לחם עגבניות מיובשות ואורגנו

לחם ספוגי, רך ואוורירי מאוד, המתאים לליווי ארוחות קלות בימי הקיץ. המתכון כולל עגבניות מיובשות ואורגנו, אך ניתן להחליפם בתוספות אחרות, כגון זיתים, בצל מטוגן ומיני עשבי תיבול נוספים.

מתכון ללחם עגבניות מיובשות ואורגנו


מתכון ללחם עגבניות מיובשות ואורגנו
מתכון ללחם עגבניות מיובשות ואורגנו

המצרכים

לפוליש

  • 200 גרם קמח לחם לבן
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • 200 מ"ל מים

לבצק

  • 500 גרם קמח לחם לבן
  • 50 גרם סולת
  • כפית וחצי מלח (7 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • כף דבש (15 גרם)
  • שתי כפות שמן זית (30 גרם)
  • 40 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות
  • חופן עלי אורגנו טריים, קצוצים
  • 420 מ"ל מים

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש:מכינים את הפוליש: מנפים את הקמח לקערה קטנה, מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. יוצקים את המים לקערה ומערבבים עד ליצירת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים מחוץ למקרר למשך לילה – בין שמונה לשתים-עשרה שעות.

מכינים את הבצק:יוצקים את המים לקערה גדולה, מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב. שופכים את השמרים לקערה ומערבבים, עד שהם נמסים. יוצקים את השמן לקערה.
לוקחים קערה נוספת ומנפים לתוכה את הקמח. מוסיפים את הסולת ואת המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות ואת העלים ומערבבים היטב. שופכים את תערובת הקמח לתוך הקערה עם

הנוזלים, תוך כדי בחישה. שופכים את הפוליש לעיסה שנוצרה ומערבבים היטב, בעזרת כף מעץ, עד ששתי העיסות מתאחדות. מכסים את הקערה בשקית ניילון גדולה, או במגבת מטבח לחה, ומניחים לעשר דקות.

לוקחים את אחת מקצוות הבצק שבקערה ו"מקפלים" אותה על מרכז הבצק. חוזרים על הפעולה כעשר פעמים. הבצר יהיה רטוב ודביק מאוד – לא לדאוג. מכסים את הקערה שוב ומניחים לרבע שעה.

מתכון ללחם עגבניות מיובשות ואורגנו

חוזרים על פעולת הקיפול עוד שלוש פעמים, כשבין כל קיפול ממתינים כרבע שעה. בכל קיפול, הבצק ירגיש דביק פחות וגמיש יותר. לאחר הפעם הרביעית, מכסים את הבצק וממתינים כשעה.

בתום הזמן, הבצק אמור להיות תפוח מאוד. מקמחים בנדיבות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. בעזרת מגרד בצק, מחלקים את הבצק לארבע חתיכות שוות. "מקפלים" כל חתיכה, כך שתתקבל כיכר עגולה, ומניחים אותה על צד התפר. מניחים את הכיכרות על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה ומכסים אותן במגבת לחה.

מתכון ללחם עגבניות מיובשות ואורגנו

מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומניים על תחתיתו תבנית ריקה. לאחר כשעה, מנמיכים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ומכניסים את הכיכרות לתנור. יוצקים כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור, ליצירת אדים.

אופים את הלחם במשך כשלושים דקות, עד שהן שחומות-זהובות ונקישה על תחתיתם תשמיע צליל חלול. מניחים את הכיכרות על רשת ומכסים במגבת מטבח יבשה למשך כעשר דקות.

בתאבון!

מתכון ללחם עגבניות מיובשות ואורגנו

 

האם להכניס לתנור אבן שמוט, או שלא צריך/זה יהרוס?

תודה רבה.

אבן שמוט תמיד

אבן שמוט תמיד תשפר את הלחם... אבל היא לא הכרחית.

תודה

תודה על התשובה

היי רציתי לדעת

היי
רציתי לדעת אם את ההתפחה האחרונה ניתן לעשות במקרר למשך הלילה ואם כן כמה זמן לפני האפייה להוציא מהמקרר?
תודה.

אפשר בהחלט, תן

אפשר בהחלט, תן ללחם שעתיים "להפשיר" אחרי ההוצאה מהמקרר. אפשר גם פחות, אבל אז הוא עלול להתבקע בתנור.

המתכון נראה

המתכון נראה נהדר. יש לי רק שתי שאלות:
1. האם אתה חושב שאפשר להחליף חלק מכמות הקמח בקמח מלא?
2. האם גם בלילות הקיץ החמים אפשר להשאיר את הבצק מחוץ למקרר למשך הלילה?
תודה!

ניתן להחליף חלק

ניתן להחליף חלק מהקמח בקמח מלא - לא הייתי שם יותר מ-50% קמח מלא (ובכל מקרה, הדבר ישפיע על אווריריות הלחם).
לגבי הקיץ - אין שום בעיה (בלילה).

האם כמות הנוזלים נכונה

שלום שלומי,
ראשית תודה על האתר הממצה ביותר והנפלא ביותר בישראל !!!
אני מכין לחמים בבית מהמתכונים המעולים שבאתר כבר שנה ונהנה מכל רגע.
ניסיתי להכין את המתכון הזה מספר פעמים אך בכל פעם הבצק קרס (גם אחרי שהוספתי עוד 30 גרם קמח) ונזל והככרות יצאו שטוחות.
האם יחס נוזלים של 82% אינו מוגזם ?
מה לעשות בכדי לתקן את התופעה?
כל יתר המתכונים עובדים נפלא.
שוב תודה מקרב לב.

התמונות הן של

התמונות הן של לחם שהוכן בדיוק לפי המתכון שמובא כאן...
שווה לנסות להאריך מעט את משך התפיחה - למרות שגם אפשר להפחית מעט את כמות הנוזלים.
בהצלחה!