טשקנט נון – לחם אוזבקי

לחם טעים, קל ואוורירי, בעל קרום פריך ודק. מצוין לליווי מאכלים עתירי רוטב, או לניגוב חומוס... מתכון זה מבוסס על מתכון המופיע באתר food52.

טשקנט נון לחם אוזבקי

טשקנט נון לחם אוזבקי

טשקנט נון לחם אוזבקי

טשקנט נון לחם אוזבקי

המצרכים

  • 400 מ"ל מים חמימים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כפית וחצי מלח
  • 140 גרם קמח מלא
  • 450 גרם קמח לחם לבן
  • מעט שמן זית
  • מעט גרגרי קצח

הוראות הכנה

שופכים את המים החמימים לקערה גדולה. ממסים את השמרים במים וח"כ את המלח.
שופכים את הקמח המלא לקערה ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה דלילה ללא גושים.
מוסיפים בהדרגה את קמח הלחם, כ-100 גרם בכל פעם, תוך כדי ערבוב. אמור להתקבל בצק מעט דביק, אך נוח לעיבוד. לא חייבים להוסיף את כל קמח הלחם, אם מגיעים לתוצאה הרצויה לפני כן.

מוציאים את הבצק מהקערה ומיחים על משטח מקומח. לשים היטב במשך כעשר דקות.
מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה משומנת. מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד, עד להכפלת נפח הבצק – כשעה וחצי עד שעתיים.

לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומניחים על משטח מקומח. מחלקים לשתיים עד ארבע חתיכות שוות.
ניתן לעצב שני סוגי כיכרות:
כיכר שטוחה ונמוכה – יוצרים מהבצק כדור. משטחים את הכדור בעזרת כף היד ומותחים אותו עד לצורה אליפטית-מלבנית.
כיכר עגולה – יוצרים מהבצק כדור ותופחים קלות על היקפו, עד לקבלת כיכר עגולה ורחבה יחסית, שמרכזה גבוה משוליה.

מניחים את הכיכרות על תבנית או מרדה המכוסה בנייר אפייה, מכסים את הכיכרות המגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה במשך כחצי שעה.

לאחר כיסוי הכיכרות, מחממים תנור לחום של 250 מעלות. אם יש אבן אפייה, מניחים אותה על המסילה האמצעית.

טשקנט נון לחם אוזבקי

לפני הכנסת הכיכרות לתנור, מורחים שמן זית על פני הבצק.
אם עיצבת כיכר שטוחה – דוקרים את הבצק בעזרת מזלג על כל פניו. מפזרים גרגרי קצח על פני הכיכר.
אם עיצבת כיכר עגולה – דוחפים את מרכז הכיכר כלפי מטה בעזרת אגרוף. דוקרים את החלק שנדחף בעזרת מזלג, כך שהוא מחורר כולו. מפזרים גרגרי קצח על מרכז הכיכר.

מכניסים את הכיכרות לתנור. אופים במשך כעשרים דקות, עד שהלחם מקבל גוון זהוב-חום ונקישה על תחתיתו משמיעה צליל חלול.

מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת למשך כחצי שעה.

ניתן להחליף את הקצח בעיטורים אחרים כגון פתיתי מלח, שומשום, עשבי תיבול וכדומה.

בתאבון!

טשקנט נון לחם אוזבקי

dissertation fellowships social science t224ah

Valuable posts. Kudos.
masters dissertation help a manual for writers of research papers writers help
personal essay college copywriting vs content writing phd thesis dissertation

מתכון מושלם

מתכון מושלם לסופ"ש..

אוהב את המתכון

אוהב את המתכון הזה..

river cree online casino free play promo code l82jhv

Cheers, I appreciate this!
online casino wikipedia online casino top are online casinos real money

best online casino bonuses 2023 h31esb

Whoa a lot of excellent tips.
online slots reviews best slots and online casinos https://usagamblinghub.com/poker-games/ hippodrome online casino bonus codes

uk pharmacy t61otg

You actually reported this very well.
https://usagamblinghub.com/michigan-casinos/

Thanks for sharing the

Thanks for sharing the Tashkent Nun bread recipe! I'll definitely give it a try.

토토사이트 추천

The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. (: 토토사이트 추천

메이저사이트

You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read? (: 메이저사이트

먹튀검증

I saw a lot of website but I conceive this one has something extra in it. 먹튀검증

토토사이트

This is the type of manual that needs to be given and not the random information that’s at the other blogs. (: 토토사이트

custom essay station w92vbu

Wonderful information, With thanks!
pay someone to do my homework do my math homework pay someone to do my homework hire someone to do my homework
best college paper writing service best essay writing service 2016 essay writing in english writing a descriptive essay
how to write dialogue in an essay https://researchproposalforphd.com

my college experience essay d542hk

Regards. Good information.
paper writing service reviews pay someone to write your paper pay for research paper professional paper writing service

write essay for me for free s73fio

You've made the point.
writing essays for me a website that writes essays for you doing my best to do good essay

I will make this bread for

I will make this bread for my family one day.

Thanks for sharing this

Thanks for sharing this article. It is very helpful for us to develop my skills in the right way.

This is an awesome recipe. I

This is an awesome recipe. I really love it. Top Caramels

Thank you. concrete pool

Thank you.
concrete pool decks

how to get cialis without prescription

generic cialis canada buy how to

Acheter Cialis Brand

cialis 72 hour

Buy Kamagra Donne

cialis 10mg daily

Par 701 Clomid For Sale

I'm so excited to finally do

I'm so excited to finally do this recipe on my own.

One of my favorite bread!

One of my favorite bread! I'd love to do this recipe at home.

Clash of Lords 2 Guild

Clash of Lords 2 Guild Castle, a top-rated game! You should try and play it now!

יצא מעולה

הכנתי אתמול, בקושי נשאר מספיק לארוחת ערב - כולם חטפו מהשיש, כשאף אחד לא ראה.

שאלה: אתה שם כאן קודם את המים, ואחר כך את הקמח - בניגוד לרוב המתכונים שלך. עד עכשיו, ראיתי שיש מקומות שעושים את זה באופן קבוע, וחשבתי שזה סתם סגנון עבודה (ואני מעדיף קודם את הקמח). למה כאן אתה מקפיד על קודם מים?

מאחר ומדובר

מאחר ומדובר במתכון מסורתי, החלטתי לא לתקן את מה שעובד... לכן השארתי את סדר ההכנה כפי שהוא מופיע במקור.

מ ע ו ל ה !!!!!

תודה על המתכון הנפלא ! קל הכנה, טעים...וגם נראה טוב :) אני מכינה אותו לפחות 4 פעמים בשבוע.
הדבר היחיד ששיניתי זה הוספת המלח, אני מוסיפה אותו לקראת סוף הלישה. חוץ מזה נפלא !

ציון כמויות

זה נראה מדהים!
החורים היפים האלה ממש עושים חשק להכין. שמה לי בלו"ז :-)

האם יש אפשרות שתציין את הכמויות בגרמים בנוסף לכפות/כפיות/כוסות כי לכל אחד יש כלים שונים,ויש את ה"עם בטן", "גדושה" וכו' ובלחם אני יודעת שחייבים לדייק.

תודה על המתכון הנפלא
אלנה

מוצלח מאד

שאלה לוגיסטית:
אין מקום על אבן האפיה שלי לכל הכיכרות בבת אחת, אז אני מנסה לעבוד בנגלות. מה כדאי לעשות עם הבצק של הנגלה השניה כשהראשונה בתנור? ניסיתי להוציא לו את האוויר ואז לתת לו לתפוח שוב, אבל הוא כבר לא מגיע למימדים של הנגלה הראשונה. יש הצעות?

פשוט מאוד -

פשוט מאוד - להכניס למקרר למשך אפיית הכיכר הראשונה.

איזה מתכון נפלא!

ניסיתי כמה מתכונים מהאתר וכלום יצאו מעולה! כל לחם יצא שונה אך דבר אחד משותף לכולם הם מצוינים! תודה רבה על האתר הנפלא עם מתכונים המשובחים! (לצערי גיליתי אותו רק בחודש האחרון)

amoura

carpestology

training

courier

consultancy

inspections

capital

work

academy

victoria