"החייאת" שאור יבש

על מנת להשתמש בשאור יבש, יש צורך להחזיר אותו למצב פעיל. תהליך זה דומה מאוד לתהליך הכנת שאור חדש. בסוף התהליך תתקבל עיסת שאור שבה ניתן להשתמש מעתה ואילך.

החייאת שאור יבש
הוראות הכנה

שלב 1
שמים כפית שאור יבש בקערית קטנה. מוזגים לקערית כף מים פושרים ומניחים למשך כחמש דקות, עד שפירורי השאור מתרככים. מוסיפים כף קמח לחם לבן ומערבבים עד לקבלת עיסה דלילה. מכסים את הקערית בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר, למשך כעשרים וארבע שעות.

שלב 2
על פני העיסה אמורות להופיע בועות. מוסיפים לעיסה כף מים פושרים וכף קמח לחם לבן ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשאירים למשך שתים עשרה שעות נוספות.

שלב 3
אם הכל כשורה, בעיסה יופיעו יותר בועות מאשר בשלב הקודם. מוסיפים לעיסה רבע כוס קמח לחם לבן ושמינית כוס מים ומערבבים היטב. מכסים את הקערית בניילון נצמד ומניחים שוב לשתים עשרה שעות.

שלב 4
מעבירים את העיסה לכלי גדול יותר. מוסיפים לעיסה חצי כוס קמח לחם לבן ורבע כוס מים פושרים. מערבבים היטב, מכסים ומניחים למשך שתים עשרה שעות. חוזרים על השלב הזה פעמיים נוספות.

עתה השאור מוכן לשימוש, בדיוק כמו שאור "רגיל". שומרים את השאור במקרר ומאכילים פעם בשבוע, כרגיל.

בהצלחה!

 

החייאת מחמצת

אפשר לחדש מחמצת שהיתה מקמח שיפון בקמח שיפון בלבד?

לאו דוקא, ניתן

לאו דוקא, ניתן להשתמש באיזה קמח שרוצים.

מה הסיבה להליך הארוך?

כלומר, מדוע להתחיל עם כפית שאור יבש? האם אי אפשר לערבב כוס שלמה עם מים?

צריך לתת לתרבית

צריך לתת לתרבית זמן להתחדש, מבלי לגרום לריכוז גבוה מדי של חיידקים - מה שיגרום לעיסה להיות חמוצה מאוד.

מה היתרון בשיטה

מה היתרון בשיטה זאת על פני שאור חדש?

ככל שהשאור בוגר

ככל שהשאור בוגר יותר, כך הוא משתבח (מבחינת טעמים ויעילות). שאור מיובש משמר את הערכים של השאור הבוגר ומונע את הצורך לפתח שאור חדש טוב, מה שיכול לקחת חודש-חודשיים.

נפלא! עשיתי

נפלא! עשיתי ועבד נהדר! ת.
ודה רבה ושבת שלום

תודה שלומי

שלומי,

תודה על המדריך לייבוש והחייאת שאור

האתר עשיר מאוד בידע,
והמאמרים שלך מחכימים מאוד - תודה רבה

מעניין!

טוב לדעת שיש שיטה שלא מחייבת לשמר שאור נוזלי בתדירות קבועה
תודה רבה!

האם ניתן להשתמש

האם ניתן להשתמש בשאור יבש כמו שמרים יבשים וכבר להכין ממנו לחם?

לא, יש צורך

לא, יש צורך "להחיות" את השאור לפני השימוש. ראה המדריך שבאתר.

איך עושים את זה

איך עושים את זה עם שאור מוצק

אותו הדבר...

אותו הדבר... מורחים דק דק ומייבשים