חלת תפוח ודבש

מתכון לחלה חגיגית, טעימה, רכה ופשוטה להכנה, המשלבת את טעמי הדבש והתפוח. חלה זו אינה מכילה ביצים או מוצרי חלב, והיא מתאימה גם למקפידים על אורח חיים טבעוני. שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

מתכון לחלה טבעונית

מתכון לחלה טבעונית
מתכון לחלה טבעונית

המצרכים

  • 700 גרם קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח (12 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • 4 כפות תרכיז תפוחים טבעי (80 גרם)
  • 3 כפות שמן קוקוס (30 גרם)
  • 310 מ"ל מים

לזיגוג

  • כף סילאן או דבש
  • שתי כפות תרכיז תפוחים

 

הוראות הכנה

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, לפיזור אחיד שלהם בקמח. יוצרים גומה רחבה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את שמן הקוקוס ואת תרכיז התפוחים. מוסיפים מחצית מכמות המים ומתחילים לערבב, עד לקבלת עיסה אחידה. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את שאר המים, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ומעט נוקשה (ייתכן שלא תזדקקו לכל המים שבמתכון). לשים את הבצק היטב במשך כעשר דקות.

מתכון לחלה טבעונית

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי-שעתיים).

מתכון לחלה טבעונית

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לארבעה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.

מגלגלים כל חתיכת בצק גליל באורך של כ-25 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ.

מתכון לחלה טבעונית

נוטלים ארבעה גלילים וקולעים מהם חלה. מרפדים תבנית כיכר בחצי גיליון של נייר אפייה ומניחים בתוכה את החלה. מעצבים את שאר הבצק באותו האופן. הערה: ניתן לעצב את החלות גם אחרת וגם אין חובה לאפות אותן בתבנית.

מכסים את החלות במגבת לחה, לתפיחה שנייה, עד שהן מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי).

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מתכון לחלה טבעונית

בקערה קטנה, מערבבים כף סילאן (או דבש) עם שתי כפות של תרכיז תפוחים. מושחים, בעזרת מברשת, את החלות בסירופ שהתקבל ומכניסים לתנור. שומרים את שארית הסירופ.

אופים במשך כ-40 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום. אם נראה שהחלות משחימות מהר מדי, מניחים רדיד אלומיניום מעל לחלקן העליון.

מתכון לחלה טבעונית

בתום האפייה, מוציאים את החלות מהתנור ומניחים על רשת. מושחים את החלות החמות בסירופ. ממתינים כעשרים דקות, עד החלות מתקררות, לפני ההגשה.

מתכון לחלה טבעונית

בתאבון ושנה טובה!

שאלות ושאלות :-)

הי שלומי
למדתי המון מהאתר שלך.
אוהבת גם שהכל בגרמים.  
משתמשים בבית כממתיק רק בסיידר תפוחים.
אין סוכר.
יהיה נחמד להכין לילדים, אבל, כמה שאלות המרה:
1. לא אמיר למחמצת, כי היא מחמצת קשה, אבל כשעשיתי עם שמרים אז שמתי רק 1/2 כפית לקילו כדי שיהיה מעט ותפיחה איטית. האם אפשר גם כאן לשים רק 1/2 כפית ופשוט לחכות יותר ?
2. האם אפשר לשים גהי/סמנה במקום שמן קוקוס 1:1 ?
3. בהחלפה מלאה של כוסמין במקום הלבן, מה שינוי כמות הקמח או המים ? האם יהיה טעם של חלה ?
בלחם אני שמה 15% שיפון מהכוסמין כדי שלא יתפורר. מתאים גם כאן ?
4. אם השינויים שלי הם לא רעיון טוב, אז תגיד חופשי.
ושאלה על התנור:
איזה מצב ? תחתון, תחתון-עליון, תחתון-טורבו, טורבו. ??
מסילה בתנור מלמטה ?
תבניות של שיקגו שאני עושה בכל אחת קילו לחם מחמצת, מתאימות ? או גדולות מידי ?
סליחה על כל השאלות.
מקווה שהתשובות יעזרו גם לאחרים.

שלום ענת, לפי

שלום ענת,
לפי הסדר:
1. אין מניעה - תמיד אפשר להפחית את השמרים ולהאריך את התפיחה.
2. מניח שכן, לא ניסיתי.
3. אני מניח שתצטרכי להוסיף מעט מים (אם מדובר בקמח כוסמין מלא). לגבי הטעם - איני יודע, מאחר ולא ניסיתי... בכל מקרה, החלפת הקמח (במיוחד אם את מוסיפה שיפון) יוצרת מתכון אחר לגמרי.
תנור - תלוי בתנור שלך. אני מניח את האבן על המסילה התחתית, ואופה ללא טורבו - אבל יש תנורים שבהם יש להניח במסילה אמצעית (או בשליש הגובה).
התבניות נשמעות לי גדולות מדי לכמויות המצוינות במתכון הזה.