לחם חצי שיפון עם גרעינים

המתכון הזה מיועד למי שאוהב את טעם השיפון (ואת היתרונות הבריאותיים שבו), אבל לא מוכן לחכות זמן רב מדי ללחם שיתפח. הלחם שמתקבל הוא עסיסי ורך, ושומר על טריותו גם לאחר יום, בזכות השימוש בגרסת השיפון ל"בצק המקדים" הסיני (TANGZHONG).

מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים

מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים
מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים

המצרכים

לבצק המקדים:

  • 50 גרם קמח שיפון מלא
  • 250 מ"ל מים

לבצק:

  • 30 גרם גרעיני חמניה, לא קלויים
  • 20 גרם גרעני שומשום
  • 400 גרם קמח לחם לבן
  • 250 גרם קמח שיפון מלא
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • 2 כפיות מלח (12 גרם)
  • 2 כפות סילאן (30 גרם)
  • 300 מ"ל מים

 

הוראות הכנה

כשעתיים לפני תחילת העבודה על הבצק, שמים את גרעני החמניה והשומשום בקערית קטנה, ומכסים ב-50 מ"ל מים. מניחים למשך כשעתיים-שלוש.

מכינים את הבצק המקדים (TANGZHONG): כחצי שעה לפני הכנת הבצק, מערבבים בסיר קטן את קמח השיפון ואת המים, עד שמתקבלת עיסה מימית, אחידה ונטולת גושים. מחממים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהיא מתחילה להיקרש ורואים "קווים" במהלך הבחישה (כלומר, הכף מותירה סימן ברור בעיסה). מעבירים את העיסה לצלחת וממתינים עד שתצטנן.

מכינים את הבצק: מנפים לקערת מיקסר את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, לפיזור אחיד שלהם בקמח.

מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים

מפעילים את המיקסר, עם וו לישה, במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את עיסת הבצק המקדים, את הגרעינים (עם המים שנשארו בקערה שלהם), את הסילאן ואת המים. כדאי לשפוך בתחילה רק כ-220 מ"ל מהמים, ולבחון האם התקבל בצק אחיד. את יתר המים (30 מ"ל) מוסיפים בהתאם לצורך. לשים את הבצק במיקסר במשך כשבע דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, אפרפר בצבעו ובעל מרקם דביק ומעט "חימרי".

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי עד שעתיים).

מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים

בתום התפיחה הראשונה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח עבודה מקומח. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מגלגלים כל פיסת בצק לגליל הדוק, ואת הגליל בקמח לבן, כך שיכוסה מכל צדדיו.

מרפדים שתי תבניות לחם בנייר אפייה, מניחים בתוכן את גלילי הבצק ומכסים במגבת מטבח לחה. מניחים לתפיחה שנייה, בין 45 דקות לשעה.

מחממים את התנור לחום של 250 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית ריקה. מעט לפני תחילת האפייה, חורצים על פני כל כיכר תשעה חריצים רדודים – אחד לאורך הכיכר וארבעה באלכסון מכל צד, כך שיתקבל עיטור בדוגמת שיבולת.

מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים

מכניסים את הכיכרות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כעשר דקות. מנמיכים את החום ל-220 מעלות ואופים עוד כחצי שעה. אם חלקן העליון של הכיכרות משחים מהר מדי, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.

בגמר האפייה, מחלצים את הכיכרות מהתבניות ומצננים על הרשת למשך חצי שעה לפחות.

מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים

בתאבון!

מתכון ללחם חצי שיפון עם גרעינים

cialis storage temperature

jams

This is actually the kind of information I have been trying to find. Thank you for writing this information.
DevOps Consulting Company

This looks easy to make, I

This looks easy to make, I will try doing this at home and hopefully turn out good

I love a good and unique

I love a good and unique bread, I would to try this one

limo London

ללא שמרים

האם ניתן לוותר על השמרים?
מחפשת מתכון ללחם שיפון מלא ללא שמרים.
תודה:)

התפחה ללילה

האם אפשר להשאיר את הבצק להתפחה ללילה? רוצה להכניס לתנור מחר על הבוקר. במידה וכן, האם עדיף להשאיר ללילה בהתפחה הראשונה או השניה? והאם להכניס למקרר בזמן הזה?

האם שופכים מים לתוך התבנית הריקה בתחתית התנור ולפני האפיה?

תודה

אכן. ככל הנראה

אכן. ככל הנראה זה נשמט מהמתכון... תודה על תשומת הלב

לישה ביד

אין לי מיקסר מתאים, האם ניתן ללוש את הבצק בידיים? או שאולי עדיף להשתמש בשיטת הקיפולים?

בהחלט ניתן ללוש

בהחלט ניתן ללוש ביד, אם כי הבצק יהיה דביק מאוד.

הי

הי שלומי,
הוספתי למתכון מחמצת שאור צעירה, הורדתי כמויות קמח ומיים בהתאם והשארתי שליש-חצי כפית שמרים. הלישה הייתה בסדר, נוצרה רשת גלוטן. תפיחות עשיתי לא לפי שעון אלא לפי העין. היו תפיחות טובות, גם ראשונה וגם שנייה (שנייה בתוך תבנית).
בסוף יצא לחם מעולה, אבל כמו שהרבה פעמים קורה לי:
1) דחוס מאוד. כמעט ללא בועות.
2) אם הייתי אופה ללא תבנית היה יוצא שטוח.
זה קורה לי גם עם מתכונים אחרים.
מה לדעתך לשפר כדי ליצור יותר בועות ויותר גובה?
תודה, אחלה אתר!!

קשה לי לענות

קשה לי לענות בצורה קצרה כאן, ממליץ שתעבור על השאלות שבפורום. אם לא תמצא מענה להכל, תשאל שם ואוכל לענות בהרחבה.

קשה לי לענות

קשה לי לענות בצורה קצרה כאן, ממליץ שתעבור על השאלות שבפורום. אם לא תמצא מענה להכל, תשאל שם ואוכל לענות בהרחבה.

בצק רבוך

היי שלומי
הכנתי את הלחם ויצא אחד הלחמים היותר מוצלים וקלים להכנה שהכנתי (כולל עם שאור).
רציתי לשאול מה הסיבה לשימוש בבצק רבוך כבצק מקדים בקמח שיפון?
תודה רבה על אתר מצוין ומקצועי, אור

בבצק המקדים

בבצק המקדים ישנה פעילות אנזימטית וחיידקית, שמפתחת טעמים עשירים.

נשמע בדיוק כמו

נשמע בדיוק כמו הפתרון שחיפשתי לשיפון!

הייתי רוצה להכין את המתכון עם זרעי פשתן שהושרו במים ואני תוהה האם בגלל המרקם הג'לטיני שלהם לאחר השריה הם נחשבים נוזלים וצריך להפחית את כמות הנוזלים או שפשוט הם מחליפים חלק /כל כמות זרעי החמניה והשומשום המושרים הכוללת שבמתכון?
לשם מה מיועדת ההשריה של השומשום וגרעיני החמניה?

תודה,
מאיה

asda

Impressive web site, Distinguished feedback that I can tackle. I am moving forward and may apply to my current job as a pet sitter, which is very enjoyable, but I need to additional expand. Regards.

אין בעיה להמיר

אין בעיה להמיר בזרעי פשתן ולעבוד בדיוק ככתוב במתכון.
מטרת ההשריה היא כפולה: למנוע את שרפת הגרעינים שיגיעו אל פני הכיכר, ולשפר את טעמם.

אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או כוסמין מלא?

אני משתדלת להשתמש הקמחים מלאים ולהפחית בקמח חיטה.
האם באופן כללי ניתן להמיר קמח לחם לבן שבמתכונים בקמח מלא?

אפשר, אבל

אפשר, אבל התוצאה תהיה שונה מהמתוארת במתכון.

I like this post,And I guess

I like this post,And I guess that they having fun to read this post,they shall take a good site to make a information,thanks for sharing it to me.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

Thanks for your information, it was really very helpfull..

asda

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information...

asda

Thanks for your information, it was really very helpfull..

asda

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

asda

Thanks for every other informative site. The place else may just I get that kind of information written in such an ideal means? I have a venture that I’m just now operating on, and I have been on the look out for such information.

asda

I have been checking out a few of your stories and i can state pretty good stuff. I will definitely bookmark your blog

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

Awesome article! I want people to know just how good this information is in your article. It’s interesting, compelling content. Your views are much like my own concerning this subject.

asda

Nice Informative Blog having nice sharing..

aDas

You have a real ability for writing unique content. I like how you think and the way you represent your views in this article. I agree with your way of thinking. Thank you for sharing.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us.

malik

Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work.

asda

This is really a nice and informative, containing all information and also has a great impact on the new technology. Thanks for sharing it

malik

Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back to more times this year! Thanks for informative post.

malik

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Big thanks for the useful info.

asda

hello!! Very interesting discussion glad that I came across such informative post. Keep up the good work friend. Glad to be part of your net community.

Nice blog and absolutely

Nice blog and absolutely outstanding. You can do something much better but i still say this perfect.Keep trying for the best.

asda

Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it.

asda

useful information on topics that plenty are interested on for this wonderful post.Admiring the time and effort you put into your b!..

malik

This is really a nice and informative, containing all information and also has a great impact on the new technology. Thanks for sharing it

malik

This is really a nice and informative, containing all information and also has a great impact on the new technology. Thanks for sharing it

malik

Very good points you wrote here..Great stuff...I think you've made some truly interesting points.Keep up the good work.

asda

I am unable to read articles online very often, but I’m glad I did today. This is very well written and your points are well-expressed. Please, don’t ever stop writing.

Wonderful illustrated

Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject!

asda

Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I'm happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post.

asda

Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was really valuable. thanks a lot.