לחם פירות לט"ו בשבט

דבש תמרים, בננה, קוקוס ופירות יבשים - כל מה שצריך בשביל לחם חגיגי וטעים - לכבוד ט"ו בשבט, או סתם לפיקניק של שבת בבוקר...

מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט

מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט
מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט

המצרכים:

  • 700 גרם קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח (12 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • 50 גרם סילאן
  • 30 גרם שמן קוקוס, מומס
  • מחית מבננה קטנה אחת (60 גרם)
  • 400 מ"ל מים
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • 50 גרם משמש מיובש, קצוץ גס
  • 30 גרם צימוקים

 

הוראות הכנה

כשעתיים לפני שמתחילים להכין את הבצק, מניחים את הפירות היבשים בקערה ויוצקים עליהם 130 מ"ל מים. מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח ומניחים למשך כשעתיים. השריית הפירות במים נועדה לרכך אותם ולמנוע מהם להישרף בזמן האפייה.

בתום זמן השרייה, מסננים את המים שבהם היו הפירות היבשים לתוך קערה גדולה. מוסיפים עוד מים, עד שיש בה 400 מ"ל בסך הכל. יוצקים לקערה את הסילאן ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, עד שהם נמסים.

מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט

מנפים את הקמח לתוך קערה נפרדת, מוסיפים לו את המלח ומערבבים היטב. שופכים את תערובת הקמח והמלח לקערה עם הנוזלים, ומערבבים מעט, עד לקבלת עיסה דביקה. מוסיפים את מחית הבננה ואת שמן הקוקוס ומערבבים היטב.

לשים את הבצק במשך כשתי דקות. לאחר מכן, מוסיפים לבצק בהדרגה את הפירות היבשים וממשיכים ללוש, כעשר דקות בסך הכל. שימו לב - הפירות יוסיפו נוזלים לבצק ויהפכו אותו לדביק יחסית. אם הוא קשה מאוד לעיבוד, ניתן להוסיף לו מעט קמח, אך אני ממליץ להימנע מכך במידת האפשר.

מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט

בתום הלישה מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים במגבת מטבח לחה או בשקית ניילון. מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה, למשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט

בתום התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח קלות. חוצים את הבצק לשני חלקים שווים. לוקחים את אחת מפיסות הבצק ומרדדים, בעזרת כף היד, למעין אליפסה עבה. מגלגלים את הבצק לצורת כיכר מאורכת ומניחים אותו על הצד שבו ה"תפר" בבצק. מעצבים את הכיכר השנייה באותו האופן.

מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט

מניחים את הכיכרות על מרדה, או תבנית, המכוסה בנייר אפייה, כשצד התפר כלי מטה. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה, למשך כשעה וחצי.

מתכון ללחם פירות לט"ו בשבט

מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומניחים במרכזו רשת עם אבן אפייה ובתחתיתו תבנית ריקה. בתום התפיחה השנייה, חורצים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים אלכסוניים על כל כיכר. מכניסים את הבצק לתנור ויוצקים מיד כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור. מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות.אופים במשך כארבעים דקות, עד שהכיכרות שחומים ותפיחה על תחתיתם תשמיע צליל חלול.

מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת, למשך כרבע שעה.

בתיאבון!

מחמצת שאור וזמן אפיה

היי שלומי,
זה נראה לחם מדהים...
חסר במרשם זמן האפיה, אני יכול להניח שמדובר בכ-40 דקות.
ודבר נוסף: האם קיימת ללחם זה גירסה עם מחמצת שאור?
תודה,
מוטי

תודה על ההערה,

תודה על ההערה, כנראה שגיאת העתקה.
עד כה לא הכנתי את הלחם הזה עם שאור.