לחם כדורסל

בירה? יש! בוטנים? יש! עכשיו נשאר רק להתרווח עם הלחם הזה וגבינה איכותית מול המשחק של הקבוצה האהובה עליכם... זהו מתכון פשוט יחסית ללחם רך ואוורירי, בעל ארומה עדינה של חמאת בוטנים.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה
מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה
מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

 

המצרכים

  • 800 גרם קמח לחם לבן
  • כפית וחצי מלח (8 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • כף סוכר חום (10 גרם)
  • תפוח בינוני מגורר (כ-90 גרם)
  • 70 גרם חמאת בוטנים, ללא גושים
  • 500 מ"ל בירה

 

הוראות הכנה

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים פעם נוספת. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את חמאת הבוטנים ואת התפוח המגורר. יוצקים את הבירה ולשים במשך כעשר דקות. הבצק יהיה דביק מאוד, ומומלץ ללוש אותו במיקסר עם וו לישה.

בתום הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לתפיחה, למשך כשעתיים. בתום הזמן, הבצק יהיה תפוח ורך, ופחות דביק.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק לשני חצאים. לוקחים את חתיכות הבצק ומעצבים מכל אחת מלבן גס, בעזרת כף היד. מגלגלים את הבצק ליצירת "נקניק", באורך של כעשרים ס"מ. מושחים את הכיכרות במים ומגלגלים בקמח לבן, לציפוי.
מרפדים שתי תבניות כיכר בנייר אפייה ומניחים בהן את הבצק (ניתן לאפות את הלחם גם ללא תבניות כיכר). מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים לתפיחה שנייה, למשך כשעה.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים במרכזו רשת ובתחתיתו תבנית ריקה. בתום התפיחה השנייה, חורצים בעזרת סכין חדה חריץ לאורך כל אחת מהכיכרות. מכניסים את הכיכרות לתנור ויוצקים מיד כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור.

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה
אופים במשך כארבעים דקות, עד שהכיכרות מקבלות גוון חום-זהוב, ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול. אם חלקן העליון של הכיכרות משחים מהר מדי, מניחים מעליהן רדיד אלומיניום.
מוציאים את התבניות מהתנור, מחלצים מהן את הכיכרות ומצננים על רשת, למשך כעשרים דקות.

בתאבון!

מתכון ל"לחם כדורסל" עם חמאת בוטנים ובירה

great

It's a great example of how

It's a great example of how creativity in the kitchen can elevate a simple snack into something truly special.

Thanks a lot

I really like this recipe. Love the bread.

Truly yum

My family liked the outcome. I am so proud.

gret post. صب واي

A favorite bread

This beautiful bread is a fave at our place. Thanks!

Delicious and easy to make

This is yummy and does not take a lot of time to make.

the bread is delicious and

the bread is delicious and easier to make. hope this would be introduced in the bakery Airbnb cleaning miami

bread like is a perfect pair

bread like is a perfect pair with a hot coffee Tree Service in Orland Park IL

I love this bread and the

I love this bread and the recipe is easy to follow. I'll just improvise a little bit like adding.roof repairs Sunderland

I haven't seen a basketball

I haven't seen a basketball bread before and I want to make one and add Best Caramels

This looks very yummy but I

This looks very yummy but I want to add Best Caramels
on it.

cialis 5mg daily price

Buy Viagra Jelly Online

לחם נהדר

שלומי, האתר פשוט נהדר. תודה רבה בשמי ובשם אופים רבים!

ולעניין הלחם: אני יודע שכתבת על זה בעבר, אבל ניתן להמיר את המתכון לשימוש בשאור ע"ב שיפון?

תודה!

אפשר, אם כי

אפשר, אם כי התוצאה תהיה שונה.
תפחית 100 גרם קמח ו-100 מ"ל מים, ותוסיף 200 גרם שאור.

ואיך ישתנו זמני

ואיך ישתנו זמני התפיחה?
תפיחה ראשונה 3-4 שעות ושנייה שעתיים?
צריך לשים את השאור בבצק מקדים כי אין כזה במתכון..
ואיך מחליטים לכמה זמן - 3 שעות לפני או 8-12 שעות לפני הכנת הבצק?
תודה.

אין צורך בבצק

אין צורך בבצק מקדים מוסיפים לבצק ומתפיחים זמן רב יותר.
כמה? לפחות ארבע שעות תפיחה ראשונה ושעתיים שנייה, תלוי בטמפ'...

החלפת הבירה במים רגילים

שלום לך שלומי
הכנתי את הלחם וכרגיל כמו שאר המתכונים באתר הנפלא הזה יצא טוב, רך וטעים והמתכון מאוד מדויק, אז שוב תודה .
ולענין, האם ניתן להחליף את הבירה במים רגילים, או שזה ישנה את התוצר הסופי שמאוד אהבתי , אודה לתשובתך בהקדם .

תאופיק

תאופיק שלום,
אין שום בעיה להחליף את הבירה במים. אפשר (לא חובה) להוסיף למים כף סירופ מאלט/לתת (ניתן לקניה בחנויות לציוד להכנת בירה) במקום הסוכר החום, כדי לקבל את הטעם בלי להוסיף אלכוהול לבצק.

תודה

שלומי היקר
תודה לך על תשובה מהירה, (אני רואה שהבנת את הענין) מבחינתי לא מפריע לי השימוש בבירה אבל בבית לא כל כך.

אני מעונין להכפיל את כמות החמאת בוטנים בשביל לחזק את הטעם שלה בלחם , בבית אהבו את הטעם שלה בלחם , זה מחייב שנוי בשאר המרכיבים ?

תודה

שלום

שלום תאופיק,
ייתכן ותצטרך להוסיף מעט קמח, או להפחית מעט מהנוזלים. תצטרך ללכת לפי התחושה של הבצק.
אשמח לדעת איך יצא לך!

לבקשתך

היי שלומי

לבקשתך, הכנתי את הלחם עם כמות כפולה של חמאת בוטנים ובירה ללא אלכוהול (יש דבר כזה והיא איכותית, תוצרת חו"ל) הלחם יצא טעים מאוד עם ארומה מורגשת מאוד של בוטנים שממש אהבו ושתי הכיכרות חוסלו מהר מהרגיל.
הייתי צריך להפחית מעט מהנוזלים.
תודה ואני ממשיך להכין מהמתכונים של האתר הנפלא הזה .

תודה על השיתוף!

תודה על השיתוף! שמח שהצליח :-)

That looks really yummy.

That looks really yummy. Thanks for sharing!