מה עושים כש"נתקעים" עם טחינה איכותית במקרר? מתכון ללחמניות בעלות ארומה מיוחדת וטעם עדין של טחינה.
מתכון ללחמניות טחינה

מתכון ללחמניות טחינה
מתכון ללחמניות טחינה

המצרכים (10-16 לחמניות)

  • 650 גרם קמח לחם לבן
  • 50 גרם קמח שיפון
  • כפית ורבע מלח (7 גרם)
  • כפית ורבע שמרים יבשים (4 גרם)
  • כף סוכר חום (15 גרם)
  • 60 גרם טחינה
  • 2 כפות שמן זית (30 גרם)
  • 340 מל' מים

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • כף דבש
  • שומשום

הוראות הכנה

מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שוב. יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את הטחינה ואת השמן. מוסיפים את המים ומערבבים, עד שמקבלים עיסה אחידה. אם העיסה יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט מים.

לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק יהיה קשה ויבש יחסית, אבל נוח לעיבוד. מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.

מתכון ללחמניות טחינה

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת האוויר שהצטבר בתוכו. מחלקים את הבצק לחתיכות, לפי מספר הלחמניות הרצוי (אני ממליץ על בין 10 ל-16 לחמניות). מגלגלים כל חתיכה לכדור הדוק ומניחים על מרדה או תבנית מכוסה בנייר אפייה. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה שנייה, עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כשעה וחצי).

מחממים תנור עם אבן אפייה לחום גבוה (220 מעלות).

מתכון ללחמניות טחינה

בתום התפיחה השנייה, טורפים את הביצה בקערית יחד עם כף דבש. בעזרת מברשת, מורחים בעדינות את הבצק בתערובת הביצה והדבש. מפזרים על הלחמניות מעט שומשום.

אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע חום-זהבהב. מצננים כ-10 דקות על רשת.

בתיאבון!

מתכון ללחמניות טחינה

קמח מלא

האם אפשר להחליף את הקמח שיפון בקמח מלא? לא משתמשת בשיפון. ואם כן האם יש שינוי במתכון?

השיפון נועד

השיפון נועד להעשיר את הטעם - אם את מוותרת עליו את יכולה להשתמש רק בקמח לבן.
ייתכן ותצטרכי להפחית מעט את כמות הנוזלים במתכון - "לפי העין".

שלום, האתר שלך

שלום,
האתר שלך מדהים וכייפי ביותר.. תודה!
תוכל לציין את כמויות החומרים גם בכוסות (למי שעדיין לא רכש משקל)
תודה

תודה רבה על

תודה רבה על המחמאות...
מצטער, אבל יש סיבה שבגללה הפסקתי לתת את המידות בנפח. שימוש ב"כוסות" גורם אחריו חוסר דיוק, מאחר ויש כוסות בנפחים שונים, ולכך יש להוסיף את ההבדלים במצב הקמח וכד'.
בכל מקרה, משקל פשוט אינו יקר לרכישה.
אם בכל זאת תרצה להמיר את המתכונים שבאתר לנפח, אז אני ממליץ על הכללים הבאים:
כוס קמח לחם לבן/כפרי = 150 גרם
כוס קמח מלא/שיפון = 90 גרם

אתה מתכוון

אתה מתכוון לטחינה גולמית או מוכנה?

גולמית, אם לא

גולמית, אם לא רשמתי - טעות שלי.

איך ייצא המתכון עם קמח מלא?

חשבתי להמיר 300 גרם קמח לבן למלא.
איך זה אמור לצאת? זה יהרוס את הלחמניות או שייטיב איתן?
קשה לי לעשות לחמניות כמעט ורק מקמח לבן, המצפון לא נותן ;)

שווה לנסות -

שווה לנסות - במקרה הגרוע הלחמניות ייצאו דחוסות מעט.
בכל מקרה, תזכרי שפעם קמח לבן נחשב לבריא יותר, ולחם לבן קנו במיוחד כשמישהו חלה...

כפית שמרים = 3 גרם

היי שלומי

לפי מה שאני יודע, כפית שמרים = 3 גרם. במתכון כתוב כפית ורבע שמרים = 7 גרם. ייתכן שנפלה טעות?

צודק! אתקן, תודה

צודק!
אתקן, תודה על ההערה.