לחם שטוח עם עשבי תיבול

לחם ריחני, רך וטעים. ניתן להחליף את הזעתר במתכון בעשבי תיבול אחרים, כגון אורגנו, טימין, רוזמרין ועוד...

לחם שטוח עם עשבי תיבול

לחם שטוח עם עשבי תיבול
לחם שטוח עם עשבי תיבול

המצרכים

  • 500 גרם קמח לחם לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 330 מ"ל מים חמימים
  • חופן עלי זעתר יבש
  • קמצוץ עלי רוזמרין יבש

לזיגוג:

  • כף שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מעט עלי זעתר יבש

הוראות הכנה

מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים שנית. מוסיפים את שמן הזית ואת המים ומערבבים עד ליצירת עיסה אחידה.
לשים במשך כעשר דקות. תוך כדי לישה, מוסיפים בהדרגה את הזעתר ואת הרוזמרין. לשים עד שמתקבל בצק גמיש ורך. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.

מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה משומנת. מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד, עד להכפלת נפח הבצק – כשעה וחצי עד שעתיים.

לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומניחים על משטח מקומח. מחלקים לשתיים עד ארבע חתיכות שוות.

לחם שטוח עם עשבי תיבול

מעצבים את מכל חתיכת בצק כדור. משטחים את הכדור בעזרת כף היד, עד שמתקבלת מעין דיסקה רחבה.

מניחים את הכיכרות על תבנית או מרדה המכוסה בנייר אפייה ומכסים אותן במגבת לחה. מניחים את הבצק לתפיחה שנייה, במשך כחצי שעה עד שעה.

מחממים תנור לחום של 230 מעלות. אם יש אבן אפייה, מניחים אותה על המסילה האמצעית.

בקערית קטנה מערבבים כף שמן זית עם שתי שיני שום כתושות ומעט עלי זעתר יבש. בעזרת האצבעות, יוצרים גומות רבות על פני הבצק. מורחים על כל כיכר מתערובת השמן, השום והזעתר.

מכניסים את הכיכרות לתנור. אופים במשך כעשרים דקות, עד שהלחם מקבל גוון זהוב-חום ונקישה על תחתיתו משמיעה צליל חלול.

מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת למשך כחצי שעה.

בתאבון!

לחם שטוח עם עשבי תיבול

תפיחה במקרר

הי,
תודה רבה רבה על ההשקעה. רציתי לשאול אם אפשר לבצע את ההתפחה הראשונה במקרר, ואם כן כמה זמן זה אמור לקחת בערך.
תודה!

בהחלט אפשר. קשה

בהחלט אפשר. קשה להעריך מה יהיה משך התפיחה (תלוי בטמפרטורת המקרר ובמשתנים נוספים),אך אני מניח שניתן להתפיח למשך לילה.

תודה רבה

יצא מעולה!
תודה:)

שמרים טריים או יבשים - מה ההבדלים?

אולי אגלה סוף סוף מה ההבדל...

שמרים טריים -

שמרים טריים - "שמרית" או קוביה. נמכרים במשקל נמוך (50 גרם לכל היותר) ובעלי חיי מדף (ומקרר) קצרים.
שמרים יבשים - נמכרים באריזות של קילוגרם, לא מתקלקלים כמעט אף פעם.

לגבי תוצאה: אין הבדל, חד משמעית.

ממש טעים

אתר מספר אחת לאוהבי הלחם מבחינתי

קמח כוסמין?

אפשר לעשות את המתכון עם קמח כוסמין במקום לבן????

אפשר לנסות, אבל

אפשר לנסות, אבל ההבדל בקמחים יניב תוצאה שונה (לא בהכרח פחות טובה)