לחם שאור "לא קלאסי", קל, בהיר ואוורירי, הטומן בתוכו הפתעה טעימה...
מכינים את הבצק המקדים: בקערה מערבבים את הקמח, השאור והמים עד לקבלת בצק מוצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 8 שעות לפחות (ולא יותר משלושה ימים). כשעתיים לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הבצק המקדים מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.
מכינים את הבצק: מנפים לקערה גדולה את קמח הלחם וקמח השיפון. חותכים את הבצק המקדים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקמח. מוסיפים את שמן הזית, הדבש והמים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
לשים את הבצק במשך כעשר דקות. אחרי חמש דקות מתחילת הלישה, מוסיפים את המלח לבצק, מעט בכל פעם, כך שייספג בבצק.
מגלגלים את הבצק לכדור, מכסים במעט שמן זית, מניחים בקערה גדולה ומכסים בניילון נצמד. מניחים את הבצק לתפיחה עד שהוא מכפיל את נפחו, בין שלוש לחמש שעות.
בתום התפיחה הראשונה, מוציאים את הבצק אל משטח מקומח קלות. חותכים את הבצק לשתי חתיכות שוות ויוצרים מכל חתיכה מלבן גס ועבה. מכסים במגבת לחה וממתינים כעשרים דקות.
מפזרים על כל פיסת בצק חצי מכמות הגבינה המגוררת ומקפידים להשאיר מרווח בין שולי הבצק לגבינה. מקפלים את שולי הבצק ומהדקים אותם זה לזה על ידי צביטה, כך שנוצרת כיכר גלילית העוטפת את הגבינה. הופכים את הכיכר כך שה"תפר" כלפי מטה.
מניחים את שתי הכיכרות על מרדה או על תבנית מכוסה בנייר אפיה. בעזרת סכין חדה, חורצים ארבעה חתכים אלכסוניים לאורך כל כיכר. מכסים את הכיכרות במגבת לחה ומניחים לתפיחה שניה, למשך כשעתיים או עד שהכיכרות כמעט מכפילות את נפחן.
מחממים תנור שבו אבן אפיה לחום של 250 מעלות. מניחים תבנית ריקה על תחתית התנור. לפני הכנסת הבצק לתנור, מורידים את החום ל-230 מעלות ושופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור.
אופים את הכיכרות במשך 30 עד 40 דקות, עד שהלחם מקבל גוון שחום ונקישה על תחתיתו תשמיע צליל חלול.
מוציאים מהתנור, מצננים על רשת לפחות למשך חצי שעה ואוכלים בהנאה...
בתיאבון!
토토사이트 추천
I must spend a while learning much more or working out more. 토토사이트 추천
메이저사이트
An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who has been doing a little research on this. 메이저사이트
토토사이트
After study a number of the content on your own internet site now, and I genuinely much like your technique of blogging. 토토사이트
토토사이트
Would love to perpetually get updated outstanding website 토토사이트
The careful steps and
The careful steps and thoughtful flavors in this recipe ensure a delicious and satisfying experience for anyone who tries it. Happy baking and bon appétit!
cialis online canadian pharmacy
desmethyl kamagra
cheapest generic viagra cialis pills
https://buyzithromaxinf.com/ - buy zithromax to treat chlamydia
Nice knowledge gaining
Nice knowledge gaining article. This post is really the best on this valuable topic.
אפיית לחם חלבי
להזכירכם! לפי הלכות כשרות אסור לאפות לחם חלבי שמא מישהו יאכל עם בשר, ואם כבר אפה אסור לאוכלו, אלא אם כן מתקיים אחד התנאים:
אופים בכמות שתספיק רק לארוחה אחת (מה שנשאר זורקים)
הלחם בצורה מיוחדת
יש גבינה מעל הלחם כך שברור שזה חלבי
אנחנו ממש לא
אנחנו ממש לא נתחיל להתווכח כאן על הלכות, מאחר ויש לכאן או לכאן.
ציפוי "מנומר"
קודם כל רציתי להגיד שאפו על האתר!
כל המתכונים שניסיתי הצליחו וקצרו מחמאות
בזכות האתר הזה אני מכינה כל שבוע לפחות לחם שאור אחד שזה בכלל נפלא בעיניי.
רציתי לשאול האם הציפוי של הלחם ההולנדי (זה שנראה עם חברבורות עליו) יתאים ללחם הזה? (מחפשת לחם שאור חלבי בשביל לנסות את הציפוי היפייפה)
תודה :)
מניח שיתאים - אם
מניח שיתאים - אם כי לא ניסיתי.
תודה על המחמאות :)
This is my first time i
This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work
בצק מקדים נוזלי
ראשית ברצוני לומר תודה על המתכון, הלחם יצא מאוד טעים!
לצערי תהליך ההכנה היה מאוד קשה כי הבצק היה מאוד נוזלימכיוון שהבצק המקדים יצא נוזלי מדי.
רציתי לדעת מה כדאי לעשות במקרה שהמחמצת מאוד נוזלית? כיצד להימנע מבצק מקדים נוזלי מדי?
בתודה מראש
פשוט - מוסיפים
פשוט - מוסיפים עוד קמח...
המרקם של הבצק המקדים אמור להיות של עיסה צמיגה.
תודה
תודה!
I high appreciate this post.
I high appreciate this post. It’s hard to find the good from the bad sometimes, but I think you’ve nailed it! would you mind updating your blog with more information?
v
I am definitely enjoying
I am definitely enjoying your website. You definitely have some great insight and great stories.
בקשר ללחם עם
בקשר ללחם עם גבינה צהובה.
רציתי לשאול - האם הבצק המקדים אמור לתפוח (כי הוא לא תפח לי במקרר ואני יודעת שהשאור שלי פעיל - התפיח לא מזמן לחמים אחרים).
כן, הבצק המקדים
כן, הבצק המקדים אמור לתפוח - את אמורה לקבל עיסה נקבובית.
תודה על התגובה
כנראה השאור לא מספיק פעיל. בפעמים קודמות הוספתי רבע כפית שמרים והפעם לא.
חבל :-( הבצק המקדים נראה לי הולך לפח.
לא נורא בפעם הבאה.
יש לי שתי שאלות:
יש לי שתי שאלות: האם השאור צריך להיות "פעיל", כלומר אחרי אכילה או האם אני יכולה/צריכה לקחת שאור שעמד שבוע ימים במקרר?
שנית, האם באמאת חורצים לפני התפיחה השנייה?
כבר מחכה להכין את הלחם הזה, נראה טעים...
תודה!
ניתן לקחת שאור
ניתן לקחת שאור ישר מהמקרר.
וחורצים לפני התפיחה השניה.
מידות ומשקלות
ראשית ברצוני להגיד שהאתר נפלא, המתכונים נהדרים והתוצרים טעימים מאד.
ברצוני לבקש שאת כל מידות המשקל של החומרים המרכיבים את הבצק, בכל המתכונים נא תתרגמו למידות של כוסות, כפות וכפיות.
עלי בכל פעם להעריך את המשקל למידת כלי המטבח.
הדבר יקל מאד על האופים.
בתודה
I’ve been searching for
I’ve been searching for some decent stuff on the subject and haven't had any luck up until this point, You just got a new biggest fan!..
I love that there are cheese
I love that there are cheese on it. Looks delicious.