לחם חורף כפרי

מתכון ללחם טעים, הכולל שניים מסימני החורף: תפוז ואגוזי פקאן. עיסת השיפון שבלחם מעשירה את טעמו ומעניקה לו ניחוח מיוחד.

מתכון ללחם חורף כפרי עם אגוזי פקאן

מתכון ללחם חורף כפרי עם אגוזי פקאן
מתכון ללחם חורף כפרי עם אגוזי פקאן

 

המצרכים

לביגה:

  • 200 גרם קמח לחם לבן
  • 150 מ"ל מים
  • רבע כפית שמרים (גרם)

לעיסת השיפון:

  • 100 גרם קמח שיפון
  • 100 מ"ל מים

לבצק:

  • 700 גרם קמח כפרי
  • 2 כפיות מלח (12 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • כף סוכר חום (15 גרם)
  • 80 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 100 מ"ל מיץ תפוזים סחוט
  • 300 מ"ל מים

הוראות הכנה

מכינים את הביגה ואת עיסת השיפון: בערב שלפני הכנת הלחם, מערבבים בקערה קטנה את קמח הלחם ואת השמרים. מוסיפים את המים ומערבבים, עד שמתקבל מעין כדור בצק דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר עד למחרת, או לפחות שמונה שעות.

בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את קמח השיפון והמים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר, יחד עם הביגה.

מכינים את הבצק: שופכים לקערה גדולה את המים, את מיץ התפוזים ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, עד שהם נמסים.

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח הכפרי ואת המלח, ומנפים אותם אל הקערה עם הנוזלים. מוסיפים את הביגה ואת עיסת השיפון, בחתיכות קטנות, ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה. מפזרים את אגוזי הפקאן על העיסה ולשים מעט, עד שהם נטמעים בבצק. מכסים את הקערה בשקית ניילון גדולה ומניחים למשך עשר דקות.

מתכון ללחם חורף כפרי עם אגוזי פקאן

בתום הזמן, מסירים את השקית מהקערה מותחים את אחת מקצוות הבצק ו"מקפלים" אותה על מרכז הבצק. מבצעים את הפעולה עוד כעשר פעמים, עם חלקים שונים של הבצק, עד שמתקבל מעין כדור. מכסים בשקית ומניחים לעשר דקות נוספות. חוזרים על הפעולה וההמתנה עוד פעמיים. בכל פעם, הבצק אמור להיות מוצק וגמיש יותר, ופחות דביק. אחרי ה"קיפול" האחרון, מכסים את הקערה עם הבצק בשקית הניילון, או בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מתכון ללחם חורף כפרי עם אגוזי פקאן

בתום התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח קלות. לשים מעט את הבצק, להוצאת האוויר מתוכו, וחוצים אותו לשני חלקים שווים. לוקחים את אחת מפיסות הבצק ומעצבים, בעזרת כף היד, למעין אליפסה עבה. מגלגלים את הבצק לצורת כיכר מאורכת ומניחים אותו על הצד שבו ה"תפר" בבצק. מעצבים את הכיכר השנייה באותו האופן.
מושחים את הכיכרות במעט מים, ומגלגלים בקמח לבן, עד שהם מצופים היטב. מניחים את הכיכרות על מרדה, או תבנית, המכוסה בנייר אפייה, כשצד התפר כלי מטה. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה, למשך כשעה.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים במרכזו רשת עם אבן אפייה ובתחתיתו תבנית ריקה. בתום התפיחה השנייה, חורצים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים אלכסוניים על כל כיכר. מכניסים את הבצק לתנור ויוצקים מיד כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור.

מתכון ללחם חורף כפרי עם אגוזי פקאן
אופים במשך כארבעים דקות, עד שהלחם מקבל גוון שחום. אם חלקו העליון של הלחם משחים מהר מדי, מניחים עליו רדיד אלומיניום.

מוציאים את הכיכרות מהתנור ומצננים על רשת, למשך כעשרים דקות.

מתכון ללחם חורף כפרי עם אגוזי פקאן

בתאבון!

שאלה בנוגע לשמרים

היי,
בחלק של הביגה - רבע כפית שמרים - הכוונה לשמרים טריים או יבשים?
בתודה מראש (וגם באופן כללי על האתר הנפלא עם המתכונים המושלמים)
הילה

באתר הזה - תמיד

באתר הזה - תמיד שמרים יבשים.

לחם מדהים

שלום רב,
קודם כל אני רוצה לברך אותך על האתר המדהים ועל ההשקעה שלך, יישר כח.
אתמול הכנתי את הלחם הזה והוא פשוט יצא מדהים, פשוט חוסל כשהוא עדיין חם :)
יש לי 3 שאלות:
1. כשאפיתי את הלחם על אבן אפיה, בעשר הדקות האחרונות לאפיה הלחם התחיל להיחרך מלמטה, העברתי אותו לתבנית אפיה. זה קרה לך? יכול להיות שהאבן חמה מדי? (חיממתי אותה שעה לפני בחום מקסימלי ובתחילת האפיה הורדתי ל 220 מעלות)
2. האם אפשר להחליף את הפקאן בעגבניות מיובשות למשל? (אלרגיה לאגוזים).
3. אם אני רוצה להכין כמויות מהלחם הזה, יש דרך יותר מהירה ולקבל אותה תוצאה?

תודה מראש
רמי

1. אני מניח

1. אני מניח שהחימום אצלך לא אחיד - תנסה להעלות את האבן מעט בתנור.

2. אפשר.

3. מה בדיוק הבעיה? פשוט להגדיל את הכמויות...

תודה :)

קודם כל תודה

קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים.
במתכון מופיעה פעמיים אותה פסקה העוסקת בהתפחה.
האם הכוונה לזמן התפחה כולל של כ-3 שעות (מעבר לקיפולים)או שמדובר בפסקה שמופיעה בטעות פעם נוספת?

זו שגיאה. תודה -

זו שגיאה. תודה - יתוקן מיד.

יצא מעולה!

הכנתי את הלחם במהלך הסופ"ש עם כמה שינויים מינוריים, יצא נפלא - דחוס במידה, מתקתק קלות, קראסט נפלא.
מומלץ בחום!

הכי טעים בעולם

הכנתי היום. הלחם הכי טעים שאכלתי

הכנתי.. מעולה

תודה רבה רבה על המתכון
הכנתי היום ויצא לי מעולה
התפיחה השנייה השארתי למשך לילה במקרר ואפיתי למחרת בבוקר
תודה רבה על מתכון מנצח
סלים

היי שלומי

אני מת על האתר שלך, וכל שבוע אני מכין לחמים לפי המתכונים שלך, אבל האם אתה יכול לפרסם פה מתכון של קוואס רוסי (סוג של משקה שמכינים מלחם שיפון מלא..)?
חיפשתי במאות אתרים ולא מצאתי אף קוואס שהזכיר לי את טעם הילדות..הייתי מאוד רוצה למצוא מתכון יוצלח לקוואס, ואני בטוח שאתה יכול למצוא או לעשות מתכון טוב..
תודה.

שמח שהמתכונים

שמח שהמתכונים מוצאים חן בעיניך!
לגבי קוואס - חוץ מזה שאני יודע שזה קיים - אין לי שום ידע על מה זה ואיך מכינים...

אתה בטוח שאין בידך להשיג מתכון כזה?

חבל...טוב אם אי פעם אצליח ליצור אולי אני אשלח לך מתכון מוצלח...

מתכון לקוואס

רכיבים:
500 גר' לחם שחור
300 גר' סוכר
15 גר' שמרים טריים
5 ל' מים רותחים

שלבי ההכנה:
1. חותכים את הלחם לרצועות ואופים בתנור עד להזהבה (אם רוצים לקבל טעם מעט מר- אופים יותר זמן את הלחם), ושופכים אותו לתוך סיר.
2. שופכים לתוך הסיר 3 ל' מים רותחים, סוגרים עם המכסה ומשאירים עד להתקררות.
3. מרפדים מסננת בבד סופג ומסננים את הלחם. שומרים את הנוזל שסיננו מהלחם, ושוב פעם מחזירים את הלחם לסיר ושמים עליו 2 ל' מים רותחים ומשאירים לשעה בסיר.
4. שוב פעם מסננים את הלחם דרך בד סופג, מעבירים את כל הנוזלים שסיננו לתוך מיכל זכוכית של 5 ל', מוסיפים 300 גר' סוכר, 15 גר' שמרים, מערבבים ומשאירים בטמפרטורת החדר לכ-8 שעות (ללילה). אפשר להוסיף כמה פרוסות לימון.
5. זהו! הקוואס מוכן. מומלץ להעביר אותו למספר מיכלים קטנים יותר ולשמור אותם במקום קריר.

המתכון נלקח מאתר זה (יש תמונות של שלבי ההכנה!):
http://www.povarenok.ru/recipes/show/24517/