חלת ריבה של סבתא קלרה

בכל קיץ המקרר שלנו מתמלא בריבות הפרי המצוינות שרוקחת קלרה, סבתה של אשתי. מלבד לאכול אותן עם בלינצ'ס הונגרי מצוין (גם כן מתוצרת קלרה), הריבות מצוינות כמרכיב בבצק לחלה. טעם הריבה אינו מורגש בחלה, אבל היא תורמת ליצירת מרקם רך ואוורירי.

לחם שזיפים

לחם שזיפים
לחם שזיפים

לחם שזיפים

המצרכים

  • 700 גרם קמח חלה
  • כפית שמרים יבשים
  • ככפית ורבע מלח
  • 2 כפות שמן
  • 2 ביצים טרופות
  • 120 גרם ריבה (ראו הערה בתחילת המתכון)
  • 250 מ"ל מים

לזיגוג:

  • 1 ביצה
  • מעט שומשום

 

הוראות הכנה

הערה לגבי הריבה: ניתן להשתמש בכל ריבה "צהובה" (משמש, שסק, תפוזים...) טבעית, כלומר כזו המכילה פרי, סוכר ומים בלבד. ריבה "אדומה" (תות, דובדבן, שזיף וכו') גם תשפיע לחיוב על מרקם החלה, אבל תשנה את צבע הבצק - אם כי זו לא בהכרח בעיה...

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את הביצים, את השמן, את הריבה ו-220 מ"ל מהמים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. אם יש צורך, מוסיפים מהמים שנותרו.

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך, גמיש ומעט דביק.

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי עד שעתיים).

לחם שזיפים

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חוצים כל פיסת בצק שוב ושוב, עד שמתקבלות 16 פיסות בצק קטנות ושוות, פחות או יותר.
מגלגלים כל פיסת בצק לכדור הדוק. מניחים שישה מכדורי הבצק בזוגות, ומצמידים כדור נוסף בכל קצה של ה"חלה" שנוצרה. יוצרים שתי "חלות שכאלה".

מניחים את החלות בתבנית המכוסה בנייר אפייה ומכסים במגבת לחה. מתפיחים שוב, עד שהחלות מכפילות את נפחן (כשעה).

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם כף מים. בעזרת מברשת, מושחים את החלות בתערובת הביצה. מפזרים מעט שומשום מעל לחלות.

מכניסים את החלות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כ-40 דקות. אם חלקן העליון של החלות משחים מהר יותר מהיתר, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.

מצננים על הרשת למשך חצי שעה לפחות.

בתאבון ושבת שלום!

לחם שזיפים