מה עושים כש"נתקעים" עם טחינה איכותית במקרר? מתכון ללחמניות בעלות ארומה מיוחדת וטעם עדין של טחינה.
מתכון ללחמניות טחינה

מתכון ללחמניות טחינה
מתכון ללחמניות טחינה

המצרכים (10-16 לחמניות)

  • 650 גרם קמח לחם לבן
  • 50 גרם קמח שיפון
  • כפית ורבע מלח (7 גרם)
  • כפית ורבע שמרים יבשים (4 גרם)
  • כף סוכר חום (15 גרם)
  • 60 גרם טחינה
  • 2 כפות שמן זית (30 גרם)
  • 340 מל' מים

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • כף דבש
  • שומשום

הוראות הכנה

מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שוב. יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את הטחינה ואת השמן. מוסיפים את המים ומערבבים, עד שמקבלים עיסה אחידה. אם העיסה יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט מים.

לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק יהיה קשה ויבש יחסית, אבל נוח לעיבוד. מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.

מתכון ללחמניות טחינה

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת האוויר שהצטבר בתוכו. מחלקים את הבצק לחתיכות, לפי מספר הלחמניות הרצוי (אני ממליץ על בין 10 ל-16 לחמניות). מגלגלים כל חתיכה לכדור הדוק ומניחים על מרדה או תבנית מכוסה בנייר אפייה. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה שנייה, עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כשעה וחצי).

מחממים תנור עם אבן אפייה לחום גבוה (220 מעלות).

מתכון ללחמניות טחינה

בתום התפיחה השנייה, טורפים את הביצה בקערית יחד עם כף דבש. בעזרת מברשת, מורחים בעדינות את הבצק בתערובת הביצה והדבש. מפזרים על הלחמניות מעט שומשום.

אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע חום-זהבהב. מצננים כ-10 דקות על רשת.

בתיאבון!

מתכון ללחמניות טחינה

פוסט נחמד עם

פוסט נחמד עם תוכן אינפורמטיבי. אני מעריך את האתר הזה.

This looks delicious

This looks delicious

פוסט נחמד

פוסט נחמד עם תוכן אינפורמטיבי. אני מעריך את האתר הזה.

Wish I could bake like this

These look tasty. I wish that I could bake, but I can't I'll have to ask my husband to bake these for us!

Yummy bread

wow, wishing that we had bread like this where we live, we'll have to try this recipe out at home

Can't wait to try

Appreciating great baking recipes like this shared online, thanks

!Delicious

This recipe looks absolutely delicious, thank you for posting and with such great photos

I never had one of these,

I never had one of these, its a good thing that I visited this site Concrete Patio Iowa City

Thanks for the recipe will

Thanks for the recipe will definitely have to try this one out with the kids, i feeel like they will love it.

Glass replacement Gympie

power washer

We are a family of bread lovers and are always looking for new and tasty recipes. Thank you for posting this recipe, we will be testing it out in our home, for sure!

Dennis

This looks tasty I'm a bread

This looks tasty I'm a bread lover and would like to try out this one. junk removal east baton rouge parish

yummy

This is so yummy.

קמח מלא

האם אפשר להחליף את הקמח שיפון בקמח מלא? לא משתמשת בשיפון. ואם כן האם יש שינוי במתכון?

השיפון נועד

השיפון נועד להעשיר את הטעם - אם את מוותרת עליו את יכולה להשתמש רק בקמח לבן.
ייתכן ותצטרכי להפחית מעט את כמות הנוזלים במתכון - "לפי העין".

שלום, האתר שלך

שלום,
האתר שלך מדהים וכייפי ביותר.. תודה!
תוכל לציין את כמויות החומרים גם בכוסות (למי שעדיין לא רכש משקל)
תודה

תודה רבה על

תודה רבה על המחמאות...
מצטער, אבל יש סיבה שבגללה הפסקתי לתת את המידות בנפח. שימוש ב"כוסות" גורם אחריו חוסר דיוק, מאחר ויש כוסות בנפחים שונים, ולכך יש להוסיף את ההבדלים במצב הקמח וכד'.
בכל מקרה, משקל פשוט אינו יקר לרכישה.
אם בכל זאת תרצה להמיר את המתכונים שבאתר לנפח, אז אני ממליץ על הכללים הבאים:
כוס קמח לחם לבן/כפרי = 150 גרם
כוס קמח מלא/שיפון = 90 גרם

אתה מתכוון

אתה מתכוון לטחינה גולמית או מוכנה?

גולמית, אם לא

גולמית, אם לא רשמתי - טעות שלי.

איך ייצא המתכון עם קמח מלא?

חשבתי להמיר 300 גרם קמח לבן למלא.
איך זה אמור לצאת? זה יהרוס את הלחמניות או שייטיב איתן?
קשה לי לעשות לחמניות כמעט ורק מקמח לבן, המצפון לא נותן ;)

שווה לנסות -

שווה לנסות - במקרה הגרוע הלחמניות ייצאו דחוסות מעט.
בכל מקרה, תזכרי שפעם קמח לבן נחשב לבריא יותר, ולחם לבן קנו במיוחד כשמישהו חלה...

כפית שמרים = 3 גרם

היי שלומי

לפי מה שאני יודע, כפית שמרים = 3 גרם. במתכון כתוב כפית ורבע שמרים = 7 גרם. ייתכן שנפלה טעות?

צודק! אתקן, תודה

צודק!
אתקן, תודה על ההערה.

sd

I really loved reading your blog. It was very well authored and easy to undertand. Unlike additional blogs I have read which are really not tht good. I also found your posts very interesting. In fact after reading, I had to go show it to my friend and he ejoyed it as well!

Thanks for sharing that

Thanks for sharing that recipe. Will gonna try that at home!

Yum

Thanks for sharing, this looks delicious

Bread Lovers

Thanks for this, we'll have to try to bake this as we all love home made bread!