לחם בירה וסולת

מתכון ללחם המערב בירה עם סולת, קמח לבן וקמח מלא. התוצאה היא לחם בעל ריח נפלא וטעם מצוין, שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנו...
מתכון ללחם בירה וסולת

מתכון ללחם בירה וסולת
מתכון ללחם בירה וסולת
מתכון ללחם בירה וסולת

 

המצרכים

  • 500 גרם קמח לחם לבן
  • 150 גרם קמח מלא
  • 100 גרם סולת
  • 2 כפיות מלח (6 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • כף סוכר חום (10 גרם)
  • כף שמן זית (10 גרם)
  • 500 מ"ל בירה

הוראות הכנה

שופכים את הבירה לקערה גדולה, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד שהם נמסים. יוצקים לקערה את שמן הזית ומניחים בצד. לוקחים קערה אחרת ומנפים את קמח הלחם ואת הקמח המלא. מוסיפים לקמח את הסולת, את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב.

שופכים את תערובת הקמח לתוך הבירה ומערבבים בעזרת כף או מזלג עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בשקית ניילון גדולה ומניחים למשך כעשר דקות.

מתכון ללחם בירה וסולת

בתום הזמן, מסירים את השקית מהקערה מותחים את אחת מקצוות הבצק ו"מקפלים" אותה על מרכז הבצק. מבצעים את הפעולה עוד כעשר פעמים, עם חלקים שונים של הבצק, עד שמתקבל מעין כדור. מכסים בשקית ומניחים לעשר דקות נוספות. חוזרים על הפעולה וההמתנה עוד פעמיים. בכל פעם, הבצק אמור להיות מוצק וגמיש יותר, ופחות דביק.

מתכון ללחם בירה וסולת

מכסים את הקערה עם הבצק בשקית הניילון, או בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי. בתום התפיחה, מוציאים את הבצק אל משטח מקומח וחותכים אותו לשלוש חתיכות שוות. לוקחים את אחת מפיסות הבצק ויוצרים ממנה מעין מלבן גס. מגלגלים את הצלע הארוכה של המלבן, ליצירת גליל הדוק. מגלגלים עם כפות הידיים את קצות הגלילי, כך שתתקבל כיכר ארוכה עם קצוות חדים.

מתכון ללחם בירה וסולת

אחרי שמעצבים שלוש כיכרות, מכסים חלק ממשטח העבודה בקמח. מושחים בעזרת מברשת את הכיכרות במים ומגלגלים אותן בקמח, עד שהן מצופות בו. מניחים את הכיכרות על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה. מכסים את הכיכרות במגבת מטבח לחה ומתפיחים פעם שנייה, עד להכפלת נפחן, כשעה וחצי נוספות.

מתכון ללחם בירה וסולת

מחממים תנור ובו אבן אפיה לטמפרטורה של 250 מעלות. מניחים תבנית ריקה בתחתית התנור. ממש לפני הכנסת הלחם לתנור, חורצים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים אלכסוניים על כל כיכר.\מכניסים את הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית שבתחתיתו ומורידים את החום ל-220 מעלות. אופים במשך כארבעים דקות, עד שהלחם שחום והריח שגע את כל בני הבית...

מוציאים את הכיכרות מהתנור ומצננים על רשת, למשך כרבע שעה.

בתאבון!

מתכון ללחם בירה וסולת

מתאים להוסיף

מתאים להוסיף ללחם עגבניות מיובשות?

לא ניסיתי, אבל

לא ניסיתי, אבל נשמע מצוין!

שאלה לגבי הסולת

האם ניתן להחליף את הסולת בכמות זהה של קמח תירס?

לא - הסולת

לא - הסולת "נטמעת" בבצק, קמח תירס - לא.

הכנת לחם סולת במכשיר אופה לחם

האם אפשר להמיר את הכמויות למכשיר אופה לחם?

אפשר? כן. איך?

אפשר? כן.
איך? תלוי במכשיר שברשותך...

היי. משנה אם

היי.
משנה אם הבירה תהיה בהירה או כהה?

לא משנה, כל עוד

לא משנה, כל עוד זו לא בירה מרה מאוד (כמו גיניס או מרפיס).

עם קמח כוסמין

הכנתי את הלחם עם קמח כוסמין 70% מלא והשאר כוסמין לבן.
כיוון שהיו לי בבית 2 בקבוקי בירה של 330 מ"ל כל אחד, הוספתי 25%
לכל שאר החומרים.
יצא נהדר.
תודה.

בפעם הראשונה

בפעם הראשונה שניסיתי, חשבתי איך עשיתי לעצמי את זה? כ"כ הרבה התעסקות. מאז כבר הכנתי את הלחם המצוין הזה עוד פעמיים. המרקם מצוין והטעם שווה כל דקה של המתנה. יופי של מתכון, כדאי להוסיף בירה חזקה ולא משהו אנמי מדי כמו מכבי.

אפשר לעשות את

אפשר לעשות את התפיחה השנייה למשך הלילה במקרר?

אפשר גם אפשר.

אפשר גם אפשר. חשוב לתת לבצק קצת זמן "להתעורר" מחוץ למקרר לפני הכנסתו לתנור, כשעה.

שלומי, כרגיל

שלומי,

כרגיל מתכון מדויק ותוצאה מצויינת!!

הנאה צרופה גם בהכנה וגם בחיסול שלושת הלחמים.

תודה רבה

מתכון מצוין

יצאו שלוש כיכרות מכובדות ויפיפיות!
תודה, מתכון מעולה.

נראה מעולה

נראה מעולה (ובכלל, כל המתכונים באתר מדויקים, ברורים ומוצלחים)!
האם ניתן להמיר את השמרים במתכון בשאור? אם כן, כמה שאור מומלץ להוסיף ואיך להתאים את ההתפחה (זמן, טמפרטורה)?

קשה לומר, שאור

קשה לומר, שאור ישנה את אופי הלחם יותר מדי. אני צריך לבדוק...

שאלה לגבי הבירה -

האם צריכה להיות בטמפ' החדר? בירה מהמקרר לא טוב עם שמרים?

בהחלט, בירה קרה

בהחלט, בירה קרה תעכב את התפתחות השמרים (כמו מים קרים). אין בעיה להשתמש בה, אבל תצטרכי להאריך את זמן התפיחה.

יש לי שאלה-

יש לי שאלה- ראיתי בתמונה שאתה משתמש בסכין של arcos לחירוץ הכיכר, ולי תמיד יש בעיה למצוא סכין חדה מספיק... תוכל לומר באיזה סוג סכין מדובר.ץ (באתר שלהם-http://en.arcos.com/uses/knives/sole-knife/ אין קטגוריה של חירוץ לחם)

תודה מראש!

אני משתמש ב"סתם"

אני משתמש ב"סתם" סכין שקניתי - אין צורך בכלי מיוחד.
לדעתי, עדיף להשתמש בסכין משוננת ולא חלקה. או, אם כבר סכין חלקה, אז סכין חיתוך ("יפנית") או תער לגילוח.

סולת

שלום לך,

האם במקום סולת ניתן להשתמש בקמח פסטה (שטיבל 9) שעשוי למעשה מסולת?

תודה רבה, אבי

אפשר, אם כי

אפשר, אם כי התוצאה תהיה שונה. בכל אופן, אם אתה ממיר בשטיבל 9, תקצץ את כמות הסולת במתכון ב-33% בערך.

אבן אפייה בתנור

ממש קריטי? או שאפשר גם בלי האבן?

אפשר גם בלי.

אפשר גם בלי.