מה עושים כש"נתקעים" עם טחינה איכותית במקרר? מתכון ללחמניות בעלות ארומה מיוחדת וטעם עדין של טחינה.
מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שוב. יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את הטחינה ואת השמן. מוסיפים את המים ומערבבים, עד שמקבלים עיסה אחידה. אם העיסה יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט מים.
לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק יהיה קשה ויבש יחסית, אבל נוח לעיבוד. מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת האוויר שהצטבר בתוכו. מחלקים את הבצק לחתיכות, לפי מספר הלחמניות הרצוי (אני ממליץ על בין 10 ל-16 לחמניות). מגלגלים כל חתיכה לכדור הדוק ומניחים על מרדה או תבנית מכוסה בנייר אפייה. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה שנייה, עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כשעה וחצי).
מחממים תנור עם אבן אפייה לחום גבוה (220 מעלות).
בתום התפיחה השנייה, טורפים את הביצה בקערית יחד עם כף דבש. בעזרת מברשת, מורחים בעדינות את הבצק בתערובת הביצה והדבש. מפזרים על הלחמניות מעט שומשום.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע חום-זהבהב. מצננים כ-10 דקות על רשת.
בתיאבון!