לחם כדורסל

בירה? יש! בוטנים? יש! עכשיו נשאר רק להתרווח עם הלחם הזה וגבינה איכותית מול המשחק של הקבוצה האהובה עליכם... זהו מתכון פשוט יחסית ללחם רך ואוורירי, בעל ארומה עדינה של חמאת בוטנים.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה
מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה
מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

 

המצרכים

  • 800 גרם קמח לחם לבן
  • כפית וחצי מלח (8 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • כף סוכר חום (10 גרם)
  • תפוח בינוני מגורר (כ-90 גרם)
  • 70 גרם חמאת בוטנים, ללא גושים
  • 500 מ"ל בירה

 

הוראות הכנה

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים פעם נוספת. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את חמאת הבוטנים ואת התפוח המגורר. יוצקים את הבירה ולשים במשך כעשר דקות. הבצק יהיה דביק מאוד, ומומלץ ללוש אותו במיקסר עם וו לישה.

בתום הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לתפיחה, למשך כשעתיים. בתום הזמן, הבצק יהיה תפוח ורך, ופחות דביק.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק לשני חצאים. לוקחים את חתיכות הבצק ומעצבים מכל אחת מלבן גס, בעזרת כף היד. מגלגלים את הבצק ליצירת "נקניק", באורך של כעשרים ס"מ. מושחים את הכיכרות במים ומגלגלים בקמח לבן, לציפוי.
מרפדים שתי תבניות כיכר בנייר אפייה ומניחים בהן את הבצק (ניתן לאפות את הלחם גם ללא תבניות כיכר). מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים לתפיחה שנייה, למשך כשעה.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים במרכזו רשת ובתחתיתו תבנית ריקה. בתום התפיחה השנייה, חורצים בעזרת סכין חדה חריץ לאורך כל אחת מהכיכרות. מכניסים את הכיכרות לתנור ויוצקים מיד כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה
אופים במשך כארבעים דקות, עד שהכיכרות מקבלות גוון חום-זהוב, ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול. אם חלקן העליון של הכיכרות משחים מהר מדי, מניחים מעליהן רדיד אלומיניום.
מוציאים את התבניות מהתנור, מחלצים מהן את הכיכרות ומצננים על רשת, למשך כעשרים דקות.

בתאבון!

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

לחם נהדר

שלומי, האתר פשוט נהדר. תודה רבה בשמי ובשם אופים רבים!

ולעניין הלחם: אני יודע שכתבת על זה בעבר, אבל ניתן להמיר את המתכון לשימוש בשאור ע"ב שיפון?

תודה!

אפשר, אם כי

אפשר, אם כי התוצאה תהיה שונה.
תפחית 100 גרם קמח ו-100 מ"ל מים, ותוסיף 200 גרם שאור.

ואיך ישתנו זמני

ואיך ישתנו זמני התפיחה?
תפיחה ראשונה 3-4 שעות ושנייה שעתיים?
צריך לשים את השאור בבצק מקדים כי אין כזה במתכון..
ואיך מחליטים לכמה זמן - 3 שעות לפני או 8-12 שעות לפני הכנת הבצק?
תודה.

אין צורך בבצק

אין צורך בבצק מקדים מוסיפים לבצק ומתפיחים זמן רב יותר.
כמה? לפחות ארבע שעות תפיחה ראשונה ושעתיים שנייה, תלוי בטמפ'...