לחם ללא לישה

המתכון הזה נותן, לדעתי, את יחס התוצאה:השקעה הטוב ביותר. מתקבל לחם מצוין, בעל קרום פריך ותוך ספוגי, לח ולא אחיד. המתכון המובא כאן הוא לגרסה הבסיסית, ניתן ליצור וריאציות בקלות, ע"י החלפת סוג הקמח או הנוזלים בהם משתמשים.

לחם ללא לישה
לחם ללא לישה
לחם ללא לישה

המצרכים

  • 3 כוסות קמח לחם כפרי או לבן
  • כוס ורבע מים
  • כפית ורבע מלח
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • מעט קמח תירס גס או קמח סמולינה לקימוח
  • כלי חסין חום לאפיה, עם מכסה

הוראות הכנה

מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את המלח ומערבבים, עד שהמלח מפוזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מוסיפים לקמח את המים ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה דביקה. לא לשים את הבצק! מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ומשאירים, בטמפ' החדר, כ-18 שעות.

לאחר סיום התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים אותו על משטח מקומח היטב. הבצק דביק מאוד בשלב זה, וכדאי לקמח היטב את הידיים לפני העבודה עמו. מוציאים את האוויר מהבצק, ע"י לחיצה קלה עליו. מקפלים את הבצק על עצמו כארבע פעמים, ליצירת צורה של "כיכר" ריבועית.
מניחים את הכיכר על מגבת מקומחת היטב בקמח תירס גס. מקמחים את הכיכר בקמח תירס ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה שנייה, כשעתיים.

כשעה לפני האפייה, מחממים את התנור לחום של 230 מעלות ומניחים את כלי חסין אש מכוסה על רשת במסילה האמצעית. אני משתמש בסיר חרס לאפיית תפוחי אדמה של חברת Romertopf, אבל ניתן להשתמש גם בסיר מברזל יצוק או מזכוכית מחוסמת. חשוב לוודא, שהכלי שבו אתם מתכוונים להשתמש (והמכסה שלו) עמיד בחום רב כל כך.

בתום התפיחה השנייה, פותחים, בזהירות רבה, את הסיר הלוהט ומכניסים לתוכו את הבצק. מכסים ומחזירים את הסיר לתנור, לאפייה במשך כ-30 דקות עם מכסה וכ-15 דקות נוספות ללא מכסה.

בגמר האפייה, מוציאים את הסיר (שוב, בזהירות!) מהתנור ומניחים את הלחם לצינון על רשת.

גרסאות נוספות של לחם ללא לישה

ניתן ליצור גרסאות שונות של לחמים, על בסיס השיטה המוצגת כאן. הגיוון יכול להיות מושג על ידי:

  • שימוש בקמח לחם לבן, במקום בקמח כפרי. הלחם שיתקבל יהיה קל ורך מעט יותר.
  • המרת שליש מכמות הקמח בקמח שיפון תיצור לחם דחוס, חמצמץ וטעים.
  • המרת שליש עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא.
  • המרת המים בבירה לבנה או שחורה, המוספת בטמפרטורת החדר.

 

 

dfvvviagra agfsHouncky

[url=http://viagrajr.com/]generic viagra[/url] buy viagra viagra

zkcCarcorscgzif

[url=http://cialisheobg.com/]cialis pill[/url] cialis pill cialis generic

xxxCarcorscpius

[url=http://viagraeq.com/]viagra[/url] viagra buy viagra

slormam

Cialis online cialis cialis
buy cheap cialis online
viagra urban dictionary
buy cheap viagra online
buy brand cialis from supplier
buy cheap cialis online
viagra price walmart
buy cheap viagra online

cialis buy xxfsArourowht

[url=http://cialisfw.com/]cialis online[/url] buy cialis online buy generic cialis

effinty

Viagra upset stomach
buy generic viagra online
viagra 50 off
buy generic viagra online
viagra 2 chainz
[url=http://chviagranrxusa.com/#]buy generic viagra online[/url]
viagra juice recipe
[url=http://viagengrarx.com/#]buy generic viagra online[/url]

cialis online lsscefdCoishtnc

[url=http://viagracefo.com/]viagra generic[/url] generic viagra viagra generic

generic viagra buy oledViaftioa

[url=http://qenericviaqra.com/]generic viagra[/url] viagra generic generic viagra

viagra gssdJaitoBtjCauthm

[url=http://obatpasutri-jogja.com/]generic viagra online[/url] viagra generic name online viagra

svaCarcorsoycgy

[url=http://onlinecialls.com/]cialis buy[/url] buy cialis online cialis cheap

viagra generic gscxJaitoBtjCautha

[url=http://movietrailershd.org/]generic viagra reviews[/url] buy viagra online buy generic viagra online

bgfxCarcorsioktt

[url=http://canadiansapharmacyvgy.com/]viagra generic[/url] viagra generic viagra generic

viagra jsflgfhooxyzd

[url=http://medyvirgaraonline.com/]online viagra[/url] where to buy viagra generic viagra

viagra generic ffagdcBeaulkabu

[url=https://zvigariageneric.com/]buy viagra online[/url] viagra dosage buy viagra online

hjugfxCarcorsjinoy

[url=https://edviagarabuy.com/]viagra online[/url] buy viagra buy viagra

payday loans columbus ohio

online payday loans louisiana [url=http://loandayfastgo.com/]payday loans[/url] In our present economic situation, lots of people require cash money promptly. There is so much that enters into an economic situation, and many people seek to payday advance loan for assistance. If you're consider this sort of choice, keep reading this article for useful pointers about this subject. payday loans in va

cialis generic ohdvxJaitoBtjCauthb

[url=http://cialiisensf.com/]generic cialis[/url] viagra canada buy cialis online

xzvbuy generic cialis online agfsHouncrx

[url=http://1cialisehds.com/]cialis from canada[/url] get viagra how long does cialis last

best place to buy generic viagra online asffCoishyfb

[url=http://canadabuyeds.com/]viagra alternative[/url] cheap viagra viagra side effects

שלום. אם אני

שלום. אם אני רוצה להוסיף כל מיני גרעינים או זיתים, עגבניות מיובשות וכדו׳, פשוט להוסיף את זה לבצק וזהו ? לא הורס משהו ?

אין בעיה

אין בעיה להוסיף, אם כי כדאי שמשקל התוספת לא תעלה על 10% ממשקל הקמח.

האם ניתן להכים

האם ניתן להכים לחם פראי עם מחמצת במקום שמרים? היה וכן, מה היא נוסחת ההמרה?

אפשרי בהחלט -

אפשרי בהחלט - ממליץ להשתמש ב-100 גרם מחמצת

קרדיט לניו יורק טיימס לא היה מזיק,פרגנו ליוצרים

ערבוב של שיפון עם רגיל מניסיון הכי טוב,שימו לב שצריך במקרה כזה לחלק
לכמה כיכרות שטוחות יחסית כדי לאפשר אפיה לעומק. אני שם שליש שיפון
מלא והשאר קמח רגיל

חלב

שלום רב,

האם ניתן להחליף חלק מכמות המים בחלב לקבלת טעם עשיר יותר ?
שואל מכיוון שהבצק עומד ללא קירור זמן כה ממושך.

תודה

ניתן להשתמש

ניתן להשתמש בסולת במקום קמח תירס בשביל הקראסט?

בודאי

בודאי

נפילת תפיחה

הכנתי את הבצק לפי ההוראות
הוצאתי את הסיר, הכנסתי את הבצק, סגרתי ואפיתי
כשפתחתי אחרי חצי שעה זה היה כמו פיתה
כל התפיחה נפלה. מדוע?

מוזר מאוד! נשמע

מוזר מאוד!
נשמע כמו תפיחת יתר, אבל זה לא אמור לקרות אם עקבת אחר ההוראות.

כלי לחם "גלעד" כלי לאפיית לחם פראי

שלום רב.
בשנה האחרונה אני מייצרת כלי המיועד בדיוק למתכון הזה- כלי לאפיית לחם פראי.
הכלי מיוצר בעבודת יד בסטודיו לקרמיקה, בדיוק מרבי המאפשר אטימה של הכלי וכליאה של האדים בזמן האפייה.
מוזמנים להציץ-
http://talgilboa-art.blogspot.co.il/p/blog-page_7926.html

בהצלחה באפיות. זה אחד הלחמים המעולים שיש…….

תשלחי אחד

תשלחי אחד לבדיקה :)

שלום, ראשית,

שלום,

ראשית, אחלה אתר לכל חובב לחם. מלא בחומר מעניין, מתכונים ומוצג היטב.
שנית, לגבי מתכון לחם ללא לישה:
השתמשתי מספר פעמים במתכון הבסיס ויצא לחם פיצוץ. לאחרונה, ניסיתי כמה פעמים לאפות באופן דומה לחם שיפון מלא בכמויות שנלקחו מהמתכון שפורסם בעל השולחן.
אני מקבל לחם עם קרום נפלא ופריך אבל עם קמח השיפון, התוך יוצא לח מאד ודביק מדי ובעצם לא אפוי. גם לאחר המתנה של 24 שעות לפני חיתוך.
האם אתה יכול להציע פתרון? האם זה בעיית אפיה (טמפרטורה, או משך הזמן) או בעיית הרכב החומרים או יחס קמח מים?

בתודה מראש,

לחם שיפון צריך

לחם שיפון צריך זמני תפיחה ארוכים יותר, ופחות נוזלים. אעלה בעתיד מתכון ללחם שיפון שכזה.

מתכון נפלא אבל למה לא לתת קרדיט למי שמאחוריו?

אולי נחמד יהיה לתת קרדיט ל-SULLIVAN STREET BAKERY בניו יורק ולמארק ביטמן מהניו יורק טיימס על המרשם הזה שהם יצרו לקוראי הניו יורק טיימס בלוג ב-2007? הוידאו שלהם ביו טיוב יענה על רוב השאלות כאן...

איך עובדים עם הדביקות שלו?

הכנתי את הלחם (כרגע בתפיחה שניה), כשהוצאתי אחרי תפיחה ראשונה הוא היה כ"כ דביק שבשום אופן אי אפשר היה לעבוד איתו ולקפלו... הוא פשוט נדבק למשטח ולא משנה כמה קימחתי. מה ניתן לעשות עם זה?
תודה רבה, אגב, האתר הזה נפלא! יישר כח!

שלום

יצא מצויין

פעם ראשונה הכנתי כמו שכתוב.
פעם שניה הכנתי בגרסא "מלאה" -
1 כוס קמח שיפון מלא
1.5 כוס קמח חיטה מלא
0.5 כוס קמח לבן
(קצת יותר מים-בערך כוס וחצי)
קצת יותר דחוס,אבל אצלי אהבו.
תודה.
אתר נהדר
(והכי חשוב-שתגמר כבר המלחמה,שיהיה כבר שקט,ושאתה תחזור לאפות לחם :-))

שמרים או שאור

האם ניתן להחליף את השמרים בשאור? באיזו כמות?

רבע כוס שאור במקום רבע כפית שמרים

הכנתי לפי הוראות מאתר breadtopia, עם רבע כוס שאור. יצא מעולה!

ב"על השולחן"

ב"על השולחן" פרסמו מתכון ללחם כזה. שם המליצו על המרת כל 15 גרם שמרים ב- 200 גרם שאור.
והתפרסם גם מתכון ללחם שיפון מלא:
550 ג' קמח שיפון מלא
25 גרם שמרים טריים (השיפון זקוק ליותר שמרים)
2 כוסות מיים מינרליים או יותר במידת הצורך (480 מ"ל)
15 גרם מלח
100 גרם צימוקים
150 גרם אגוזי מלך קלויים קלות

מערבבים קמחים ושמרים צימוקים ואגוזים בקערה. מוסיפים מלח ומים ומערבבים קלות עד לקבלת בצק רך ולח מאד. מכסים בניילון נצמד בטמפ' החדר ל- 15 שעות.
מרפדים סלסלה או מסננת במגבת מטבח חלקה. מקמחים היטב את המגבת.
הופכים את הבצק על משטח מקומח היטב. בעזרת קלף מושכים את הבצק פנימה ליצירת מעין חבילה. מניחים בסלסלה כשהצד החלק כלפי מטה. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה של שעה.
מניחים סיר ברזל עם מכסה בתנור ומחממים ל-250 מעלות למשך חצי שעה.
זורים קמח על הבצק והופכים אותו לתוך הסיר, כך שצידו החלק כלפי מטה.
מכסים ומורידים טמפ' ל-230 מעלות 40 דקות.
מסירים את המכסה ואופים עוד 15 דקות.
מוציאים בזהירות ומצננים על רשת.

לא ניסיתי... אני

לא ניסיתי... אני חושש שהלחם עשוי להחמיץ מתסיסה ארוכה שכזו.