דבש תמרים, בננה, קוקוס ופירות יבשים - כל מה שצריך בשביל לחם חגיגי וטעים - לכבוד ט"ו בשבט, או סתם לפיקניק של שבת בבוקר...
כשעתיים לפני שמתחילים להכין את הבצק, מניחים את הפירות היבשים בקערה ויוצקים עליהם 130 מ"ל מים. מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח ומניחים למשך כשעתיים. השריית הפירות במים נועדה לרכך אותם ולמנוע מהם להישרף בזמן האפייה.
בתום זמן השרייה, מסננים את המים שבהם היו הפירות היבשים לתוך קערה גדולה. מוסיפים עוד מים, עד שיש בה 400 מ"ל בסך הכל. יוצקים לקערה את הסילאן ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, עד שהם נמסים.
מנפים את הקמח לתוך קערה נפרדת, מוסיפים לו את המלח ומערבבים היטב. שופכים את תערובת הקמח והמלח לקערה עם הנוזלים, ומערבבים מעט, עד לקבלת עיסה דביקה. מוסיפים את מחית הבננה ואת שמן הקוקוס ומערבבים היטב.
לשים את הבצק במשך כשתי דקות. לאחר מכן, מוסיפים לבצק בהדרגה את הפירות היבשים וממשיכים ללוש, כעשר דקות בסך הכל. שימו לב - הפירות יוסיפו נוזלים לבצק ויהפכו אותו לדביק יחסית. אם הוא קשה מאוד לעיבוד, ניתן להוסיף לו מעט קמח, אך אני ממליץ להימנע מכך במידת האפשר.
בתום הלישה מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים במגבת מטבח לחה או בשקית ניילון. מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה, למשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
בתום התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח קלות. חוצים את הבצק לשני חלקים שווים. לוקחים את אחת מפיסות הבצק ומרדדים, בעזרת כף היד, למעין אליפסה עבה. מגלגלים את הבצק לצורת כיכר מאורכת ומניחים אותו על הצד שבו ה"תפר" בבצק. מעצבים את הכיכר השנייה באותו האופן.
מניחים את הכיכרות על מרדה, או תבנית, המכוסה בנייר אפייה, כשצד התפר כלי מטה. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה, למשך כשעה וחצי.
מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומניחים במרכזו רשת עם אבן אפייה ובתחתיתו תבנית ריקה. בתום התפיחה השנייה, חורצים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים אלכסוניים על כל כיכר. מכניסים את הבצק לתנור ויוצקים מיד כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור. מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות.אופים במשך כארבעים דקות, עד שהכיכרות שחומים ותפיחה על תחתיתם תשמיע צליל חלול.
מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת, למשך כרבע שעה.
בתיאבון!
I definitely enjoyed every
I definitely enjoyed every bit of it and I have you bookmarked your blog to check out the new stuff you post in the future
Home Modifications
Sounds interesting enough;
Sounds interesting enough; maybe I'll watch out for this.
blacktown tree lopping
We have a different version
We have our own version of this we call it BIBINGKA in the Philippines
This fruit bread looks very
This fruit bread looks very delicious! It would be best pair with Caramels and a glass of wine.
Delicious
Caramels would taste delightful with this recipe. We used to have this kind of bread handmade and delivered to our yacht when we were on holiday.
price for cialis
100 Mg Levitra
where to buy cialis in canada
https://buysildenshop.com/ - buy viagra generic
drug name for cialis
https://buystromectolon.com/ - Stromectol
thanks
thanks
roofing companies charlotte harbor fl
oh how i love the fruit
oh how i love the fruit bread!
It was really tasty and fruity.
roof replacement cleveland
tinder app
tindr , tinder app
what is tinder
ac repair chula vista
ac repair chula vista
מחמצת שאור וזמן אפיה
היי שלומי,
זה נראה לחם מדהים...
חסר במרשם זמן האפיה, אני יכול להניח שמדובר בכ-40 דקות.
ודבר נוסף: האם קיימת ללחם זה גירסה עם מחמצת שאור?
תודה,
מוטי
best information
thanks for the info
credit repair port st lucie
תודה על ההערה,
תודה על ההערה, כנראה שגיאת העתקה.
עד כה לא הכנתי את הלחם הזה עם שאור.
sous vide machine
Absolutely perfect!sous vide machine
It was really nice and
It was really nice and delicious i will to make like what you made thanks.vinyl fence
Basement Waterproofing Services Harrisonburg
Though my real wish was to locate a specific type of content, I decided to stop by and have a look. I can say my choice was not that bad.
great recipe
will use this sunday