מתכון ללחמניות מיוחדות, רכות, אווריריות יחסית ובעלות צבע וטעם מיוחדים. המתכון מבוסס על רעיון של שכני, אורי ויסהאוז, שטען (בצדק) שהוספת ממרח נוטלה לבצק תיתן ללחם טעם עדין של אגוזים, אבל ללא מתיקות (מאחר והשמרים יפרקו את הסוכר בזמן התפיחה).
יוצקים לקערה גדולה את החלב, את המים ואת השמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים שוב, עד שמתקבלת עיסה דלילה ואחידה. לקערה נפרדת, מנפים את הקמח ומערבבים בו את המלח. מוסיפים את תערובת הקמח והמלח לקערה עם הנוזלים, תוך כדי בחישה. מערבבים היטב, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מתחילים ללוש את הבצק. לאחר כשלוש דקות לישה, מוסיפים מעט מהחמאה הרכה וממשיכים ללוש, עד שהיא נטמעת בבצק. לשים כעשר דקות בסך הכל, תוך הוספת כל החמאה לבצק. בתום הלישה, יתקבל בצק בצבע חום בהיר, גמיש, רך ולא דביק.
מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי עד שעתיים.
מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח. חותכים את הבצק לשמונה חתיכות שוות, ומכסים אותן במגבת לחה. מגלגלים את פיסות הבצק לכדורים הדוקים ומכסים שוב.
נוטלים כדור בצק ומגלגלים אותו, עד לקבלת "חבל" באורך של כ-35 ס"מ. קולעים את החבל ללחמניה (ראו בסרטון ההסבר), מניחים על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה ומכסים את הבצק במגבת לחה. מעצבים את כל פיסות הבצק באותו האופן. מניחים את הלחמניות לתפיחה שניה, בת כשעה.
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות). בתום התפיחה השנייה, טורפים בקערית ביצה אחת ומעט חלב (בערך שתי כפות). מושחים את הלחמניות בתערובת החלב והביצה ומכניסים לתנור. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים במשך כ-35 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע חום, ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול.
מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת, למשך כעשרים דקות.
בתיאבון!
how to talk to a house
how to talk to a house painter service in usa
Great
This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free...
cialis 5mg online australia
Achat Cialis Soft Quel Site buy generic stromectol
Wonderful
This is a great idea I bet my kids will love this cause love nutella.
This is very easy to make
This is very easy to make and it taste amazing!
smart home installers London
smart home installers London
תחליף לנוטלה
היי,
אין לי נוטלה. חשבתי על שקדיה במקום. זה גם יילך?
תודה!
לא יודע - שווה
לא יודע - שווה ניסיון... אשמח לשמוע על התוצאה.
20 גר' חמאה או 200?
נראה כמו טעות במתכון
20 גרם - זו לא
20 גרם - זו לא טעות.
נשמע מאוד טעים
רציתי לשאול מה יקרה אם אני אוסיף עוד סוכר למתכון כדי שהלחמניות יהיו מתוקות יותר? האם הבצק יתפח יותר מדי או שאין בעיה?
ע"מ שהבצק יהיה
ע"מ שהבצק יהיה מתוק, תצטרכי להוסיף הרבה סוכר יחסית.
עדיף להבריש את הלחמניות, מיד לאחר האפייה, בתערובת של מים רותחים ודבש.
Pretty sure many will love
Pretty sure many will love this one. Thanks for sharing!