הלחם שבמתכון זה מכיל אך ורק קמח כוסמין, המעניק לו ריח מיוחד של גרעינים וטעם אגוזי עשיר. הכוסמין הוא זן קדום של חיטה, הנחשב, מסיבות שונות, לבריא יותר מחיטת הלחם. בכל מקרה, מדובר בלחם טעים ומשביע.
הערה: בניגוד לדעה הרווחת, הכוסמין בהחלט מכיל גלוטן!
מכינים את רסק התפוח: מקלפים תפוח עץ בינוני וחותכים אותו לקוביות, ללא החלק של הגלעינים. שמים את קוביות התפוח בסיר קטן ויוצקים מים עד לכיבוי. מבשלים על אש נמוכה, עד שפיסות התפוח רכות ונמעכות בקלות. מעבירים למעבד מזון ויוצרים רסק אחיד. מצננים את הרסק לפני שמתחילים להכין את הבצק.
יוצקים את המים ואת רסק התפוח לקערה גדולה ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, עד להמסתם. יוצקים את כף השמן ומערבבים שוב.
בקערה נפרדת מערבבים את קמח הכוסמין ואת המלח. מנפים את התערובת אל הקערה עם הנוזלים ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה דביקה. לשים מעט, עד שנוצר בצק אחיד, רך מאוד ודביק.
מכסים את הקערה בשקית ניילון גדולה, או במגבת מטבח לחה, ומניחים לעשר דקות. בתום הזמן, לוקחים את אחת מקצוות הבצק שבקערה ו"מקפלים" אותה על מרכז הבצק. חוזרים על הפעולה כעשר פעמים. מכסים את הקערה שוב ומניחים לרבע שעה, בסופה חוזרים שנית על פעולת הקיפול. חוזרים על הקיפול וההמתנה עוד פעמיים (ארבע פעמים בסך הכל). מניחים לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו, כשעה (מסיום ה"קיפול" האחרון).
בתום התפיחה, מוציאים את הבצק אל משטח מקומח ומחלקים אותו לשני חצאים. נוטלים כל פיסת בצק, ומעצבים ממנה כיכר גלילית קצרה. מניחים את הבצק בתבנית כיכר ובה נייר אפייה. מכסים את הבצק במגבת מטבח לחה וממתינים עד להכפלת נפחו, כ-45 דקות.
עם תחילת התפיחה בתבניות, מחממים תנור ובו אבן אפיה לחום של 250 מעלות. מניחים תבנית ריקה על תחתית התנור.
בתום התפיחה, מניחים את תבניות הכיכר על אבן האפייה ושופכים כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור, ליצירת אדים. סוגרים את דלת התנור ואופים במשך כחמש דקות. בתום זמן זה, מנמיכים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ואופים במשך כעשרים וחמש דקות, עד שהכיכרות מקבלות צבע חום אחיד.
בגמר האפייה, מוציאים את הכיכרות מהתבניות ומניחים לצינון על רשת, למשך כעשרים דקות.
בתאבון!
Nice!
Your insights into the ingredients and their qualities have certainly sparked my interest in giving this recipe a try!
בכמה כפות רסק
בכמה כפות רסק תפוחים מוכן מקופסא ממירים תפוח עץ שלם של 150 גרם?
Check it out
Thanks for sharing this. I probably try it.
www.housepaintersstaugustine.com/vilano-beach/
יצא פגז מחצמת
שלום רציתי להכין על בסיס מחמצת ויחידה אחת .200 גר כוסמין מלא , 200 גר כוסמין לבן . 120 גר מחמצת , 180 מיל מים , כפית מלח , כף שמן זית. אפייה בתבנית על פלטת ברזל בתנור ביתי . יצא נהדר
ss
I have not any word to appreciate this post.....Really i am impressed from this post....the person who create this post it was a great human..thanks for shared this with us.
asas
I found this is an informative and interesting post so i think so it is very useful and knowledgeable. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article.
Bristol limo hire
Bristol limo hire
תוספות והתפחה במקרר
אהלן, קודם כל תודה על כל המתכונים המדויקים והמעולים!
אני רוצה להוסיף אגוזי מלך ופרמזן, מה דעתך? כמה גר' אפשר להוסיף מכל אחד מהם?
התפחה במקרר למהלך הלילה- אחרי שלב הקיפולים? כשאני מוציאה מקירור, לעצב ישר או לחכות שיגיע לטמפ' החדר בערך?
תודה
יצא אש!!!
פעם ראשונה שניסיתי ויצא מושלם, קראסט נהדר לחם רך בטירוף, בהחלט אכין אותו שוב, תודה!
אוף..
באמת ניסיתי... יצאו לי 2 פוקצ'ות...
לא להתייאש...
לא להתייאש... כוסמין הוא קמח "מעצבן", אבל התנסות חוזרת תעזור לך להגיע לתוצאה הרצויה
לחם כוסמין וקמח מלא
אתמול היה הנסיון הראשון שלי עם כוסמין.
500 גרם קמח חיטה מלא.
450 גרם קמח כוסמין מלא.
50 גרם קמח לבן רגיל.
שתי כפות שטוחות שמרים אינסטנט.
כף שטוחה אחת סוכר.
שתי כפיות שטוחות מלח.
מי ברז - 700 CC בערך.
אני לש ביד. אין לנו מיקסר.
כמה דקות לישה נימרצת ומתקבל בצק יפה וגמיש.
התפחה של שעה. תפח ליותר מכפול בנפח.
שתי תבניות פח. נייר אפייה. עוד כ רבע שעה התפחה בתבניות.
40 דקות בתנור שחומם מראש.
יצא עשר!!!
איזה יופי!
איזה יופי!
מאז שגליתי על
מאז שגליתי על האתר ורכשתי אבן אפייה בעקבות כך, מכינה בכל פעם מתכונים מהאתר שמצליחים. תודה!
שאלה, האם יש לך מתכון לבייגלה ירושלמי ?
שלום, ראשית, אתר
שלום, ראשית, אתר נפלא, נחשפתי אליו רק לאחרונה שהתחלתי לאפות להנאתי.
יש לי שאלה, אני אופה עם מחמצת לחמיי כוסמין. דיי חדשה, חודשיים לערך. הלחם תופח נהדר בטווח של 6-7 שעות . אני חוששת שאולי מתפיחה יותר מדיי? או פחות מדיי? הלחם מכפיל את נפחו בעת ההתפחות, אך בתנור הוא "נופל". מדוע? למה הוא לא נשאר אותו הדבר או אף ממשיך לתפוח?
התופעה שאת
התופעה שאת מתארת בהחלט מתאימה לתפיחת יתר - נסי לקצר את משך התפיחה, או להפחית סוכרים בבצק (אם יש).
זמן תפיחה עם שאור
שלום.
מהם זמני התפיחה ללחם במידה ומשתמשים בשאור
תלוי בשאור
תלוי בשאור המסוים, אבל לפחות שש שעות.
זה הלחם הכי טוב
זה הלחם הכי טוב שיצא לי להכין!
תודה תודה!
רך, טעים, בריא והרבה יותר טוב מכל מאפייה שניסיתי.
שלום מתכונים נפלאים ומעוררי תיאבון ! רציתי לשאול
האם אפשר להשתמש בקמח של רובינפלד שהוא טחון דק? במתכון נראה הלחם יותר גרגירי!
לא מכיר את הקמח
לא מכיר את הקמח המסוים הזה...
לא תופח
היי שלומי,
הכנתי את המתכון לפי אותם כמויות רק שלשתי את הבצק במיקסר, לאחר 40 דקות תפיחה קיפלתי והחזרתי לעוד 40 דקות, לא נראתה התפתחות כלשהי בתפיחה עד כה, גם לא בתבניות והלחמים יושבים כבר מעל שעה
הם את יודע מה הסיבה?
אם אין שום
אם אין שום תפיחה - שווה לבדוק את השמרים.
קמח כוסמין בשקים
מישהו יודע איפה אפשר לקנות קמח כוסמין במחיר שפוי בשקים של 10 קג באיזור השרון.?
תודה לעונים
קמח כוסמין בשקים
קמח כוסמין מלא בשקים אפשר למצוא בטחנת הקמח בחדרה של מנחת הארץ קמח כוסמין הטוב ביותר.
תבנית ללחם
הי שלומי,
רציתי לשאול עם אילו תבניות לחם אתה משתמש ואיפה אפשר לקנות. התחלתי לחפש ומבינה שיש תבנית קסטן שהיא מאוד גדולה וגבוהה. אבל אני מחפשת תבניות ככר כמו שלך...
תודה!
בכל חנות לכלי
בכל חנות לכלי בית - את שלי קניתי ב-ACE.
לחם מעולה
תודה רבה! הלחם יצא מעולה.
בפעם השנייה כבר הרשיתי לעצמי לשנות: הוספתי זרעי פשתן בשלב האחרון של בישול התפוחים. קיבלתי ג'לי תפוחים והלחם יצא עוד יותר טעים.
לחם כוסמין + שיפון
הגיע הזמן לחיוך, בעזרת איתן, סער מור ומתכון לחם הכוסמין מהנחתום, ללא אבן אפיה, שלו הוספתי קמת שיפון ועוד טיפה טיפה מים ומחמצת שיפון במקום שמרים ועוד 10 דקות עם חריץ פתוח.....ואחרי שסיימתי ראיתי שבמתכון לא חורצים את הלחם....ולמה זה? תמונות במחשבות על לחם ובמחמצת שאור
מאחר והלחם לא
מאחר והלחם לא צפוי לתפיחה דרמטית בתנור, לא חייבים לחרוץ אותו. אפשר, כמובן, לחרוץ.
בנוגע לתפוח..
היי שלומי !
האם אפשר להשתמש בתפוח טרי מרוסק ולא במבושל ?
כן, אם כי גיליתי
כן, אם כי גיליתי שתפוח מבושל עדיף.
האם ניתן להשתמש
האם ניתן להשתמש באותו מתכון להכנת לחמניות? אני מניחה שזה ידרוש שימוש בתבנית שקעים...
כן, בודאי.
כן, בודאי.
האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים קנוי?
יש לי בבית רסק תפוחים תעשייתי
מניסיוני, זה לא
מניסיוני, זה לא מצליח.
האם ניתן..?
עקב תזונה מיוחדת בה אסור לי סוכרים ושמרים תעשייתיים ,האם ניתן:
א. להכין את הלחם ללא רסק התפוחים?
ב. להשתמש במחמצת במקום השמרים? אם כן, איזו כמות?
אפשר בלי רסק
אפשר בלי רסק תפוחים - אם כי בלאו הכי רוב הסוכרים שבתפוח מפורקים ע"י השמרים.
לגבי שאור - יש לא מעט מתכונים המתבססים עליו באתר, ממליץ להתחיל במעבר עליהם.
לחם כוסמין
טוב אני אופה רק עם שאור וזה פעם ראשונה שאני מנסה את המתכון הזה.
עד עכשיו השתמשתי במתכון של השיפון עם הקמח מלא והכנתי סטארטר וךמחרת הוספתי אותו לבצק.
א. למה לא לאפות ישירות על האבן? ומה היתרון באבן אם לא אופים עלייה?
ב. מה המטרה של הקיפול כל עשר דקות? לא ראיתי את זה במתכונים אחרים.
ג. אתה בודק אם הככרות מוכנות לפי הצבע החום האחיד או שאתה מקיש על התחתית?
נראה לי מספיק שאלות לבינתיים, תודה רבה!
א. התבנית נועדה
א. התבנית נועדה לאפשר ללחם לשמור על צורתו, אפייה בלעדיה במתכון זה תניב לחם שטוח. בכל מקרה, האבן נועדה להעלות את חום התנור ולפזר אותו באופן אחיד, כך שיש לה השפעה בכל מקרה.
ב. זו אחת השיטות להכנת לחם, מתאימה בעיקר לבצק רטוב. תמצא אותה בחחק מהמתכונים שבאתר.
ג. גם וגם.
יש קמח כוסמין
יש קמח כוסמין לבן בעדן טבע מרקט.
שלום האם את
שלום
האם את התפוח מרסקים עם המים שבושלו עמהם?
תודה
כן, עם המים
כן, עם המים שנותרו בסוף תהליך הבישול.
השאלה הסטנדרטית לכל מתכון:
אפשר עם שאור?
כמה, למה איך?
אצטרך לנסות
אצטרך לנסות ולברר...
שווה ניסיון: 200 גרם שאור במקום השמרים ו-100 מ״ל מים. מערבבים יחד עם המים ורסק התפוחים.
לחם כוסמין
שלומי שלום,
האם הכוונה לקמח כוסמין מלא?
תודה על המתכונים ועל כל שפע המידע.
דוד.
למיטב ידיעתי,
למיטב ידיעתי, אין להשיג קמח כוסמין "לבן". אז כן...
יש קמח כוסמין לבן של "תבואות" והוא מצוין. מוכרים בעדן טבע מרקט
אני אופה כמעט את כל המתכונים עם קמח כוסמין. במתכון הזה ספציפית מחליפה בערך חצי מהכמות בכוסמין לבן וחצי בכוסמין מלא ויוצא נפלא. יש גם קמח כוסמין 70% של מנחת הארץ. אגב - לגבי כוסמין מלא - מכל הקמחים שבדקתי הקמח של מנחת הארץ הוא המוצלח ביותר.
דווקא אפשר
דווקא אפשר להשיג קמח כוסמין "לבן" אבל הוא מאד יקר וזה באמת לא משהו שקיים בכל חנות... אני יודעת רק על חנות אחת ברחוב אגריפס בירושלים, אבל אף פעם לא ניסיתי אותו.
היי שלומי, איזה
היי שלומי, איזה כיף, חיכיתי שתעלה מתכון ללחם כוסמין!
עד כה הכנתי מתכון של לחם כוסמין שהיה רק עם ערבוב (מחמצת, קמח, מים), ויצא ממש יופי. הבצק נוזלי מאוד.
בשביל המתכון הזה אני רואה שאתה מציע שימוש ב - 200 גר שאור, גם זמן ההמתנה מתארך אני מניחה. כן?
כדאי להכין את סטארטר לילה לפני? עם מים ותפוח? להשאיר את זה בחוץ? נשמע לי ריסקי...
קראתי גם פעם שכוסמין אסור ללוש, מספיק לערבב, אחרת מתקלקל לו הגלוטן או משהוכזה. מצד שני מהתמונה אני רואה שיצא יופי.
ואתמול ניסיתי את הלחם אגוזים שיפון שאור. נפלא!! כמו עוגה!