לחם שיפון ותפוחי אדמה

לחם זה משלב את הטעם של לחמים "מלאים" עם הרכות של לחמים לבנים והוא מצוין לכריכים, לליווי ארוחות חלביות או סתם לארוחת בוקר עם חמאה טובה...

לחם שיפון ותפוחי אדמה
לחם שיפון ותפוחי אדמה

למחמצת:

  • כוס קמח שיפון (100 גרם)
  • 3/4 כוס קמח לחם לבן (100 גרם)
  • כוס מים (200 גרם)
  • 1/4 כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • שתי כוסות קמח לחם לבן (300 גרם)
  • שתי כוסות קמח מלא (200 גרם)
  • כוס קמח שיפון (100 גרם)
  • 3/4 כוס מחית תפוחי אדמה (100 גרם)
  • כוס וחצי מים (300 גרם)
  • 2 וחצי כפיות מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום כהה

 

הוראות הכנה

מכינים את המחמצת: מערבבים את קמח השיפון, קמח הלחם, השמרים והמים בקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כ-12 שעות מראש, עד שהעיסה תפוחה ונקבובית.

ממנפים לקערה גדולה את קמח הלחם, את הקמח המלא ואת קמח השיפון. מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את מחית תפוחי האדמה, את השמן, את המחמצת ואת המים ומערבבים בעזרת כף עץ, עד ליצירת בצק אחיד.
הבצק שיתקבל יהיה דביק מאוד, ויש ללוש אותו כמו בצק לצ'יאבטה: טובלים יד אחת במים, ומסובבים את הבצק באמצעותה בתנועות של חצי סיבוב(כמו החלפת נורה). ביד השנייה אוחזים בשפת הקערה ומסובבים את הקערה לכיוון הנגדי. מרטיבים מדי פעם את היד הלשה, למניעת הידבקות בצק. הופכים את כיוון הסיבוב (של היד ושל הקערה) כמה פעמים. לשים באופן זה במשך כעשר דקות, עד שהבצק אחיד ורך מאוד.

לישה במערבל: ניתן ללוש את הבצק במערבל עם וו לישה, במהירות נמוכה. לשים עד שהבצק נאסף לכדור סביב הוו ונפרד מדפנות הקערה. במידה ונותר קמח בקערה, מוסיפים מעט מים עד שהעיסה אחידה.

מקמחים בנדיבות משטח רבוע, בשטח של כ-30 ס"מ רבוע. מוציאים את הבצק מהקערה בעזרת מגרד בצק או מרית רטובה ומניחים על הקמח. עתה מקפלים את הבצק: בידיים מקומחות היטב מושכים בעדינות צד אחד של הבצק, באורך שליש ממנו, ומקפלים אותו על חלקו העליון של הבצק. מבצעים את אותה הפעולה עם הצד השני של הבצק, כך שנוצרת מעין "מעטפה" מקיפול שני השלישים זה מעל זה. עתה מקפלים את הבצק לשניים, בניצב לכיוון קיפול השלישים. הבצק אמור להיות בצורת ריבוע גס.
מקמחים את חלקו העליון של הבצק ומכסים ביריעת ניילון רפויה. מניחים למשך כשעה.

מקפלים את הבצק שנית (בעדינות!), מקמחים ומכסים ביריעת ניילון. מניחים לתפיחה למשך כשעה נוספת. בגמר התפיחה הבצק אמור להראות תפוח מאוד, אם כי לא בהכרח יכפיל את נפחו.
עיצוב הכיכרות: בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, תוך שנזהרים שלא להוציא את האוויר מהבצק. בעדינות רבה, טופחים על כל חלק עד לקבלת צורה מלבנית. מקפלים את פינות המלבן פנימה, כך שמתקבלת צורת כיכר מאורכת. הופכים את הכיכר בזהירות ומגלגלים מעט. מותחים את פני הכיכר, על ידי דחיפה עדינה פנימה של הבצק בחלקה התחתון של הכיכר.

מכסים את הכיכרות בניילון נצמד או במגבת. מתפיחים עד להכפלת נפח הכיכרות – כשעה וחצי.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מניחים בתחתית התנור תבנית ריקה.

לפני הכנסת הכירות לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור.

אופים במשך כ-40 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכר תשמיע צליל חלול. מצננים על רשת.

בתיאבון!

לחם שיפון ותפוחי אדמה

 

i love reading this article

i love reading this article so beautiful!!great job!
출장마사지

This game is best because of

This game is best because of its different types of enemies like witch, Invisible warrior, the spike man, Halloween tree and more and it is also best because of its different backgrounds and stylish songs this game is best by opinion and important is every level is very interesting but not easy like ninja arashi every boss, every level, every chapter, is interesting and the size is small that anyone can download. Visit us now! https://games.lol/ninja-warrior-legend-of-adventure-games/

buy cialis overnight shipping

Thanks for posting this

Thanks for posting this info. I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative. I can't wait to read lots of your posts.
Europa-Road mobilház szállítás

This is such a great

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine.
luxy hijab

Great write-up, I am a big

Great write-up, I am a big believer in commenting on blogs to inform the blog writers know that they’ve added something worthwhile to the world wide web!..

מחמצת בחוץ או במקרר

היי כתוב שהמחמצת צריכה לנוח 12 שעות. האם בחוץ או במקרר?

תלוי בחום

תלוי בחום שבמטבח. בחורף ובמשך שעות הלילה - אפשר בחוץ.

הוספת שאור

האם אפשר להשתמש בשאור מוכן בהכנת המחמצת כדי שיתקבל הטעם החמצמץ של השאור? באופן כללי אם אני רוצה לשלב שאור במתכונים בלי שאור, מה היחס המומלץ?
תודה.

ניתן להשתמש

ניתן להשתמש בשאור - במקום הקמח וחלק מהמים.
לגבי שאלתך השניה - אני מציע שתיכנס לעמוד "שאלות ותשובות לגבי שאור" , התשובה לשאלתך כבר שם...

הי שלומי, לא

הי שלומי,
לא מצוין מתי מוסיפים את הסוכר החום - לדעתי אחרי השמרים בבצק, אבל כדאי להוסיף במתכון.
שבת שלום

צודק... תודה על

צודק... תודה על ההערה. אתה כמובן צודק לגבי השלב שבו מוסיפים את הסוכר. אתקן.

אנא תקן את

אנא תקן את המתכון כפי שהבטחת - יש להכניס לגוף המתכון את ההוראה להכניס את הסוכר. המתכון נהדר, אבל היום שכחתי להוסיף את הסוכר...

מתכון מצוין,

מתכון מצוין, תודה!

ניסיתי ועשיתי ויצא מצוין

הוצאתי אחרי 30 דק' וזה היה מספיק .

מעולה , תודה .

כמה שאלות...

1. יש אפשרות להמיר את קמח הלחם הלבן לקמח לבן פשוט?
2. האם מחית התפוח אדמה נחוצה? אפשר לשים משהו במקום?...
3. אני אשמח אם תעלו מתכון לקמח 100% שיפון. תודה!!!!

1. אפשר להחליף

1. אפשר להחליף את הקמח ברגיל.
2. ללחם "שיפון ותפוחי אדמה" - היא נחוצה.
3. נשתדל :)

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

The website is looking bit

The website is looking bit flashy and it catches the visitors eyes. Design is pretty simple and a good user friendly interface.

asda

Nice to read your article! I am looking forward to sharing your adventures and experiences.

asda

I was surfing net and fortunately came across this site and found very interesting stuff here. Its really fun to read. I enjoyed a lot. Thanks for sharing this wonderful information.

asda

Thank you for taking the time to publish this information very useful!

dsd

Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was really valuable. thanks a lot.

dsd

I have read your blog it is very helpful for me. I want to say thanks to you. I have bookmark your site for future updates.

Nice knowledge gaining

Nice knowledge gaining article. This post is really the best on this valuable topic.

dsd

Thanks for your insight for your fantastic posting. I’m glad I have taken the time to see this.

dsd

Hi! Thanks for the great information you have provided! You have touched on crucuial points!

dsd

Thanks for taking the time to discuss that, I feel strongly about this and so really like getting to know more on this kind of field. Do you mind updating your blog post with additional insight? It should be really useful for all of us.

Love to read it,Waiting For

Love to read it,Waiting For More new Update and I Already Read your Recent Post its Great Thanks.

dsd

This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again.

Awesome blog. I enjoyed

Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!

dsd

Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject!

dsd

Thank you for taking the time to publish this information very useful!

Keep up the good work , I

Keep up the good work , I read few posts on this web site and I conceive that your blog is very interesting and has sets of fantastic information.

dsd

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

dsd

Is it okay to post part of this on my website basically post a hyperlink to this webpage?

dsd

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

dsd

Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!