למעט סוגי לחם יש מראה מרשים יותר מ"לחם הנמרים" הזה, המקבל את שמו מהציפוי הייחודי שלו. הלחם המוצג כאן מבוסס על מתכון הולנדי מסורתי והוא רך, מתקתק וטעים מאוד. הציפוי הפריך מתפצח בפה ומוסיף לחוויית האכילה. כמובן שאין מניעה להשתמש בציפוי ה"מנומר" גם בלחמים אחרים.
הערה לגבי המצרכים: אם אתם מתקשים בהשגת אבקת חלב, ניתן להמירה בתחליף חלב אם (כן, מזון לתינוקות – חלבי כמובן). את קמח האורז, הנחוץ לציפוי, ניתן לרכוש בחנויות הטבע.
מכינים את המחמצת: מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים ומערבבים עד ליצירת עיסה. לשים מעט עד שמתקבל בצק אחיד ומוצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר, למשך כשתים-עשרה שעות.
מכינים את הבצק: מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר, אבקת החלב והמלח ומערבבים שוב. בוצעים את המחמצת לחתיכות ומוסיפים אותן לקערה. שופכים את המים לקערה ומתחילים לערבב, עד לקבלת עיסה אחידה.
לשים את הבצק במשך כעשר דקות. תוך כדי לישה, מוסיפים את החמאה הרכה לבצק. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת לחה. מניחים לתפיחה ראשונה, עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי.
בתום התפיחה הראשונה, מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות. לשים אותו מעט, על מנת להוציא ממנו את האוויר. חוצים לשני חלקים שווים ומעצבים מכל חלק כיכר מאורכת. ניתן, כמובן, לחלק את הבצק אחרת – ליותר כיכרות ואף למספר רב של לחמניות קטנות.
מניחים את הכיכרות על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפיה. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה השניה, למשך כשעה.
מכינים את הציפוי: מיד לאחר תחילת התפיחה השניה, מערבבים בקערה קטנה את קמח האורז והשמרים. מוסיפים את הסוכר ומלח ומערבבים שוב. שופכים לקערה את השמן ומערבבים. לבסוף, מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך כעשרים דקות.
בעזרת מרית, מכסים את הכיכרות בשכבה אחידה של הציפוי. מכסים בקערה גדולה, או בשקית הנשענת על דבר מה, כך שלא ייווצר מגע בין הציפוי לכיסוי. מניחים את הכיכרות להמשך תפיחה, עוד כארבעים דקות.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות, מפעילים את מצב ה"טורבו" (אם קיים בתנור) ומניחים בתחתיתו תבנית ריקה. מיד לפני האפיה, שופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה לשם יצירת אדים בחלל התנור. מכניסים את הבצק לתנור.
אופים את הלחם במשך כארבעים דקות. במהלך האפיה, הכיכרות יתפחו והציפוי יתקשה ויתבקע, עד שתיווצר דוגמת ה"חברבורות" האופיינית. במידת הצורך, מסובבים את הכיכרות בתנור על מנת שהציפוי ישחים במידה שווה בכל הצדדים. אם החלק העליון של הכיכרות משחים לפני הצדדים, מכסים את הכיכרות ברדיד אלומיניום.
הלחם מוכן כאשר הציפוי שחום מכל צדדיו ונקישה על תחתית הכיכר תשמיע צליל חלול. מוציאים את הכיכרות ומצננים על רשת למשך כעשרים דקות.
בתאבון!
This bread is a testament to
This bread is a testament to both traditional Dutch baking expertise and creative presentation.
This looks amazing! It
This looks amazing! It really has a tiger skin. I love this. I will put Best Caramels
on it.
do cialis expire
levitra confezione da 8
cheapest brand cialis
furosemide drug card
cheapest place online to buy tadalafil
cialis buy
המרה במחמצת
שלום רב ותודה על אתר מופלא.
אני מטפח מחמצת בבית.
האם ניתן להמיר את שלב הכנת המחמצת במתכון הזה במחמצת מוכנה?
במידה וכן מה היחס.
תודה
It looks cool and delicious,
It looks cool and delicious, I will make this recipe soon
This bread looks amazing and
This bread looks amazing and delicious, I will try to remake this at home
נראה מקסים
נראה מקסים וינוסה בהקדם!! בכמה מחמצת מוכנה יש להחליף את חלק המחמצת שבמתכון?
תודה רבה
החלפה
אמנם אני עצמי עוד לא ניסיתי אך אחי הכין והמיר את אבקת החלב לאבקת פודינג וניל (כדי שלא יהיה חלבי) ואת החמאה בשמן (100גר'=חצי כוס שמן)-למען הבריאות, ויצא נהדר!
מומלץ בחום
יופי של רעיון!
יופי של רעיון! תודה.
עם משתמשים
עם משתמשים בתחליף חלב זה יכול להרוס את הלחם באפיה כלומר לא יתפח.
לא יודע למה
לא יודע למה הכוונה ב"תחליף חלב". בחלב סויה, בכל מקרה, אסור להשתמש בלחם, מאחר והוא לא מגיב טוב לאפייה.
אני משתשמש בחלב
אני משתשמש בחלב סויה באפיית עוגות ואין איתו שום בעיה. תחליף לאבקת חלב הוא קמח סויה שנותן את אותו האפקט (של לחם רך).
קמח סויה לא
קמח סויה לא ניסיתי.
חלב סויה גרם לכך שללחם היה טעם וריח של פלסטיק שרוף.
שאלה לגבי הציפוי המגניב
היי שלומי,
קודם כל, שתדע שהאתר שלך נהדר. זה קודם כל.
עכשיו שאלה: ניסיתי להכין את הלחם הזה, אבל היתה לי בעיה עם הציפוי: לפני האפייה הוא נראה כמו שלך, אבל במהלך האפייה, הוא נפתח לי מלמעלה לגמרי (כאילו חרצתי את הלחם לאורך), ולעומת זאת בצדדים כמעט שלא נפתח לכדי צורת החברבורות המגניבה.
מה יכולה להיות הסיבה שדבר כזה יקרה? הדבר היחיד שעשיתי ששונה מהמתכון הוא להוציא את התבנית עם המים לאחר 10 דקות (מתוך הרגל). יכול להיות שזו הסיבה?
can cialis correct premature ejaculation
generic cialis online Conclusion The use of subcutaneous pulsatile GnRH alone and in combination with clomiphene citrate or gonadotropins for induction of ovulation in clomiphene- resistant PCOS in a stepwise approach produces a high cumulative conception rate associated with a low rate of multiple pregnancy and ovarian hyperstimulation syndrome
קשה לי לומר מה
קשה לי לומר מה הסיבה - בהחלט ייתכן ופתיחת התנור השפיעה על העניין. ממליץ לנסות שוב...
מעניין, ניסיתי
מעניין, ניסיתי את המתכון הזה כמה פעמים וזה תמיד עבד.
בהחלט ייתכן שהסיבה היא הוצאת התבנית - אבל אני חושד שהסיבה אינה חוסר באדים כמו איבוד חום מהתנור בגלל פתיחת הדלת.
עיצה מותר??? כלל לגבי השחמה מחום עליון בתנור....השחלה
משחילים תבנית של התנור במסילה מעל..ויוצרים מגן שמש..זה נכון לכל הלחמים העוגות..ובכלל מה שרוצים...לא לשרוף ועדין להמשיך לאפות..
יש גם אופציה של חום תחתון בלבד..ללא העליון..
ונייר כסף..לא נוגע באוכל אצלנו ...בטח לא חם..ובטח לא שעוד אחמם אותו על האוכל ...
המון תודה על האתר..מתכוניו הסבריו ובכלל
אני
לגבי הציפוי.
לגבי הציפוי. למה דווקא אורז ושמרים? אולי אפשר חומוס או תירס + מחמצת? (לא רוצה שמרים ואין לי אורז אבל יש לי קמח חומוס ותירס)
התאמת הציפוי ללחמים אחרים
היי שלומי!
תודה לך על האתר הזה.
האם את הציפוי הזה אפשר "להלביש" על סוגי לחמים אחרים או שלא מומלץ מבחינת שילוב טעמים/סוגי אפייה וכו'?
בהחלט אפשר, הוא
בהחלט אפשר, הוא מתאים (לדעתי) בעיקר ללחמים לבנים ורכים, כאלה שמכילים חמאה, חלב וכד'.
dsd
This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again.
That is so cool. Thanks for
That is so cool. Thanks for sharing!