חלה נפלאה, רכה, מתוקה ומלאה בכל טוב. מתאימה במיוחד לארוחות חגיגיות - בט"ו בשבט ובכלל...
כשעתיים לפני תחילת הכנת הבצק: אם בחרתם בפרות מיובשים גדולים (משמש אפרסק וכד'), חותכים אותם לקוביות. מערבבים את כל הפירות היבשים בקערית ויוצקים עליהם מים רותחים. מניחים לכשעתיים על השיש.
הכנת הבצק: יוצקים לקערת מערבל את המים הפושרים, את סירופ האגבה ואת השמרים ומערבבים היטב, עד שהשמרים נמסים במים. מוסיפים את נוזל הקוקוס ומערבבים שוב. מנפים את הקמח לקערה נפרדת ומוסיפים שני-שליש ממנו לקערת המערבל. מערבבים עד שנוצרת עיסה דביקה. מפעילים את המערבל, עם וו לישה, ומוסיפים את הקמח, את הביצה (טרופה, את שמן הקוקוס ואת המלח תוך כדי ערבוב. לאחר שנותר בצק אחיד, מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים אותם, ללא מי השרייה, בהדרגה לבצק, תוך כדי ערבול. לשים במערבל במשך כשמונה דקות, עד שנוצר בצק אחיד, חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה, מגלגלים אותו לכדור, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד וממתינים כשעתיים, עד שהוא תופח.
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
מגלגלים כל חתיכת בצק גליל באורך של כ-25 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ.
נוטלים שלושה גלילים וקולעים מהם חלה. מניחים את החלות על מרדה או תבנית, מכוסה בנייר אפייה. מכסים את החלות במגבת לחה, לתפיחה שנייה, עד שהן מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי).
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
בקערה קטנה, מערבבים כף סירופ אגבה וביצה. מושחים, בעזרת מברשת, את החלות ומכניסים לתנור.
אופים במשך כ-40 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום. אם נראה שהחלות משחימות מהר מדי, מניחים רדיד אלומיניום מעל לחלקן העליון.
בתום האפייה, מוציאים את החלות מהתנור ומניחים על רשת. ממתינים כעשרים דקות, עד החלות מתקררות, לפני ההגשה.
בתאבון וחג שמח!