לחמניות חלביות לבנבנות, רכות ומתוקות, שכולם אוהבים לאכול. ניתן להכין גם גרסה לא מתוקה, ע"י השמטת הזיגוג.
מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים שוב. מערבבים בקערית את היוגורט ואת החמאה. מוסיפים לתערובת הקמח, מוסיפים 150 מ"ל מים ומתחילים לערבב. מוסיפים עוד מים, לפי הצורך, עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.
לשים במשך כעשר דקות על משטח מקומח, או כשמונה דקות במיקסר עם וו לישה. בסוף הלישה אמור להתקבל בצק גמיש, נוח לעיבוד ומעט דביק.
מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת לחה. משהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט, להוצאת האוויר שהצטבר בתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין משוננת, מחלקים את הבצק לשש-עשרה חתיכות שוות. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור הדוק ומכסים במגבת מטבח לחה למשך כחמש דקות.
נוטלים את אחד הכדורים ומרדדים לעלה שטוח, באורך של כ-10 ס"מ. מגלגלים את העלה על חלקו הרחב, כך שתתקבל צורת "סיגר", מעין גליל המחודד בשתי קצותיו. מניחים את פיסת הבצק המעוצבת על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה, ומכינים באותו האופן את שאר פיסות הבצק. סביר להניח שיהיה צורך לחלק את הלחמניות לשתי תבניות - שמונה בכל אחת.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים שנית, במשך כשעה. במקביל, מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
בתום התפיחה השנייה, טורפים את הביצה בקערית קטנה ומוסיפים כפית סילאן (או דבש, או סירופ מייפל - לפי הטעם או מה שיש בבית; ניתן לוותר על הסירופ, אם מעדיפים לחמניות לא מתוקות) . בעזרת מברשת, מורחים בעדינות את הבצק בתערובת הביצה.
בעזרת סכין חדה ומשוננת, חורצים חריץ לאורך כל לחמניה. מכניסים את הבצק לתנור ואופים עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום, לאחר כחצי שעה.
בתום האפייה, מוציאים את הלחמניות מהתנור ומניחים על רשת. מערבבים בקערית את המים הרותחים עם הסילאן (ניתן לוותר על שלב זה, אם מעוניינים בלחמניות לא מתוקות). בעזרת מברשת, מושחים את הלחמניות בסירופ, כל עוד הן חמות. ממתינים שהלחמניות יצטננו לפני האכילה, לפחות רבע שעה.
בתיאבון!
Wow!
Simple and easy
I am a beginner bread baker
I am a beginner bread baker too, so I definitely recommend this recipe to try
I also used vanilla flavor
I also used vanilla flavor yogurt
זה טוב. תודה!
זה טוב. תודה!
Thank you for the amazing
Thank you for the amazing post and recipe
Can I use all purpose flour
Can I use all purpose flour instead of bread flour
Yogurt Dinner Rolls looks
Yogurt Dinner Rolls looks just Perfect
My familiy likes it very
My familiy likes it very much it gone in half day
?can I replace sugar with
?can I replace sugar with condensed milk
Wow!
Thanks for the recipe
That bread looks really soft
That bread looks really soft and chewy
Yum!
Yum!
I love the yogurt as the
I love the yogurt as the liquid along with the egg
Love this rolls. Thank you
Love this rolls. Thank you for sharing this recipe.
www.santaclaritahandyman.com
www.landscaping-santaclarita.com
Great work
Thank you for this aweosme recipe. I love it.
site
Landscaper
Float Spa NY
Super rich they see, I'll make them, be immediate! Thanks Checkout as well https://www.sensorydeprivationtank.net
Just tried making these and
Just tried making these and it turned out great
10/10
The after-baked texture looks appetizing!
Davidson | drywallera
Can I use the strawberry
Can I use the strawberry flavor in stead of the plain yogurt
?Can I use the strawberry
?Can I use the strawberry flavour in stead of the plain yogurt
I imagine how the taste if I
I imagine how the taste if I ate that bun with garlic cheese cream
I usually have to convert
I usually have to convert them from other recipes
Have you tried using
Have you tried using cinnamon, sugar and pecans to make cinnamon rolls from this recipe
generic cialis sublingual
buy cialis online united states
FOUNDATIONREPAIR
Getting excited and staying excited is such a major key!
Wonderful bread recipe
This is a great recipe for making bread looking forward to trying new recipes from here.
This is one of my favorite
This is one of my favorite bread. I always bring this in my work at concrete overlay
This is so helpful
This is so helpful
Thanks for sharing! I
Thanks for sharing! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.
Amazing recipe
This is a really great recipe will have to share around!
Really great stuff thanks
Really great stuff thanks for posting.
I do so enjoy the developed
I do so enjoy the developed taste of bread which is slow fermented
Fullerton Commercial Painting
I will be trying this recipe with margarine and salt.
Fullerton Commercial Painting
I wonder if these would work for margarine, instead of butter? I will definitely try this.
richard cox
I'm looking forward to baking it. Greetings from the Styria and stay healthy
Concrete contracting company
Excellent information on your site, thanks for the platform to allow us make comments.
really motivates me to post
really motivates me to post more and in general just to keep going
Thank You!
Thank you for sharing!
Functional Medicine
Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing?
Just seeing the preparation
Just seeing the preparation is a DELICIOUS after it's done so
Contracting Company
Our team of trained professionals are ready to help you budget, estimate or design your next project. When you give us a ring you will receive:
I was waiting for this, and
I was waiting for this, and it's worth it
Goodness gracious, just
Goodness gracious, just finished baking this bread
Love how you baked it! You
Love how you baked it! You did it great :)
I have already baked this
I have already baked this recipe for about 3 times
the original yogurt rolls
the original yogurt rolls and the cinnamon & raisin rolls were great
gay sites for dating
gay dating username generator
good gay dating simulators
gay dating sites in usa
James
You really have great ideas and concepts about startup business.
I made the bread yesterday.
I made the bread yesterday. It was a success
I must say you have written
I must say you have written a very compelling blog. Great job!