיכר, פותחים את כלי החרס (בזהירות רבה - המכסה אמור להיות לוהט) ו"משליכים" בזהירות את הכיכר לתוך הכלי. יש להיזהר ממגע בדפנות הכלי עם ידיים חשופות, מחשש לכוויה. מכסים את הכלי, סוגרים את התנור ואופים במשך כשלושים דקות בחום של 250 מעלות. בתום הזמן, פותחים את הסיר וממשיכים לאפות, ללא המכסה, עוד כעשר דקות. שלב זה נועד להשחים את קרום הלחם ולהפוך אותו לפריך יותר.

בתום הזמן, מוציאים בזהירות רבה את הכלי מהתנור ומחלצים ממנו את הלחם. מצננים את הלחם על רשת. מחזירים את כלי החרס לתנור וחוזרים על הפעולה עם הכיכר הבאה, אם ישנה.

מדריך: אפיית לחם בכלי חרס

אגב, ניתן להשיג תוצאות דומות אם אופים בסיר או תבנית מברזל יצוק. הוראות השימוש זהות.

בהצלחה ובתיאבון!

 

impotence frbdcacldJaitoBtjCauthq

Doxazosin https://pharmacylo.com/ online rx pharmacy

peoples pharmacy dgsolbvfdCarcorssgodu

viagracialisevit https://ucialisdas.com/ cialis cheap online

cialis tadalafil olgstnoegfdJaitoBtjCauthi

viagra prices costco https://jokviagra.com/ how much viagra to take first time

buy 20mg cialis afhsdbcCarcorsypxxw

cialis daily https://rcialisgl.com/ cialis black 800

sous vide cooker

I love this bread, the looks and everything is perfect sous vide cooker

help with thesis writing fcsgsaxzvofbldJaitoBtjCauthh

Norvasc https://canadianeve21.com/ Kamagra Oral Jelly

thesis writing fcsgaxzvofbldJaitoBtjCauthu

https://thesiswritingtob.com/ - thesiswritingtob.com help in writing thesis thesiswritingtob.com free thesis help

what is better viagra or cialis hvgeahdJaitoBtjCauthg

https://ljcialishe.com/ - effects of cialis https://cialisvja.com/ - lowest price cialis https://viagraonlinejc.com/ - viagra online no prior prescription https://viagratx.com/ - is there a viagra for women https://buycialisxz.com/ - cialis free 30 day trial

automatic:

automatic: https://bulbiv.com
html: bulbiv.com
bb code: [url]https://bulbiv.com[/url]
markdown: [Website](https://bulbiv.com)

cialis 5 mg one day fbfbcldJaitoBtjCauthw

voordelen van cialis cialis in holland ohne rezept cialis ou viagra que choisir

cash advance mobile alabama olfbnvoegfdJaitoBtjCauthk

payday loans lake worth payday loans summersville wv cash advance lenders nc

bfsgdcfhfguTencuckygha

viagra next day delivery usa viagra vs cialis vs levitra reviews viagra with dapoxetine

canadian drugs without prescription fhsabolthdJaitoBtjCauthx

pharmacy prices prescription drugs online without doctor canadian mail order pharmacies

viagra no prescription next day delivery afsssvfbcCarcorsgmcyj

where to buy viagra in new york viagra sales in australia canada pharmaceuticals online

pain relief htgehdJaitoBtjCauthw

best online pharmacy cialis daily dapoxetine

safe cheap viagra online fvtvvofbldJaitoBtjCauthp

how i can get viagra in norway book online viagra how much for viagra without insurance http://genqpviag.com/ - sample viagra for free ’

לחם ללא גלוטן

תודה רבה על המאמר
האם ניסית עם לחם ללא גלוטן? יכול להיות טוב לדעתך?

That's new!

That was a very unique way of baking, that is awesome! landscape company montgomery

Clay pot baking is very

Clay pot baking is very efficient and effective, the output is a delicious bread.

roof leak repair cost bradenton

שלום, אני אופה

שלום,
אני אופה לחם מחמצת בכלי חרס, וכל פעם הלחם יוצא דביק מבפנים. למה?
אורלי

Cool Enhancer

What do you call that pottery vessel? I can really see the big difference in using that over just plain oven. Anyway, thank you for sharing and please don't foget to check our professional area rug cleaning services in St. Petersburg, FL. Discover the best professional cleaners who can handle this service for you in no time

man with a van Telford

אפיית לחמים במקביל

אצלי בתנור אין מקום לשתי כלי חרס כאלו.
עכשיו במידה ומכמות הבצק שהכנו, רוצים להכין שתי לחמים או יותר - איך מתזמנים את זה?

גם אצלי

גם אצלי אין...
פשוט - אופים אחד אחרי השני

לדעתי זה לא החרס אלא הכיסוי

אני אופה לחם עם תוצאה דומה, אבל לא בכלי חרס (או ברזל יצוק) אלא בתבנית אלומיניום פשוטה לאינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה. הצלחתי להגיע לתוצאות דומות לשלך באמצעות כיסוי התבנית עם תבנית נוספת ("מכסה") שאותה אני מורידה כחצי שעה אחרי תחילת האפיה. הכיסוי יוצר סביבה לחה ועוזר לתפיחה בתנור ולהתפתחות קרום הלחם.

אלומיניום מעביר חום מהר מאוד, כך שאין צורך לחמם אותו לפני העברה לתנור. אני מעבירה את הלחם לתפיחה אחרונה כבר בתוך התבנית שמרופדת בנייר אפיה, ומכסה בתבנית השניה כדי שהבצק לא יתייבש. כך אני חוסכת כלים, את חימום כלי החרס בנפרד, ואת סכנת הכוויה כשמתעסקים בכלים כבדים וחמים.

התאמת כלי חרס

שלום,
בלוג מקסים
אני הולכת לחקור כאן המון!!
תודה

קיבלתי במתנה כלי חרס מגיאורגיה
לא ברור לי אם אני יכולה להכניס אותו לתנור
מישהי אמרה לי שחייבים לעשות גלזורה.. האמנם?
במקום אחר שמעתי על טבילה במים
הכלי הוא חרס ללא כל ציפוי
איך יודעים אם אפשר להכניסו לתנור?
לא בא לי שיתפרק..

תודה!!

רכישת כלי חרס

שוב תודה על אתר מצויין!
איפה בארץ ניתן לרכוש כלי חרס שכזה?
תודה!

יש בחנויות לכלי

יש בחנויות לכלי בית, ואפשר גם למצוא ברשת.

אפיה בחרס

ראשית ניתן לשים נייר אפייה
שנית כשמתלכלך הסיר
משרים במים והבצק יוצא

ניקוי כלי החרס

היי שלומי,
ניסיתי לאפות לחם בכלי חרס, הכלי היה רחב מידי ולצערי הלחם פשוט יצא קצת פיתה,
הבעיה האמיתית היא שכנראה לא קימחתי מספיק והלחם ממש נידבק לכלי, איך אפשר לשחרר את הלחם מהכלי ואיך מנקים אח״כ את הכלי בלי להרוס אותו?
תודה
נעמה

האמת שאין לי

האמת שאין לי מושג... אולי לאפות שוב, כך שהשאריות יתפחמו?

האם ניתן לאפות

האם ניתן לאפות גם בטאג'ין ולקבל תוצאות דומות?

בברכה
עודד

אני מניח שכן -

אני מניח שכן - אך לא ניסיתי.

שאלה קלה

יש לי חרדות משימוש בסירים באפייה.
האם אפשר לשים את הלחם על אבן הלחם ולסגור מלמעלה עם הסיר (הפוך)?

כן, אפשרי

כן, אפשרי בהחלט.
לא לשכוח לחמם היטב את הסיר ההפוך לפני הכנסת הבצק לתנור.

אפייה בפיירקס במקום בחרס

ראשית - תשבוחות על הבלוג. מאלף!
שנית - ברשותי פיירקס זכוכית, האם ניתן להשתמש בתבנית במקום בחרס? נראה לי שעקרון פיזור החום עובד בצורה זהה, לא?

אני חושב שכן, אך

אני חושב שכן, אך לא ניסיתי. אשמח לשמוע על התוצאות.

קדירת אפייה מחימר פה בישראל

אני אופה בקדירת אפייה של ״פשוט״. התוצאות הכי טובות שהגעתי עד היום.
https://www.pashutli.co.il/66603