לחמניות לראש השנה

נכון, לתפוח בדבש יש יחסי ציבור טובים יותר. ועדיין, גם הדלעת והתמר הם מסימני החג, ובמתכון שלפניכם יש הרבה משניהם. אלה לחמניות רכות ומתוקות, שתוספנה צבע מיוחד לשולחן החג. המתכון מתאים להכנת עשר עד ארבע-עשרה לחמניות ומומלץ להיעזר במיקסר.

מתכון ללחמניות לראש השנה

מתכון ללחמניות לראש השנה
מתכון ללחמניות לראש השנה
מתכון ללחמניות לראש השנה

 

המצרכים

לפוליש:

  • 200 גרם קמח לחם לבן
  • רבע כפית שמרים (גרם)
  • 200 מ"ל מים

לבצק:

  • 600 גרם קמח לחם לבן
  • כפית וחצי מלח (8 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • 150 גרם מחית דלורית
  • 2 כפות שמן זית (30 גרם)
  • ביצה אחת, טרופה
  • 4 כפות סילאן (80 גרם)
  • 100 מ"ל מים

לזיגוג:

  • ביצה אחת
  • כף סילאן

 

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש:
בערב שלפני הכנת הלחמניות, מערבבים בקערה קטנה את קמח הלחם ואת השמרים. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת עיסה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים, למשך שמונה עד שתים עשרה שעות.

מתכון ללחמניות לראש השנה

מכינים את מחית הדלורית:
חוצים דלורית בינונית לאורכה. נוטלים חצי אחד ודוקרים אותו, במקומות שונים, בעזרת מזלג. מניחים על צלחת ומבשלים במיקרוגל במשך כעשר דקות. בתום הזמן, בודקים בעזרת מזלג אם בשר הדלורית רך. אם הוא עדיין נוקשה, מבשלים עוד מספר דקות. בתום הבישול, ממתינים מעט שהדלורית תתקרר. בעזרת כף, מנקים את החלק עם הגרעינים ומגרדים את בשר הדלורית אל צלחת עמוקה. בעזרת מזלג, מועכים היטב את הדלורית למחית אחידה. מניחים את המחית עד שהיא מתקררת.

מתכון ללחמניות לראש השנה

מכינים את הבצק:
מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים לתוכה את מלית הדלורית. שופכים על הדלורית את הביצה, את השמן ואת הסילאן ומתחילים ללוש (בעזרת וו לישה, במהירות נמוכה). תוך כדי לישה, מוסיפים חצי מכמות המים (50 מ"ל), ואח"כ עוד המים בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד. ייתכן מאוד שלא תזדקקו לכל כמות המים. לשים במשך כשבע דקות, עד שמתקבל בצק רך מאוד, דביק מעט, בעך צבע כתמתם.

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק ומניחים בקערה גדולה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח לחה ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, במשך כשעה.

בתום התפיחה הראשונה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח. לשים מעט את הבצק, להוצאת האוויר ממנו, ומגלגלים בחזרה לכדור. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק למספר חתיכות שוות, בהתאם לכמות הלחמניות הרצויה (בין 10 ל-16). מגלגלים כל חתיכת בצק קטנה לכדור הדוק ומכסים במגבת מטבח לחה. מתפיחים פעם שניה, למשך כארבעים דקות. במקביל, מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.

מתכון ללחמניות לראש השנה
טורפים בקערה קטנה ביצה וכפית סילאן, ומושחים את הלחמניות. בעזרת מפלח תפוחים, לוחצים על כל לחמניה ומניחים על מרדה, או על תבנית, מכוסה בנייר אפייה (ראו בתמונה. אם אין מפלח תפוחים, אפשר לוותר על החיתוך).

מכניסים את הלחמניות לתנור ואופים במשך כחצי שעה, עד שהלחמניות שחומות-זהובות, ונקישה על תחתיתן תשמיע צלילי חלול. כדאי לעקוב אחר האפייה ולשנות את כיוון התבנית, אם הלחמניות בצד אחד משחימות מהר יותר מאלה שבצד השני.

מתכון ללחמניות לראש השנה

בתום האפייה, מוציאים את הלחמניות מהתנור ומניחים על רשת. למי שמעוניין בהוספת מתיקות, ניתן למשוח את קרום הלחמניות, כשהן עוד חמות, במעט סילאן. מצננים לפחות עשרים דקות לפני ההגשה.

שנה טובה ובתיאבון!