לחם בננות ואגוזים

מתכון ללחם חלבי ומתקתק, שטעם הבננות מורגש בו קלות. אצלנו אוהבים לאכול אותו בארוחת בוקר, עם חמאה או ריבה.

לחם בננות ואגוזים
לחם בננות ואגוזים
לחם בננות ואגוזים

המצרכים

  • 4 וחצי כוסות (540 גר') קמח לחם לבן
  • כפית וחצי מלח
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 3 בננות, רכות
  • כוס חלב, פושר (200 מ"ל)
  • כוס וחצי אגוזי פקאן קלופים ושבורים
  • 50 גרם אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
  • לזיגוג: כפית סילאן ושתי כפיות מים

הוראות הכנה

מנפים ארבע כוסות מהקמח לקערה. מוסיפים את המלח ומערבבים, כך שהמלח יתפזר באופן אחיד. מוסיפים את הסוכר והשמרים, ומערבבים היטב.
בעזרת מזלג, מועכים את הבננות למחית חלקה. מוסיפים את המחית לקמח ואחריה את האגוזים הקצוצים. שופכים את החלב לקערה ומערבבים לבצק אחיד.
לשים את הבצק על משטח מקומח במשך כעשר דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. במידה והבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט מהקמח שנותר.

לאחר הלישה, מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה במשך כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בתום התפיחה, מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. יוצרים מהבצק כיכרו מאורכת, ומניחים בתבנית כיכר משומנת. מכסים את הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד (לא מתוח!) ומשהים לתפיחה שנייה, כשעה עד שעה וחצי - עד שהבצק מכפיל שוב את נפחו.

לאחר שהבצק תפח שוב, מניחים על תחתית התנור תבנית ריקה ומחממים אותו לחום של 220 מעלות. מניחים רשת במסילה האמצעית שבתנור.
מערבבים בקערה קטנה את הסילאן עם שתי כפיות מים, ומורחים בעדינות על הבצק שתפ. בסכין חדה, חורצים חריץ יחיד באמצע הכיכר, לכל אורכה.

לפני הכנסת הבצק לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור. מכניסים את התבנית עם הבצק ואופים כרבע שעה בחום של 220 מעלות. בתום הזמן, מורידים את החום בתנור ל-190 מעלות ואופים במשך כ-40 דקות נוספות, עד שהכיכר השחימה. במידה וחלקה העליון של הכיכר משחים לפני שאר הלחם, מניחים יריעת נייר אלומיניום מעל לכיכר וממשיכים באפייה. בנוסף, כדאי להוציא את הכיכר מהתבנית, לאחר כ-30 דקות בתנור, ולהמשיך את האפייה בלי התבנית.

בסיום האפייה מוציאים את הכיכר ומצננים על רשת.

 

 

 

Thanks!

I can't wait to try this recipe and savor the wonderful combination of flavors in each slice of Banana and Nut Bread. Thank you for sharing it!

Beautiful work

This pastry is very delicious. Screen enclosures port charlotte we love it.

Banana bread is my favorite.

Banana bread is my favorite. I hope this recipe is good.

It appears to be simple to

It appears to be simple to make, so I'll try it soon, but keep an eye out for sell my house fast fort worth tx.

This is my first time visit

This is my first time visit here. From the tons of comments on your articles,I guess I am not only one having all the enjoyment right here!
출장마사지

Just Thank you

appreciate this is my first visit here

It's looks easy to make so

It's looks easy to make so I'll try making this banana bread soon

I love banana bread so much,

I love banana bread so much, I will try this recipe

יצא נהדר- שאלה קטנה

שלום,
הכנתי את הלחם מספר פעמים והוא יוצא נהדר!
רציתי לשאול אילו שינויים ביכולתי לעשות כדי שיצא רך יותר/ עם קרום רך יותר או ללא קרום פריך בכלל?
תודה
ברק

באיזה תבנית אופים?

כתוב במתכון: "יוצרים מהבצק כיכרו מאורכת, ומניחים בתבנית כיכר משומנת".
מה גודל "תבנית כיכר"?
תודה

אפייה באבן

הי אני רוצה לאפות על אבן שמוט האם ניתן לאפות בתבנית אינגלישקייק על גבי האבן ?
ואם כן לא ככ הבנתי על כמה מעלות ולכמה להוריד אחרי חימום התנור למקסימום
תודה!

בהחלט אפשר. חמם

בהחלט אפשר. חמם את האבן ב-250 מעלות, ותוריד את חום התנור בהתאם לרשום במתכון במהלך האפייה בפועל.

יצא מעולה. הלחם הכי טעים ואוורירי שאפיתי עד כה.

תודה רבה על הפירוט והטיפים במתכונים שלך שמסייעים להגיע לתוצאות משופרות ואין במתכונים רבים אחרים. שאלה אחת: ללחם יש טעם טיפה "אלכוהולי". האם זה יכול להיות בגלל תפיחת יתר? כי הבצק תפח קצת יותר מכפליים בשתי התפיחות, ובתנור הוא תפח מעט מאוד בלבד.

כן, תפיחת יתר

כן, תפיחת יתר בהחלט עלולה לגרום לתוצאה שתיארת.

לחם ב בננות

מתכון הלחם נשמע מעולה היות ואני לא אופה טובה אני מבקשת מתכון פרווה אם אפשר בלי חלב. שיצליח לי תודה

רבקה שלום, נסי

רבקה שלום,
נסי את המתכון הזה, רק תחליפי את החלב במי קוקוס (אפשר למצוא בסופרמרקט או בחנויות טבע), או במים (פחות מומלץ).

תודה יום טוב

תודה יום טוב

לגבי אפייה עם אבן

דבר ראשון רציתי לשבח את האתר, האתר מעולה ונוח לשימוש, ממש התנ"ך לאפיית לחמים בשבילי, שאפו!
רציתי לשאול ספציפית לגבי המתכון הזה ובכלל, האם אפייה עם אבן תשפר את הלחם או לא?
אם כן, אז מה אופן האפייה? אני מתאר לעצמי שהאפקט של הורדת הטמפ' לאחר רבע שעה יהיה זניח כי האבן אוגרת בתוכה את רוב החום...

תודה!

אפייה עם אבן

אפייה עם אבן תשפר את הלחם. ויש טעם להנמיך את הטמפ', בגלל החום הישיר על פני הכיכר.

וואווווו

טעיםםםםםםםםםם

מצויין!!!

בדיוק הכנתי - ויצא מדהים!!! אני מאוד אוהבת את המתכונים באתר; הם מדויקים מפורטים והתמונות יפיפיות! אני אופה מתחילה, אבל כל הלחמים שאפיתי על פי המתכונים באתר יצאו נהדרים. תודה, תודה, תודה, ובבקשה המשך לעדכן בעוד מתכונים מצויינים.

תודה על המתכון

זאת היתה ההתנסות הראשונה שלי בבצק שמרים... נשארו לי כמה בננות בשלות שלא רציתי לאכול כמות שהן וחיפשתי מתכון מעניין. מצאתי את האתר הזה ועכשיו אני לא אזוז ממנו. :-)
עשיתי שני לחמים קטנים בתבניות סיליקון במקום אחד גדול, אחד מהם כבר בפריזר, והשני, קשה לי להאמין שישרוד את הלילה. אולי תישאר איזו פרוסה לארוחת הבוקר. זה גם דל בשומן ומתאים לי מאד מאד.
תודה!

שאלה

רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?

עקרונית הדבר

עקרונית הדבר אפשרי, אבל התוצאה תהיה שונה מאוד - הלחם שיתקבל יהיה דחוס יותר ופחות טעים, לדעתי. אם כבר, אני ממליץ להחליף רק 50% מכמות הקמח במתכון בקמח מלא.

תודה רבה על

תודה רבה על המתכון. יצא מדהים!

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information...

asda

This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again.

Keep up the good work , I

Keep up the good work , I read few posts on this web site and I conceive that your blog is very interesting and has sets of fantastic information.

asda

Your website is really cool and this is a great inspiring article.

asda

Your website is really cool and this is a great inspiring article.
롤강의

asda

Nice to read your article! I am looking forward to sharing your adventures and experiences.

asda

Thanks for taking the time to discuss that, I feel strongly about this and so really like getting to know more on this kind of field. Do you mind updating your blog post with additional insight? It should be really useful for all of us.

asda

Great post I would like to thank you for the efforts you have made in writing this interesting and knowledgeable article.

dsd

Thanks for your information, it was really very helpfull..

dsd

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

dsd

This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work

dsd

I like this post,And I guess that they having fun to read this post,they shall take a good site to make a information,thanks for sharing it to me.

dsd

Nice to read your article! I am looking forward to sharing your adventures and experiences.

dsd

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information...

dsd

Thanks for sharing the post.. parents are worlds best person in each lives of individual..they need or must succeed to sustain needs of the family.

dsd

I read that Post and got it fine and informative.

dsd

i read a lot of stuff and i found that the way of writing to clearifing that exactly want to say was very good so i am impressed and ilike to come again in future..

dsd

This is my first time visit here. From the tons of comments on your articles,I guess I am not only one having all the enjoyment right here!

dsd

Thanks for taking the time to discuss that, I feel strongly about this and so really like getting to know more on this kind of field. Do you mind updating your blog post with additional insight? It should be really useful for all of us.

dsd

This is a good post. This post gives truly quality information. I’m definitely going to look into it. Really very useful tips are provided here. Thank you so much. Keep up the good works.

dsd

Yes i am totally agreed with this article and i just want say that this article is very nice and very informative article.I will make sure to be reading your blog more. You made a good point but I can't help but wonder, what about the other side? !!!!!!THANKS!!!!!!

vvvvv

Thanks for your insight for your fantastic posting. I’m glad I have taken the time to see this.

dsd

Hi! Thanks for the great information you have provided! You have touched on crucuial points!

sd

Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back to more times this year! Thanks for informative post.