לחם לבן מושלם

טוב, אולי לא "מושלם", אבל הלחם הזה עובר את המבחן הקשה ביותר לאוכל ביתי: ילדים מתים עליו.

לחם לבן מושלם
לחם לבן מושלם

המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 200 גר' קמח לחם (בערך כוס וחצי)
  • 200 גר' מים (בערך כוס)
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 600 גר'(כחמש כוסות) קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח
  • כפית וחצי שמרים יבשים
  • כף וחצי דבש
  • 2 כפות שמן
  • כוס ורבע מים

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים ואת המים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לכ-12שעות, עד שהעיסה תפוחה ומלאה בבועות.

מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את הפוליש, את השמן, את הדבש ואת המים ומערבבים בעזרת כף עץ, עד ליצירת בצק.
לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק צריך להיות מעט דביק.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.

מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו על משטח, על מנת להוציא ממנו את האוויר שהצטבר בתוכו. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן באורך כ-25 ס"מ. מגלגלים את המלבן לגליל וצובטים את ה"תפר", כך שייסגר.
מניחים את הכיכרות בתבניות כיכר משומנות, כשצד התפר כלפי מטה ומכסים בניילון נצמד או במגבת. מתפיחים עד להכפלת נפח הכיכרות, כשעה.

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מניחים בתחתית התנור תבנית ריקה ובמסילה האמצעית רשת.
לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור. חורצים חריץ באמצע הכיכר, לכל אורכה מכניסים את התבניות לתנור.

אופים במשך כ-35 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכר תשמיע קול חלול. מצננים כ-10 דקות על רשת.

 

הקפאת חלק מהבצק?

שלום שלומי!
אתר מעולה, נהניתי לקרוא את כל המתכונים המדהימים ואף הכנתי אתמול את הלחם המושלם..
שאלה לי, האם ניתן אחרי הלישה לחלק ל2 חלקים ולהקפיא חלק אחד.. שכן כמות של 2 לחמים גדולה עלינו... או שעדיף לא להקפיא בצק שנעשה עם פוליש או שאור?

בהחלט אפשר

בהחלט אפשר להקפיא את הבצק (לאחר התפיחה הראשונה)

החלפת הקמח הלבן בקמח כוסמין

שלום
הכנתי לפי ההוראות ויצא מעולה. כמה מעולה? הילדה שלי אמרה שזה הלחם היחיד שלי שהיא מוכנה לקחת לבית הספר (בגרסת לחמניה) - ניצחון ראשון!
עכשיו אני רוצה לעבור לשלב ב' - המרת הקמח הלבן בקמח כוסמין. אשמח לדעת אם כדאי להמיר את כל הקמח או רק 50% ואלו עוד תוספות כדאי לעשות על מנת לקבל לחמניות רכות, טעימות. האם כדאי להוסיף עוד שמן למשל?
כמובן שגם אנסה ואדווח...

שימוש במתכון ללחמניות עם קמח כוסמין

הי
השתמשתי במתכון להכנת לחמניות עם 50% קמח כוסמין והיתר לבן. יצא טוב אבל קצת קשה/יבש. הילדה שלי לא אכלה הכל אבל אמרה שזה בכיוון ושבעתיד היא תאכל...
חצי ניצחון:-(
בפעם הבאה אנסה להכפיל את הכמות השמן

שאלת פוליש

האם ניתן לתת לפוליש לנוח במקרר כמה ימים ואם כן אז עד כמה מומלץ ? וכלל האם יש סטרטר כלשהו שאפשר להכין כמה ימים מראש ללא השלבים המוכרים בהכנת שאור ?

את הפוליש ניתן

את הפוליש ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר.
והפוליש הוא סטרטר שאינו שאור - יש מדריך על כך באגף "מדריכים" שבאתר.

גודל התבנית

היי, יש ברשותי תבניות כיכר טלסקופיות, הייתי רוצה לדעת לאיזה גודל של תבנית המתכון מתאים, הן בגודל שנע בין 28 ל 40 , האם להשתמש בשתי תבניות או באחת?
הן פשוט נראות לי גדולות

התבניות שלי הן

התבניות שלי הן באורך 25 ס"מ. ממליץ לנסות להשתמש באורך המינימאלי, או לאפות ללא תבנית כלל.

לחם מעולה

אפיתי בתבנית קסטן ללא מכסה במשך 25 דקות ואז הוצאתי מהתבנית לעוד פעמיים עשר דקות.
יצא קרופ פריך ומתפצפץ ותוך רך וטעים.
הבעיה עם לחמים כאלה היא שאי אפשר להפסיק לאכול מהם ואז צריך מתכון לדיאטה דלת פחמימות :)

תבנית אינגליש קייק

האם ניתן לשים את הכיכרות בתבנית אינגליש קייק?

האם גם לחם זה מתאים לכריכים?

תודה מראש :)

בוודאי שאפשר...

בוודאי שאפשר... והלחם מצוין לכריכים.

הלחם הלבן הטעים ביותר!

תודה רבה על המתכון! יצא מעולה עם שאור חמצמץ, הגם והשאור היה מורכב מיחסים שווים של קמח מלא ולבן.

לי לקחו כ20 דקות אפיה כדי להשיג קראסט פציח כמו של באגט צרפתי אורגינל.

מושלם!!!! שאלתי

מושלם!!!!

שאלתי ממתכון אחרשלך והחלפתי 100מ"ל מים במיץ תפוזים. כמו שאמרתי מושלם!!!!

יצא יופי

מאד מאד טעים!
הסתבכתי טיפה בשלב הגילגול... הבצק היה מאד מאד רך והייתי צריכה לעשות כמה תרגילי לוליינות כדי להניח אותו בתבנית, אבל הכל בא על מקומו בשלום. תודה!

האם ניתן לשלב 30 אחוז קמח מלא ?

ומה יחס הנוזלים שישתנה בעקבות כך ?

קמח מלא?

לא ניסיתי, אבל אני מתאר לעצמי שלא תהיה בעיה מחד, אבל תקבל לחם בעל טעם ומרקם שונים מאידך (שונים - לא בהכרח פחות טובים).
קשה לי "לשלוף" את אחוז הנוזלים הראוי לשילוב שהצעת - אני מציע שתוסיף חצי כמות הנוזלים שבמתכון,אח"כ, אם יש צורך, חצי מהיתר וכן הלאה,עד שמתקבל בצק נוח לעיבוד.

הלחם יצא נהדר אגב

הילדים שלי חיסלו אותו ביום אחד..

בתאבון...

בתאבון...

האם אפשר להשתמש בלחם הזה במחמצת שאור המקום המחמצת פוליש?

אם כן מה הכמות?

תודה על אתר נהדר :)

אפשר - תמיר את

אפשר - תמיר את הפוליש ב-200 גרם שאור.
התוצאה תהיה שונה, אם לא בהכרח טעימה פחות...

כנתי

כנתי כלחמניות
יצא מדהים
מאוד קריספי

כמה מים צריך

כמה מים צריך לשים בבצק? בגרמים או במילילטר

במים, אין הבדל

במים, אין הבדל בין משקל לנפח (ליטר מים = קילו מים).

שאלה לגבי הקמח

שלום רב,
חדש באתר והבתחום האפייה
האתרנראה מדהים
שאלה לפני שאנסה להכין ת הלחם הזה
במחמצת פוליש רשום להשתמש בקמח לחם ובבצק רשום קמח לחם לבן? מה ההבדל ביניהם?
בחיפוש באינטרנט אני רואה רק קמח לחם (ללא הבחנה לבן או לא) וראיתי בעיקר קמח לחם שטיבל 2- אשמח אם תוכל לענות לי האם להשתמש באותו קמח בשני השלבים ואם לא, איזה קמח בדיוק לקנות לכל שלב?
תודה רבה מראש

מיקסר

היי האם לישת הלחם הזה או אחר במיקסר, אינ טובה ?

אין מניעה ללוש

אין מניעה ללוש במיקסר - לא את הלחם הזה ולא לחמים אחרים.