פוקאצ'ה בסגנון פוליה (Focaccia Puglia)

בחבל פּוּלְיָה (Puglia) שבדרום איטליה אוהבים את הפוקאצ'ה עבה ובשרנית. מסיבה זו, מוסיפים לבצק מחית תפוחי אדמה, המעשירה את הבצק. הקמח המלא הוא התרומה שלי למתכון, והוא מעניק לפוקאצ'ה טעם "כפרי" ומורכב יותר, אך מבלי לפגוע במרקמה.

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה
מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח לפיצה ופוקאצ'ה (או קמח לחם לבן)
  • 100 גרם קמח מלא
  • כפית שמרים (3 גרם)
  • 2 כפיות מלח (12 גרם)
  • 150 גרם מחית תפוחי אדמה
  • 350 מ"ל מים, כולל מי בישול תפ"א

לעיטור:

  • שמן זית
  • מלח גס
  • ירקות חתוכים, עשבי תיבול וכיוב'.

הוראות הכנה

מבשלים שני תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות, עד שהם מתרככים. מועכים את תפוחי האדמה למחית (פירה) ומניחים בצד, עד שתתקרר. שומרים את המים שבהם התבשלו תפוחי האדמה.

מנפים לקערת מערבל את הקמח ואת הקמח המלא. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שנית. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוכה את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים לקמח את מי בישול תפוחי האדמה ומים נוספים (בסך הכל, 350 מ"ל) ולשים במערבל עם וו לישה, למשך כשמונה דקות. בתום הלישה, הבצק יהיה רך ודביק יחסית.

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

משמנים קערה גדולה בנדיבות עם שמן זית, מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בתוכה. מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח לחה, ומניחים לתפיחה, למשך כשעה וחצי.

בזמן שהבצק תופח, מכינים את התוספות. ניתן להשתמש בעשבי תיבול טריים, בצל מטוגן, פלפל קלוי, פטריות, זיתים, עגבניות טריות או מיובשות ועוד – לפי הטעם האישי.

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

כשעה לפני האפייה מחממים תנור ובו אבל אפייה, או תבנית הפוכה, לחום המרבי (300 או 250 מעלות).

בגמר התפיחה, מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח היטב וחוצים אותו לשני חלקים שווים (או ליותר, אם מעוניינים בפוקאצ'ות קטנות יותר). יוצרים מכל פיסת בצק כדור. נוטלים את הכדור הראשון ומותחים אותו, עד שמתקבל מלבן בצק גס. מניחים את הבצק על מרדה המכוסה בנייר אפייה ומניחים עליו את התוספות. "מטביעים" את התוספות בבצק, על מנת שלא ייפרדו ממנו בתנור. בוזקים על הבצק מלח גס ויוצקים עליו שמן זית.

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

הערה: אם רוצים פוקאצ'ה בעלת מראה ומרקם אחידים וללא "בועות" בולטות, דוקרים את פני הבצק במזלג במספר מקומות.

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

מכניסים את הבצק לתנור ואופים עד שהוא מקבל צבע זהבהב-חום, בין חמש-עשרה לעשרים וחמש דקות. בזמן שהפוקאצ'ה בתנור, מכינים את פיסת הבצק הבאה לאפייה.

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

מוציאים את הפוקאצ'ה מהתנור ומצננים על רשת למשך כרבע שעה.

מתכון פוקאצ'ה בסגנון פוליה

בתאבון!

ergwppgrhftsygthdJaitoBtjCauthu

egcedsefbqwrnbnxefhfguTencuckyhnc

iyhtrwtnsngbkbyymmtgvfdJaitoBtjCauthm

mypharmacy Methocarbamol

egcesefbqwrnbnxefhfguTencuckyfjv

rejkheergttgwslbtrnnddJaitoBtjCautht

rejkheergttgwslbtrnnddJaitoBtjCauths

sgesxwryhgsourmasnhfthguTencuckyeho

ergwollsgrhftsygthdJaitoBtjCauthx

rejkhergttgwslbtrnnddJaitoBtjCauthm

ergwollgtgrhftsygthdJaitoBtjCauthw

Brand Levitra ad rx pharmacy

rejkhyxcefettgwslbtrnnddJaitoBtjCauthi

canada pharma limited llc Casodex

iyhtrwtnngkbytgvfdJaitoBtjCauthk

ivermectin and covid-19 ivermectin topical rosacea

sgesxwsormasnhfthguTencuckyoql

cheap sildenafil citrate tablets order sildenafil online without prescription

gsnnvnhofbldJaitoBtjCauthr

best price levitra 20 mg levitra vs cialis forum

egcwrnbnxefhfguTencuckyprh

how to stop canadian pharmacy spam all drugs issued under a prescription

gbzsyvnhofbldJaitoBtjCauthh

tadalafil powder bulk sunrise tadalafil review

egcwbnxefhfguTencuckypbx

how much is over the counter viagra sildenafil 100mg discount

rejkegwslbtrnnddJaitoBtjCauthp

cialis online no prescription cialis reviews

ergwdgtftsygthdJaitoBtjCauthd

ivermectin 1 topical cream stromectol tablets for humans for sale

iyhtrekytgvfdJaitoBtjCauthk

stromectol pill price stromectol ivermectin

gbzvofbldJaitoBtjCauthb

stromectol buy stromectol uk

sgesmnhfthguTencuckymbi

ivermectin usa price stromectol tablets for humans

gpwuycfjuooo

cuba gooding cialis

best gay dating site uk

gay dating service seattle
gay prison dating
gay dating newsletter

sexy dating sites

senior women for sex
bbc documentary dating

I've been looking for this

I've been looking for this recipe, I would love to make this, it's one of my favorite.

panistefanin

Thank you for your work on the blog! You're doing a good job!

end of tenancy cleaning York

מתכון מעולה!!

הכנתי פעמיים ויצא מצויין!

אם אין לי אבן-

אם אין לי אבן- מניחים על תחתית התנור תבנית הפוכה או על הרשת של התנור?
ואז- את הלחם אפשר לשים בתבנית נוספת עליו או שהרעין שיהיה ישירות על התבנית החמה?
ואשמח בכלל להבין מה הרעיון שהאבן יוצר? ?

אם אין אבן -

אם אין אבן - פשוט לאפות בתבנית, כרגיל.
לגבי השימוש באבן - יש מאמר המסביר את העניין במדור "מדריכים" שבאתר.

תפיחה שניה

הי שלומי,
האם אין במקרה זה תפיחה שניה?
אתה בדרך כלל מאוד מדויק.
אתר פצצה כרגיל.