פיתה עם זעתר

בשבילי, פיתה שטוחה, טרייה, עם המון זעתר ושמן זית, תמיד תזכיר עצירה בתחנה המרכזית בדרך לבסיס. המתכון המובא כאן הוא הגרסה שלי לאוכל הרחוב הנפלא הזה והוא יניב פיתות רכות, עסיסיות וטעימות מאוד, שיכולות לככב בכל ארוחה משפחתית או פיקניק עם חברים.
שימו לב, המתכון כולל שילוב בין קמח לחם לקמח לפיצה ופוקצ'ה, אך ניתן להכינו עם קמח לחם בלבד, או אף עם קמח לבן "רגיל".

מתכון לפיתה עם זעתר

מתכון לפיתה עם זעתר
מתכון לפיתה עם זעתר

המצרכים

לבצק:

  • 250 גרם קמח לחם לבן
  • 250 גרם קמח לפיצה ופוקצ'ה
  • כפית וחצי מלח (9 גרם)
  • כפית וחצי שמרים יבשים (5 גרם)
  • כף סוכר (15 גרם)
  • 3 כפות שמן זית (45 גרם)
  • 290 מ"ל מים חמימים

לכיסוי:

  • תערובת זעתר טחון
  • שמן זית
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום המרבי (250 או 300 מעלות) ומניחים אבן אפייה במסילה האמצעית. אם אין אבן, מנחים תבנית אפייה הפוכה.

מנפים את שני סוגי הקמח לקערה ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את המלח והסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמרים ומערבבים פעם נוספת. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים אליה את שמן הזית ואת המים, ומערבבים ע לקבלת עיסה אחידה. לשים את הבצק, ביד או במיקסר עם וו לישה, למשך כעשר דקות. יתקבל בצק רך, גמיש ומעט דביק.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשאירים לתפיחה למשך כארבעים וחמש דקות עד שעה.

מתכון לפיתה עם זעתר

מכינים את הכיסוי: בקערה קטנה מערבבים את תערובת הזעתר עם שמן זית ומעט מיץ לימון. אמורה להתקבל משחה סמיכה.
הערה: ניתן לגוון ולהחליף את הזעתר בכל תערובת אחרת של עשבי תיבול, בפסטו, ברוטב עגבניות עשיר – כיד הדמיון והטעם...

בגמר התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על שטח מקומח היטב. מחלקים את הבצק למספר החתיכות הרצוי (בין שש לעשר), מגלגלים את פיסות הבצק לכדורים ומכסים אותן במגבת לחה.

מתכון לפיתה עם זעתר

נוטלים את אחד מכדורי הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח, כך שיתקבל עיגול בצק דק. בעזרת מזלג, מנקבים את פני הבצק, על מנת למנוע היווצרות "כיס" במהלך האפייה. מניחים את הבצק על מרדה המכוסה בנייר אפייה, וחוזרים על התהליך עם שלוש פיסות בצק נוספות.

מורחים בנדיבות מתערובת התבלינים על הבצק, ומשאירים את השוליים נקיים.

מתכון לפיתה עם זעתר

מחליקים את הפיתות, יחד עם נייר האפייה, לתנור ואופים ישירות על האבן או התבנית ההפוכה. אופים את הפיתות במשך מספר דקות, עד שהשוליים מקבלים גוון זהוב-חום. בזמן האפייה, מרדדים את כדורי הבצק הבאים ומורחים עליהם את התיבול

מתכון לפיתה עם זעתר

מוציאים את הפיתות מהתנור ומצננים על רשת במשך כחמש דקות. מגישים חם וטורפים בהנאה...

בתאבון!

שאלה

שלום,
קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים! האם אפשר להכין רק מקמח כפרי (אין לי קמח לפוקצה וכו')? שאלה שנייה, האם זה יכול להצליח בסיר אפיה חשמלי? תודה וחג שמח!

כן וכן :)

כן וכן :)

פשוט מעולה!

יוצא טעים אף יותר מאבולעפיה

כזה חיפשתי!

כבר כמה זמן חיפשתי מתכון לפיתות של אבולעפיה, והיום רציתי משהו חדש להכין, נכנסתי לאתר ו-ואללה!
תודה!

מנסה לחשוב איזה תוספות אפשר לשים חוץ מזעתר. ביצה זה המובן מאליו, חשבתי גם לנסות בצל (מטוגן ולא מטוגן). עוד רעיונות?

הכנתי ויצא

הכנתי ויצא מדהים , רק רציתי לשאול על איזה תוכנית אפיה אתה ממליץ לשים ? וגם פיצה על איזה תוכנית אפיה ? תודה רבה ואנסה את הלחם הלבן בימים הקרובים בעזרת ה' ...

תכנית רגילה -

תכנית רגילה - חימום עלי ותחתי.

אם אחליף חצי

אם אחליף חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא, האם עדיין הפיתות יהיו רכות וטעימות?

לא ניסיתי, אבל

לא ניסיתי, אבל שווה לנסות... אשמח לשמוע איך יצא.