לחם זיתים

הזיתים השחורים מעניקים ללחם זה ניחוח וטעם מיוחדים. השימוש בפוליש מעניק ללחם פנים אוורירי ורך.

לחם זיתים
לחם זיתים

המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 1.5 כוס קמח לחם
  • 1 כוס מים
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 300 גר' קמח לחם לבן
  • 250 גר' קמח מלא
  • כפית מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גר' זיתים שחורים, מגורענים וקצוצים גס
  • כוס מים

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מערבבים את הקמח, השמרים והמים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כ-12 שעות מראש, עד שהעיסה תפוחה ונקבובית.

מנפים לקערה גדולה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את הזיתים, את השמן, את עיסת הפוליש ואת המים ומערבבים בעזרת כף עץ, עד ליצירת בצק.
לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק צריך להיות מעט דביק.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. מניחים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.
מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו על משטח להוצאת האוויר ממנו. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לצורת "עלה", ומגלגלים מהקצה הרחב, ליצירת כרוכית. צובטים את קו החיבור של הכרוכית, כך שתיווצר לנו כיכר מאורכת, בעלת קצוות צרים.
מניחים את הכיכרות, על הצד עם התפר, על תבנית עם נייר אפיה ומכסים בניילון נצמד או במגבת. מתפיחים עד להכפלת נפח הכיכרות – כשעה וחצי.

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מניחים בתחתית התנור תבנית ריקה.
לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור. חורצים 3 חריצים אלכסוניים בכל כיכר ומחליקים בזריזות לתנור.
אופים במשך 15 דקות, מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים עוד כ-30 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכר תשמיע צליל חלול. מצננים על רשת.

החלפת פוליש בשאור

היי שלומי,
האם ניתן להחליף את הפוליש במחמצת שאור (שיפון)?
אם כן, מה היחסים?
תודה ושבת שלום

לא ממש - הייעוד

לא ממש - הייעוד של הפוליש ושל השאור שונים.

לחם זיתים

הכנתי היום בפעם השניה, וזה פשוט יוצא מדהים!
תודה תודה תודה!

שלום, תוכל

שלום,

תוכל להסביר בפירוט יותר על האופן שבו אתה מגלגל את הבצק?

תודה

קצת קשה להסביר

קצת קשה להסביר את זה רק במילים, ועדיין לא הגעתי לסרטונים שאני מתכנן להוסיף...

אבל בכל זאת: שטח את הבצק למלבן גס. קל את אחת הצלעות הארוכות של המלבן וקפל אותה לאמצע המלבן. קח את השנייה וקפל אותה מעל לראשונה. גלגל מעט את גליל הבצק שמתקבל וצבוט את התפר, ע"מ שייאטם היטב.

מחמצת פוליש

בוקר טוב
הכנתי מחמצת פולים אך לא עשיתי עימה שום דבר .
המחמצת עומדת מחוץ למקרר כבר 4 ימים .
מדי יום אני נער ומשקשק על מנת לשחרר גזים מתוכה .
האם אני יכול להשתמש בה ?

לחם הזיתים

טוב ,,
בכל אופן השתמשתי במחמצת הפוליש שעמדה חמישה ימים מחוץ למקרר .

אין ספק שהחמיצות היתה מאוד גבוהה .
הכנתי את הלחם על פי ההוראות , מרקמו של הלחם טוב וטעמו טוב גם כן .
אני באופן אישי אוהב מאוד לחמים כבדים ודחוסים יותר
הלחם יצא אוורירי וקל.
ייתכן מאוד שזה נובע ממחמצת הפוליש בת החמישה ימים .
בפעם הבאה אגדיל את כמות הקמח המלא ואולי אפילו אוותר על הקמח הלבן בכלל והוסיף שיפון וסובין .
אני מאוד אוהב את הפשטות הזו ואת הקלות של המתכונים .
מנסיוני במתכונים אחרים מורכבים יותר אני מוצא את המתכונים כאן הרבה הרבה יותר יעילים וקולעים.
שבת שלום .

מה עם הוספת סוכר או דבש?

האם הוספת דבש או סילאן לבצק תא תיתן לו התפחה טובה ואיזון בטעמים ?

שמתי לב שאין סוכר כלל בלחם .

כיף לקרוא את החומר הערוך בנועם ויעילות עהייהי וקולע !!!!
כל הכבוד גם לקהל הקוראים המפרגן .

אח - לה !!!!

תודה על

תודה על המחמאות...
לחם לא חייב סוכר, אם כי הוספתו תקצר את משך התפיחה ותשפיע על הטעם והצבע של הלחם.
בלחם זה לא הייתי מוסיף סוכר רב, אולי כף סוכר חום לצורך זירוז התפיחה ושיפור הצבע...

לחם מצוין - ניסיתי ואהבתי

אחלה אתר אגב , מקצועי ביותר .

לחם מעולה!

זה המתכון הראשון שניסיתי מהאוסף שלך ויצא מעולה. הסתבכתי עם הצורה, יצאו לי באגטים עקומים כאלה :-)
אבל הקרום מתפצפץ והלחם רך ואוורירי.
רושמת לי לנסות גם את הלחם ה"מושלם".

תודה על האתר הנפלא!

היי, אני באמצע תהליך

אחרי ערבוב עיסה שהיתה לילה במקרר, גיבשתי לבצק..

ניסיתי להתפיח שעתיים,לא תופח בינתיים..

יש שם שמרים..מה הבעיה?!

הלחם הצליח, תודה!

!!!

בסוף

20 דקות חימום..לא 30

היי, קודם כל , כל

היי,
קודם כל , כל מה שבאתר נראה מעולה!
ניסיתי את המתכון הזה (עם תוספת אחרת במקום זיתים-לא נראה לי קריטי). הבצק תפח יפה גם בהתחלה וגם אחרי עיצוב הצורה. אבל כשביצעתי בו חריצים, הלחמים קצת נפלו ובתנור הם לא התרוממו ולא נוצרו הרווחים שיש בין החריצים. האם הסיבה היא התפחת יתר? איך אפשר להימנע מזה? תודה רבה!

בהחלט נשמע כמו

בהחלט נשמע כמו תפיחת יתר.
נסה לקצר את משך התפיחה (בקיץ הישראלי, כידוע, השמרים פורחים) או להפחית את כמות השמרים.