פיתות כיס רכות ובשרניות, בעלות טעם עשיר שמתחרה בכל מאפייה. להשגת התוצאות הטובות ביותר, מומלץ להשתמש בסיר אפייה. הכמויות המצוינות במתכון מתאימות להכנת 12 עד 16 פיתות, תלוי בגודל הרצוי.
מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוספים את המלח ומערבבים, עד לקבל פיזור אחיד של המלח בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שנית. מוסיפים את הסוכר וחוזרים על פעולת הערבוב.
שופכים פנימה את השמן וחצי מכמות המים, ומערבבים עד לקבלת לעיסה. מוסיפים בהדרגה את יתר המים, עד לקבלת בצק רטוב ודביק מאוד.
לשים את הבצק בתוך הקערה, כמו שלשים בצק לצ'יאבטה: טובלים יד אחת במים, ומסובבים את הבצק באמצעותה בתנועות של חצי סיבוב(כמו החלפת נורה). ביד השנייה אוחזים בשפת הקערה ומסובבים את הקערה לכיוון הנגדי. מרטיבים מדי פעם את היד הלשה, למניעת הידבקות בצק. הופכים את כיוון הסיבוב (של היד ושל הקערה) כמה פעמים. לשים באופן זה במשך כעשר דקות, עד שהבצק אחיד ורך מאוד.
לישה במערבל: ניתן ללוש את הבצק במערבל עם וו לישה, במהירות נמוכה. לשים עד שהבצק נאסף לכדור סביב הוו ונפרד מדפנות הקערה. במידה ונותר קמח בקערה, מוסיפים מעט מים עד שהעיסה אחידה.
לאחר לישה במשך כעשר דקות, יוצרים מהבצק כדור גס ומכסים אותו (בעודו בתוך הקערה) במגבת לחה. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, בין שעה לשעה וחצי.
מקמחים היטב את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על גבי המשטח. בעזרת מגרד בצק או סכין, חותכים את הבצק ל-12 עד 16 חתיכות שוות (תלוי בגודל הפיתות הרצוי). יוצרים מכל חתיכה כדור מהודק ואחר כך מכסים את הכדורים במגבת. מניחים כעשר דקות.
מרדדים כל כדור לעיגול דק, ואופים.
אפייה בסיר אפייה: מניחים את עיגול הבצק על מגבת מטבח המקופלת לארבע. מחזיקים את המגבת והבצק שעליה ביד אחת, וביד השנייה, מרימים את מכסה הסיר ומשליכים את המגבת, והבצק שעליה, אל תחתית הסיר. חשוב שהבצק יונח כולו על תחתית הסיר, ולא על הדפנות. מוציאים את המגבת (שעתה מכסה את הבצק שבסיר), מחזירים את המכסה למקומו וממתינים כחצי דקה.
בודקים את הבצק שבסיר: אם הוא התנפח וקיבל צבע זהוב עם כתמים חומים, אוחזים בו בזהירות והופכים אותו. אם לא, ממתינים עוד כחמש עשרה שניות וחוזרים על הבדיקה. לאחר הפיכת הבצק, בודקים שוב אחרי כעשרים שניות. כשהפיתה זהובה משני צדדיה, מוציאים אותה מהסיר ומניחים על מגבת, עד שתתקרר. חוזרים על הפעולות עם עיגול הבצק הבא וכן הלאה.
אפייה בתנור: כשעה וחצי לפני האפייה, מחממים תנור, שבו אבן אפייה, לחום המרבי. בעזרת מרדה מקומח (אפילו מאולתר מחתיכת קרטון קשיח), מניחים את עיגול הבצק על גבי האבן. ממתינים כחצי דקה עד דקה, עד שהפיתה מתנפחת, ומוציאים מהתנור. חוזרים על הפעולות עם עיגול הבצק הבא וכן הלאה.
הפיתות אמורות לצאת נפוחות ונוקשות, אך לאחר שיתקררו מעט הן תתרככנה מאוד. כדאי לחכות לפחות חצי שעה לפני האכילה.
בתאבון!
Yum Pita
We concreters near Gillieston Heights pita bread.
Amazing
Thanks for the blog loaded with so many information. Stopping by your blog helped me to get what I was looking for. upholsterer alexandria
Pitabread
I like pita bread because the taste is balance. digital marketing agency townsville
Looks great
We'd love to try this with fencing hobart
hmmm
concrete driveways townsville I love this foods and recipes. I really appreciate this so much
וואו
שְׁלֵמוּת..
Yummy
Pita bread is one of my favorite breads so far. furniture upholstery surry hills
awesome
I became up until now started out getting some site, online people today manufacture listed here has provided absolutely everyone hugely. Have fun here ideal for your complete present-day period & give good results.
Great
The work I am doing is very hard but articles like this make it much easier. Thank you for doing my research for me.
Pita bread is one of my
Pita bread is one of my favorite bread so far. I just got a bite while doing a mud and tape. Thanks for sharing your recipe with us.
Thanks! Love pita.
Thanks! Love pita.
Great Recipie
Great stuff, thank you so much!
My friends from Cleveland
My friends from Cleveland Drywall Pros are so delighted by this bread. Thanks for sharing with us your amazing recipe!
This is really nice to see
This is really nice to see
generic cialis available in usa
My oncologist indicated I see him in 5 6 months that we will talk about the length of time I should stay on the drug best place to buy cialis online I don t think you ran the mk677 or ostarine long enough to see results
Nice! It really helps
Nice! It really helps
לחם טרי טעים
לחם פיתה טרי עם חומוס הוא השמחה היומיומית שלי. לא יכולתי לחיות בלעדיו. תודה על המתכון הנפלא!
תודה! אני אוהב
תודה! אני אוהב פיתות אני אוכל את זה כמעט כל יום
http://www.martinabromkova.com
Great. This looks so
Great. This looks so delicious. Thank you for sharing this recipe.
www.electrician-bakersfield.com
www.electrician-santarosa.com
Great
Thank you for this amazing recipe. I love it.
Thank you
Visit Us!
Love this recipe website
House cleaning Columbus
cialis masturbation practice
purchasing cialis online Developmental and hormonally regulated messenger ribonucleic acid expression of KiSS 1 and its putative receptor, GPR54, in rat hypothalamus and potent luteinizing hormone releasing activity of KiSS 1 peptide
Thank you for this site, it's lovely
This post is awesome - Cleaning Services Columbus Indiana
I love pita bread
Thank you very much for this post - [url=https://www.housecleaningmiami.com]House cleaning Miami[/url]
best price for generic cialis
Real Viagra Online Canadian Pharmacy
Is there a Youtube video for
Is there a Youtube video for this? Seems very complicated.
Thanks ahead of time! teriyaki and sushi
teriyaki
kitchen tacoma
I am going it try it out tonight
Thanks for all those awesome recipes
I am going to try some out over the weekend
plancher chauffant
Yum
Thanks so much for sharing this with us.
concrete driveway
האם אפשר "לאפות"
האם אפשר "לאפות" את הפיתות במחבת על הגז?
does propecia cause shedding
com Prisoners was distributed by Warner Bros buy fincar online review united states Goserelin alone has been shown to produce castrate levels of oestradiol E2 Williams et al, 1986 and response rates similar to oophorectomy in premenopausal women both in Phase II studies Blamey et al, 1992 and in a randomised study Taylor et al, 1998
אחלה מתכון
מתכון מדהים, יצא מעולה
תודה על המתכון.
תודה על המתכון. האם אפשרי לאפות בטאבון גז?
שאלה על סיר אפייה
קניתי לא מזמן סיר אפייה על גוף חימום שנראה כמו קפיץ. ראיתי שבתמונה במתכון יש גוף חימום שנראה כמו צינור שחור.
הפיתות בסיר עם "הקפייץ" לוקחות הרבה זמן יחסית להשחים ולא מתרוממות ב 30 שניות וגם לא ב 45. והכיס לא תמיד מוצלח.
מישהו יודע עם הסיר עם הקפיץ הוא גם מתאים ?
נדמה לי שהוא צורך 1000 וואט - אולי הוא חלש יותר ?
הסיר עם ה"קפיץ"
הסיר עם ה"קפיץ" (סליל) מתאים גם כן - זה פשוט גסוג ישן יותר של גוף חימום. יכול להיות שזה שרכשת לא עובד טוב.
אני לא מבינה
אני לא מבינה למה צריך להפוך, אני עושה פיתות כבר שנים בסיר גריל, החלק התחתון על להבה רחבה באש נמוכה, והחלק העליון(זה עם הגוף חימום) מחובר לחשמל, אחרי דקה הפיתה מוכנה משני הצדדים ואין צורך להפוך, למי שאופה כמויות זה מאוד משמעותי, ההבדל. תנסו....
ואווו
יצא מצוין. נסעתי לשוק רמלה כדי לקנות את הסיר. עלה 60 שח ועוד 20 על הכבל חשמל :-)
הפיתות יצאו ממש שוות. לקח קצת זמן לקלוט את הטכניקה של זריקת הפיתה לסיר... במיוחד לאנשים חסרי קואורדינציה כמוני...
הייתה לי קצת בעיה עם הבצק. הוא היה מאוד מאוד מאוד דביק והוספתי המון קמח.
בכל מיקרה יצא פשוט מגניב וגם חוויתי... הילדים מאוד התלהבו
מתכון מצויין
יצאו אחלה פיתות.
שאלה אחת, הפיתה כשפותחים אותה יוצאת מאוד בשרנית בצד אחד ומאוד דקה בצד השני.
יש דרך לאפות כדי שייצא קצת יותר מאוזן? (אפיתי בתנור על אבן)
תודה.
יצא מעולה. בחלק
יצא מעולה.
בחלק מהבצק עשיתי לחמניות וגם יצא מעולה
הפיתות פשוט מדהימות
היי
עד היום אפיתי עם סיר חשמלי והים בדקתי את האופציה בתנור עם אבן אפיה. כמו כן השתמשתי בשאור "טרי" בן שבוע ביחס של 300 גרם שאור ו-700 גרם קמח. עם הרבה הרבה מים ממש נוזלי ודביק. השתמשתי גם בהמלצה להכין "מרדה" מקרטון וזה ממש לא אכזב ! ובנוסף כאשר הן יוצאות מהתנור הן ישר מכוסות במגבת עד קרור מוחלט.
יצא פשוט מדהים תנסו להריח...דרך התמונות
פשוט תודה
ניסיתי...לא הלך כ"כ מוצלח
תודה על המתכון ועל ההשקעה.
הכנתי היום לפי המתכון,קשה מאוד לעבוד עם הבצק,הוא ממש ממש דליל.
אפיתי על תבנית ממש למעלה בתנור עם 275 מעלות.
חלקן התנפח וחלקן לא.
האם יש צורך לרכוש סיר אפייה (מסורבל מדי לאחסון,גם לא בא לי לאפות אחת אחת ) על מנת להגיע לתוצאות טובות יותר?
האם יש צורך אולי בהתפחה של הפיתה אחרי הרידוד?
תודה
אין צורך בסיר
אין צורך בסיר אפייה, אבל התנור חייב להיות חם מאוד כדי שייווצר "כיס". רצוי להניח את האבן/תבנית הפוכה בשליש העליון של התנור.
הבצק אמור להיות רטוב ונוזלי, תן לו זמן נוסף לתפוח ותקמח היטב את הידיים.
לאחר הרידוד לא מתפיחים.
יצא מדהים!
הכנתי את הפיתות כבר מלא פעמים הן יוצאו מעולות.
לאורך הזמן למדתי שכדי להוסיף עוד מים (מעבר לכמות הרשומה במתכון והפיתות יצאו בשרניות יותר ורכות יותר ופשוט טעימות יותר).
כרגע אני מתמודד עם הבעיה של ההפשרה שלהן אחרי שהקפאתי אותן.
אשמח לעזרה בנושא.
יום טוב!
במיקרו עטוף במגבת
אני מפשיר פיתות במיקרוגל.
עוטפים פיתה אחת במגבת (כדאי דקה) ומניחים במיקרו ל-40 שניות עד דקה (תלוי במיקרו ובגודל הפיתות).
בעבר (הרחוק) הייתי מפשיר ללא המגבת. הפיתה הייתה יוצאת רטובה. לא כיף. אז הייתי מחמם את הפיתה יותר זמן כדי שהמים יתאדו, ואז הפיתה הייתה יוצאת רותחת ממש, וכשהתקררה (ממש שתי דקות אחרי שיצאה) היא הייתה כמו פיתה שנשכחה בחוץ ליום שלם - קשה ולא נעימה.
אפשר להפשיר בטוסטר, אבל זה קצת יותר מייבש את הפיתות. בנוסף, צריכים להיות מאוד עירניים שלא להשאיר אותם שם יותר מדי זמן, ואז יוצא פיתה-טוסט.
בהצלחה
when do i take cialis 5mg
or a pharmaceutically acceptable salt thereof, wherein generic 5 mg cialis
שלום
שלום,
הכנתי את הפיתות מקמח כוסמין 70 אחוז (אני מנסה לאפות בעיקר עם קמח זה מאחר והוא בריא) הפיתות יצאו מעולות, רכות אך לא מאוד בשרניות. השאלה אם ניתן להכין פיתות מקמח זה כך שהן יצאו בשרניות ואם לא אז האם לדעתך כדאי לערבב עם קמח אחר - איזה קמח ובאיזו כמות? כמו כן, תהיתי אם ארדד את הפיתות לעובי גדול יותר האם הפיתות יצאו בשרניות יותר? תודה על המתכונים!!
מאחר ולא ניסיתי
מאחר ולא ניסיתי להכין פיתות מכוסמין, קשה לי לענות...
בכל מקרה, פיתות עבות מדי לא יתנפחו בתנור.
תגיד שלומי, שמעת על מתכון לפיתה העשוי מסולת?
שף, בעל מאפיה פה בברזיל אמר לי שהוא למד להכין פיתות מיהודי שחי בבריסל, מתכון העשוי מסולת.
זה נשמע מוזר ושונה כלכך. האם זה אפשרי?
דבר ראשון אתר
דבר ראשון אתר מדהים כיף שיש מבחר של מתכונים מעולים באתר אחד.
והאם אפשר להחליף סוכר חום בסוכר רגיל
תודה רבה :) ניתן
תודה רבה :)
ניתן בהחלט להחליף את הסוכר החום בלבן.
הניתן להשתמש במתכון זה בדיוק על מנת ליצור פיתות על תחתית מחבת?
היי שלומי, מה שלומך?
הניתן להשתמש במתכון זה בדיוק על מנת ליצור פיתות "עירקיות" לפי הטכניקה של אפיה על בסיס מחבת הפוכה? או שצריך להוציא את אחד המרכיבים (כמו למשל אולי להפחית בכמות השמן זית או משהו אחר בסגנון)?
שאלה נוספת, מה תפקיד השמן זית במתכון? כיצד בדיוק הוא תורם?
תודה רבה ושוב, מתכון אליפות! אני תמיד מכין אותו. אפילו קניתי מערבל מזון קנווד בשביל להתמודד עם מתכונים מהסוג הזה של 70% מים כדי להצליח ליצור מרקם אחד והומוגני.