המרת שמרים יבשים בטריים

בכל המתכונים שבאתר "הנחתום", נעשה שימוש בשמרים יבשים (המכונים גם "שמרי אינסטנט יבשים"). הסיבה לכך היא שמצד אחד, לא מצאתי הבדל בתוצאה לעומת שימוש בשמרים טריים, ומצד שני לשמרים יבשים חיי מדף ארוכים בהרבה (כבר שמרתי שמרים יבשים במקרר למשך שנה, ללא השפעה ניכרת לעין על הלחם הנאפה בעזרתם).

לטובת מי שבכל זאת מבקש להשתמש בשמרים טריים – בין אם בקוביה או בגרגרים ("שמרית") – מובאת להלן נוסחה המאפשרת להמיר בקלות את כמות השמרים המופיעה במתכונים השונים.
להורדת הנוסחה לחץ כאן (גליון נתונים).

שמרים יבשים מכילים חומרים משמרים

אם ניתן להשתמש בשמרים טריים, לדעתי, הם עדיפים על היבשים, משום שאינם מכילים חומרים משמרים.

קודם כל תודה

על מתכונים נהדרים, אתר מקסים וכתוב באופן ברור ונוח להבנה!!!!
האם אפשר לעשות בצק מקדים עם שמרית במקום שמרים יבשים?
האם ההמרה היא פי 2 או פי 3 כאשר מדובר בגרמים ולא בכפיות, כפי שמציע הישום שלך?
ועוד שאלה: בכל המתכונים של הפוקצה היא מופיעה כמעין בצק פיצה על פני תבנית, אך כאשר מזמינים פוקצה במסעדות, היא נראית יותר כמו גבטה או לחם תפוח נמוך וקריספי. מהי הפוקצה האמיתית? האם המסעדות פיתחו מוצר משלהם?
אודה לך על תשובתך
אוסנת

מומלץ להכין עם שמרים טריים

תמיד הייתי מכין עם שמרים יבשים אבל אחרי שהייתי בסדנה של קונדיטור ידוע למדתי על השמרים והבנתי שעדיף יותר להכין מטריים (קוביית שמרים או שמרית) לגבי הפוקצה יש שלל מתכונים מסוגים שונים המכנה המשותף בין כל המתכונים הוא בצק עשיר בנוזלים זה מה שעושה את הפוקצה מושלמת

מעניין -

מעניין - מניסיוני אין הבדל בין שמרים טריים ליבשים מבחינת התוצאה, יש הבדל עצום במחיר ובחיי המדף...