לחם בירה כהה

לחם כהה נהדר, המערב קמח מלא, בירה ופוליש ליצירת שילוב מנצח של מרקם וטעם.

לחם בירה כהה


לחם בירה כה

המצרכים

לפוליש:

  • 200 גר' קמח לחם לבן (בערך כוס ושליש)
  • 200 מ"ל מים (כוס)
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 300 גר' קמח לחם לבן (שתי כוסות)
  • 300 גר' קמח מלא (שתיים וחצי עד שלוש כוסות)
  • 330 מ"ל בירה, בטמפ' החדר
  • כפית וחצי מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כפות מולסה

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש, לפחות 12 שעות מראש.
מנפים את הקמח, לקערה גדולה. מוסיפים את המלח ומערבבים עד שהמלח מתפזר בקמח באופן אחיד. מוסיפים את השמרים ומערבבים.
מוסיפים לתערובת את הפוליש, המולסה והבירה ומערבבים עד ליצירת בצק.
לשים על משטח מקומח במשך כ-10 דקות. הבצק אמור להיות מעט דביק, אך עדיין נוח לעבודה. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף לו מעט קמח לבן בזמן הלישה.

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים-שלוש).
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות. משטחים להוצאת האוויר מהבצק ומחלקים לשני חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
מניחים את הכיכרות על תבנית ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה שנייה, עד שהכיכרות מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי).
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתיתו. לפני הכנסת הלחם לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית שבתנור, ליצירת אדים.
חורצים X בכל כיכר ומכניסים לתנור.
אופים במשך כ-40 דקות, עד שהכיכרות משחימים ונקישה על תחתיתם משמיעה צליל חלול. מצננים על רשת.

בתאבון!

לחם בירה כה

Great article with excellent

Great article with excellent idea!Thank you for such a valuable article. I really appreciate for this great information..
Facebook marketing specialist

jams

Awesome article! I want people to know just how good this information is in your article. It’s interesting, compelling content. Your views are much like my own concerning this subject.
출장마사지

cialis 20 mg prices

https://prednisonebuyon.com/ - prednisone 10 mg

I am very enjoyed for this

I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help me very much to solve some problems. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy.

ss

Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place..

This is one of my favorite

This is one of my favorite bread, and I will love to try this recipe

I love this bread a lot, I

I love this bread a lot, I wanna make one on my own using this recipe

הכנת הלחם עם מחמצת

שלום לך שלומי
מאז שגיליתי את האתר הזה אני לא עוזב אותו וכבר הכנתי הרבה מתכונים מהאתר ומתכוון להכין עוד ועוד ... תודה רבה על אתר נפלא ומתכונים מדויקים וטעימים .
ולשאלתי , האם ניתן להכין מתכון זה עם מחמצת חיטה מלאה או אחרת במקום הפוליש, איך זב ישפיע על התוצאה הסופית והאם יש צורך לשנות מרכיבים אחרים , ושוב תודה לתשובתך ולאתר נפלא.

תודה רבה :) ניתן

תודה רבה :)

ניתן להמיר את הפוליש במחמצת, הדבר יחייב התאמה של כמות הנוזלים (תלוי במחמצת שיש לך - עד כמה היא נוזלית או מוצקה) וכמובן הארכה משמעותית של זמן התפיחה (לפחות 8 שעות).

בהצלחה!

היי שלומי אפיתי

היי שלומי
אפיתי את המתכון עם מחמצת של חיטה מלאה 100% הידרציה יצא מצוין מאוד אוורירי וטעים , תודה

שמח לשמוע! תודה

שמח לשמוע! תודה רבה :)

היי שלומי, היום

היי שלומי,

היום הכנתי את לחם הבירה ויצא נהדר.
מה תפקיד הבירה? האם זה רק הטעם או שיש עוד פעולה שהיא עושה? אני סקרן לדעת איך יושפע הלחם והטעם אם במקום בירה אשתמש במים.. אנסה בימים הקרובים.. תודה על האתר הנהדר שנחשפתי אליו רק בימים האחרונים.

הבירה מעשירה את

הבירה מעשירה את טעם הלחם ו"מעמיקה" אותו. הלחם יצליח גם עם מים, אם כי לטעמי יהיה מוצלח פחות.

ניתן לעשות את

ניתן לעשות את התפיחה השנייה לילה במקרר ?

בהחלט ניתן

בהחלט ניתן להתפיח במקרר.

שתי שאלות

1) האם ניתן להוסיף למתכון עגבניות מיובשות קצוצות, ואם כן כמה עד כמה גרם ניתן להוסיף?
2) במידה ואין לי מולסה, אני יכולה להשתמש בדבש? ראיתי שרשמת שצריך להוריד את כמות הנוזלים במתכון (אני מניחה שהכוונה היא לבירה ולא למים של הפוליש), ואני לא רוצה להוריד את הבירה.
תודה!

1) ניתן בהחלט -

1) ניתן בהחלט - עד 10% ממשקל הקמח.
2) ניתן בהחלט להמיר את המולסה בדבש. לגבי הנוזלים, אפשר להוסיף מעט קמח במקום להפחית.

חוזרת לדווח...

חוזרת לדווח... הוספתי עגבניות מיובשות כ-10% ממשקל הבצק. יצאו לי שני כיכרות מאוד גדולים, והלחם יצא מצויין! רך ואוורירי! תודה!

הכול עם קמח 70%

מתכון מעולה.
לאחר שעשיתי אותו פעם אחת לפי איך שרשום ויצא מעולה, בפעם השנייה ניסיתי להמיר הכל עם קמח 70% - יצא טוב מאוד.
גם את הפוליש עשיתי עם הקמח 70%. 

אם אין מולסה...

אם אין מולסה, האם ניתן להמיר בסילאן? אם כן, אז באותו היחס?
תודה,
ענת

אם אין מולסה,

אם אין מולסה, אני ממליץ להמיר במי קרמל מסוכר חום כהה. ממיסים כף וחצי של סוכר חום בסיר על אש נמוכה ומוסיפים כוס מים רותחים. מוסיפים את מי הסוכר לאחר שהצטננו לטמפ' החדר ומורידים את כמות המים הזו מס"כ המים במתכון.
הסילאן ישפיע יותר על הטעם ועל זמן התפיחה מאשר הקרמל - למרות שבהחלט אפשר להשתמש בו (בערך באותה הכמות כמו של המולסה).

היי שלומי אין מים במתכון.להוריד כוס מהבירה במקום?

תודה

לא הבנתי.

לא הבנתי. במתכון לא אמורים להיות מים - רק בירה...

אם מכינים כרמל, האם מפחיתים נוזלים מהבירה

בהצעה שלך איך להמיר את המולסה בכרמל ציינת שיש להפחית את כמות המים של הכרמל מסך המים במתכון, אבל במתכון אין מים. האם הכוונה היא להפחתת הנוזלים מהבירה?

כן. טעות שלי -

כן. טעות שלי - הכוונה אכן לנוזלים בכללותם.

בקשר לבירה

שלומי שלום,

האם הכוונה היא לבירה רגילה או לבירה שחורה?
יש עדיפות לבירה מסויימת? או לחילופין, האם יש בירה מסויימת שעדיף לא להשתמש בה, מנסיונך?

תודה על האתר הנפלא ועל ההסברים המפורטים.

כל בירה (לא

כל בירה (לא "בירה שחורה" = משקה מאלט) יכולה להתאים, אם כי טעם הלחם יושפע מטעם הבירה. בירה מרה במיוחד (כמו גיניס) עשויה לגרום ללחם להיות מר, אך מלבד זאת לא נתקלתי בבעיות מיוחדות.

בוקר טוב ו - תודה רבה!

תודה רבה עבור התשובה.

עוד שאלה, ברשותך

אני בשלב ההמתנה לפוליש, עכשיו הכנתי...

את ההתפחה הראשונה של הלחמים שאפיתי עד היום, אני עושה במקרר. כך הבצק נוח לי יותר לעבודה ולעיצוב סופי של הכיכר.
אבל, מעולם לא אפיתי לחם עם בירה. האם ניתן גם לחם שמכיל בירה להתפיח בשיטה הזו? או שהמקרר גורם לבירה לתגובה לא רצוייה שעלולה להרוס את הלחם?

תודה מראש ולילה טוב.

ניסיתי פעם, ולא

ניסיתי פעם, ולא נתקלתי בתופעות לוואי לא רצויות (אמנם לא עם המתכון הזה, אבל זה לא ממש משנה). אני מציע שבפעם הראשונה תנסה ללא קירור, כך שתדע איך התוצאה אמורה לצאת כש"הכל דופק".

שלום, קראתי רק

שלום,

קראתי רק עכשיו את תגובתך ואתמול כבר הספקתי להכין את הלחם.
בסופו של דבר, כן נהגתי כמו בלחמים אחרים שאני אופה, קררתי את הבצק במקרר (התפחה ראשונה).
לאחר מכן (ואולי בלי שום קשר), הבצק היה מאד נוח לעיצוב.

הלחם קצת נשרף לי מלמעלה (ממש מעט) אבל מלבד זה, יצא לחם טעים מאד.
לדעתי, המולסה מוסיפה טעם מתקתק מאד מיוחד ועדין.

תודה רבה עבור המתכון ועבור התגובה ו - סופ"ש נעים.

malik

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information...

asda

Thank you very much for this useful article. I like it.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

malik

Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was really valuable. thanks a lot.

asda

This is highly information, crisp and clear. I think that everything has been described in systematic manner so that reader could get maximum information and learn many things.

asda

Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I'm happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post.

dsd

Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Thank you!

dsd

Your content is nothing short of brilliant in many ways. I think this is engaging and eye-opening material. Thank you so much for caring about your content and your readers.

dsd

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

dsd

I just couldn't leave your website before telling you that I truly enjoyed the top quality info you present to your visitors? Will be back again frequently to check up on new posts.

dsd

Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you offer!..

dsd

This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!.

dsd

I am no expert, but I believe you just made an excellent point. You certainly fully understand what you are speaking about, and I can truly get behind that.

dsd

Thanks for your information, it was really very helpfull..

dsd

Hi! Thanks for the great information you have provided! You have touched on crucuial points!

dsd

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

dsd

Keep up the good work , I read few posts on this web site and I conceive that your blog is very interesting and has sets of fantastic information.

dsd

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

dsd

I have read your blog it is very helpful for me. I want to say thanks to you. I have bookmark your site for future updates.