לחם זיתים

הזיתים השחורים מעניקים ללחם זה ניחוח וטעם מיוחדים. השימוש בפוליש מעניק ללחם פנים אוורירי ורך.

לחם זיתים
לחם זיתים

המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 1.5 כוס קמח לחם
  • 1 כוס מים
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 300 גר' קמח לחם לבן
  • 250 גר' קמח מלא
  • כפית מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גר' זיתים שחורים, מגורענים וקצוצים גס
  • כוס מים

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מערבבים את הקמח, השמרים והמים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כ-12 שעות מראש, עד שהעיסה תפוחה ונקבובית.

מנפים לקערה גדולה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את הזיתים, את השמן, את עיסת הפוליש ואת המים ומערבבים בעזרת כף עץ, עד ליצירת בצק.
לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק צריך להיות מעט דביק.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. מניחים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.
מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו על משטח להוצאת האוויר ממנו. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לצורת "עלה", ומגלגלים מהקצה הרחב, ליצירת כרוכית. צובטים את קו החיבור של הכרוכית, כך שתיווצר לנו כיכר מאורכת, בעלת קצוות צרים.
מניחים את הכיכרות, על הצד עם התפר, על תבנית עם נייר אפיה ומכסים בניילון נצמד או במגבת. מתפיחים עד להכפלת נפח הכיכרות – כשעה וחצי.

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מניחים בתחתית התנור תבנית ריקה.
לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור. חורצים 3 חריצים אלכסוניים בכל כיכר ומחליקים בזריזות לתנור.
אופים במשך 15 דקות, מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים עוד כ-30 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכר תשמיע צליל חלול. מצננים על רשת.

top drywall contractor in

top drywall contractor in corpus christi will going to enjoy this homemade olive bread recipe with its special aroma and taste!

is clomid the same as clomiphene

clomid ovulation pills for sale alberta clofazimine buy bromocriptine A high court in South Korea court ruled last year that regularly paid bonuses should be counted as part of a workers base pay, which is used to calculate overtime and pension payments

cialis 5mg price comparison

viagra cialis online

I love bread and I also love

I love bread and I also love olives, this is a perfect combinations.

Who doesn't love olives? I

Who doesn't love olives? I would love to try this bread

asda

Yes i am totally agreed with this article and i just want say that this article is very nice and very informative article.I will make sure to be reading your blog more. You made a good point but I can't help but wonder, what about the other side? !!!!!!THANKS!!!!!!

This bread recipe is very

This bread recipe is very interesting, I love olives so I might love this too

האם להתפיח את הפוליש במקרר או בחוץ?

היי,

ראשית - המון תודה על האתר הנפלא והמתכונים.
מאחר שראיתי מתכונים בהם כתבת להשאיר את הפוליש במקרר למשלך הלילה, ולא לא, תהיתי מה עלי לעשות: מקרר או בחוץ? תודה

בשמחה :) תלוי

בשמחה :)
תלוי בטמפרטורה שבחדר. בימי החורף, אין מניעה להתפיח מחוץ למקרר.

החלפת פוליש בשאור

היי שלומי,
האם ניתן להחליף את הפוליש במחמצת שאור (שיפון)?
אם כן, מה היחסים?
תודה ושבת שלום

לא ממש - הייעוד

לא ממש - הייעוד של הפוליש ושל השאור שונים.

לחם זיתים

הכנתי היום בפעם השניה, וזה פשוט יוצא מדהים!
תודה תודה תודה!

שלום, תוכל

שלום,

תוכל להסביר בפירוט יותר על האופן שבו אתה מגלגל את הבצק?

תודה

קצת קשה להסביר

קצת קשה להסביר את זה רק במילים, ועדיין לא הגעתי לסרטונים שאני מתכנן להוסיף...

אבל בכל זאת: שטח את הבצק למלבן גס. קל את אחת הצלעות הארוכות של המלבן וקפל אותה לאמצע המלבן. קח את השנייה וקפל אותה מעל לראשונה. גלגל מעט את גליל הבצק שמתקבל וצבוט את התפר, ע"מ שייאטם היטב.

מחמצת פוליש

בוקר טוב
הכנתי מחמצת פולים אך לא עשיתי עימה שום דבר .
המחמצת עומדת מחוץ למקרר כבר 4 ימים .
מדי יום אני נער ומשקשק על מנת לשחרר גזים מתוכה .
האם אני יכול להשתמש בה ?

לחם הזיתים

טוב ,,
בכל אופן השתמשתי במחמצת הפוליש שעמדה חמישה ימים מחוץ למקרר .

אין ספק שהחמיצות היתה מאוד גבוהה .
הכנתי את הלחם על פי ההוראות , מרקמו של הלחם טוב וטעמו טוב גם כן .
אני באופן אישי אוהב מאוד לחמים כבדים ודחוסים יותר
הלחם יצא אוורירי וקל.
ייתכן מאוד שזה נובע ממחמצת הפוליש בת החמישה ימים .
בפעם הבאה אגדיל את כמות הקמח המלא ואולי אפילו אוותר על הקמח הלבן בכלל והוסיף שיפון וסובין .
אני מאוד אוהב את הפשטות הזו ואת הקלות של המתכונים .
מנסיוני במתכונים אחרים מורכבים יותר אני מוצא את המתכונים כאן הרבה הרבה יותר יעילים וקולעים.
שבת שלום .

מה עם הוספת סוכר או דבש?

האם הוספת דבש או סילאן לבצק תא תיתן לו התפחה טובה ואיזון בטעמים ?

שמתי לב שאין סוכר כלל בלחם .

כיף לקרוא את החומר הערוך בנועם ויעילות עהייהי וקולע !!!!
כל הכבוד גם לקהל הקוראים המפרגן .

אח - לה !!!!

תודה על

תודה על המחמאות...
לחם לא חייב סוכר, אם כי הוספתו תקצר את משך התפיחה ותשפיע על הטעם והצבע של הלחם.
בלחם זה לא הייתי מוסיף סוכר רב, אולי כף סוכר חום לצורך זירוז התפיחה ושיפור הצבע...

לחם מצוין - ניסיתי ואהבתי

אחלה אתר אגב , מקצועי ביותר .

לחם מעולה!

זה המתכון הראשון שניסיתי מהאוסף שלך ויצא מעולה. הסתבכתי עם הצורה, יצאו לי באגטים עקומים כאלה :-)
אבל הקרום מתפצפץ והלחם רך ואוורירי.
רושמת לי לנסות גם את הלחם ה"מושלם".

תודה על האתר הנפלא!

היי, אני באמצע תהליך

אחרי ערבוב עיסה שהיתה לילה במקרר, גיבשתי לבצק..

ניסיתי להתפיח שעתיים,לא תופח בינתיים..

יש שם שמרים..מה הבעיה?!

הלחם הצליח, תודה!

!!!

בסוף

20 דקות חימום..לא 30

היי, קודם כל , כל

היי,
קודם כל , כל מה שבאתר נראה מעולה!
ניסיתי את המתכון הזה (עם תוספת אחרת במקום זיתים-לא נראה לי קריטי). הבצק תפח יפה גם בהתחלה וגם אחרי עיצוב הצורה. אבל כשביצעתי בו חריצים, הלחמים קצת נפלו ובתנור הם לא התרוממו ולא נוצרו הרווחים שיש בין החריצים. האם הסיבה היא התפחת יתר? איך אפשר להימנע מזה? תודה רבה!

בהחלט נשמע כמו

בהחלט נשמע כמו תפיחת יתר.
נסה לקצר את משך התפיחה (בקיץ הישראלי, כידוע, השמרים פורחים) או להפחית את כמות השמרים.

asda

I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post.

asda

Thanks for your information, it was really very helpfull..

asda

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

asda

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

Thank you for the update, very nice site..

Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Thank you!

asda

Thanks for every other informative site. The place else may just I get that kind of information written in such an ideal means? I have a venture that I’m just now operating on, and I have been on the look out for such information.

Thanks for your insight for

Thanks for your insight for your fantastic posting. I’m glad I have taken the time to see this.

Thank you very much for this

Thank you very much for this useful article. I like it.

asda

Thanks for your post. I’ve been thinking about writing a very comparable post over the last couple of weeks, I’ll probably keep it short and sweet and link to this instead if thats cool. Thanks.

asda

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine.

malik

I have been checking out a few of your stories and i can state pretty good stuff. I will definitely bookmark your blog

Thank you so much for

Thank you so much for sharing this great blog.Very inspiring and helpful too.Hope you continue to share more of your ideas.I will definitely love to read.

asda

Great write-up, I am a big believer in commenting on blogs to inform the blog writers know that they’ve added something worthwhile to the world wide web!..

Your blog provided us with

Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging,

malik

Positive site, where did u come up with the information on this posting? I'm pleased I discovered it though, ill be checking back soon to find out what additional posts you include.

malik

This is my first time visit here. From the tons of comments on your articles,I guess I am not only one having all the enjoyment right here!

malik

I read that Post and got it fine and informative.

asda

Just admiring your work and wondering how you managed this blog so well. It’s so remarkable that I can't afford to not go through this valuable information whenever I surf the internet!

malik

Thank you so much for sharing this great blog.Very inspiring and helpful too.Hope you continue to share more of your ideas.I will definitely love to read.

green viagra

women viagra cvs PKCОµ is involved in regulation of diverse cellular functions such as neoplastic transformation, cell adhesion, mitogenicity and cell invasion 6, 7

aDas

Thank you so much for sharing this great blog.Very inspiring and helpful too.Hope you continue to share more of your ideas.I will definitely love to read.

malik

I am definitely enjoying your website. You definitely have some great insight and great stories.

asda

I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.