דווקא הסינים, שלא ידועים כאופי לחם, המציאו שיטה נפלאה להכנת בצק מקדים, בשם TANGZHONG (אני אפילו לא אנסה לתרגם...). שימוש בשיטה זו מניב חלה רכה מאוד, הנשמרת טרייה גם למחרת יום האפייה.
מכינים את הבצק המקדים (TANGZHONG): מערבבים בסיר קטן את הקמח ואת המים, עד שמתקבלת עיסה מימית, אחידה ונטולת גושים. מחממים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהיא מתחילה להיקרש ורואים "קווים" במהלך הבחישה (כלומר, הכף מותירה סימן ברור בעיסה). מעבירים את העיסה לצלחת וממתינים עד שתצטנן.
מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שנית, לפיזור אחיד בקמח. טורפים את שתי הביצים ומוסיפים אותן, את השמן, את הסילאן ואת הבצק המקדים לקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומערבבים שוב, עד לקבלת עיסה אחידה.
לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח.
מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה עד שעה וחצי).
מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים אותו על משטח מקומח. לשים את הבצק מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
מגלגלים כל חתיכת בצק ל"חבל" בצורת גליל, באורך של כ-25 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ.
קולעים מכל שלושה חבלים חלה, כמו שקולעים צמה.
מניחים את החלות בתבנית המכוסה בנייר אפייה ומכסים במגבת לחה. מתפיחים שוב, עד שהחלות מכפילות את נפחן (כשעה).
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם הסילאן. מושחים את החלות בתערובת הביצה והסילאן בעזרת מברשת. מפזרים מעט שומשום על החלות.
מכניסים את החלות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כ-40 דקות. אם חלקן העליון של החלות משחים מהר יותר מהיתר, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.
מצננים על הרשת למשך חצי שעה לפחות.
בתאבון ושבת שלום!
Thanks!
It's fascinating to learn about different techniques used in bread making from around the world.
Thank you for sharing this
Thank you for sharing this recipe. I love making this.
Thank you. toms river
Thank you.
toms river concrete installation
cialis online to australia
http://buylasixshop.com/ - lasix not working for edema
שלום שלומי, אתר
שלום שלומי,
אתר נהדר. הסברים ברורים. תודה רבה לך.
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש או בסוכר? טעם הסילאן לא חביב עלינו.
תודה
This bread look delicious,
This bread look delicious, I'd love to try this recipe.
Love this bread a lot, I'm
Love this bread a lot, I'm glad I found this recipe.
Clash of Kings as been one
Clash of Kings as been one of the top grossing apps on the App Store and Google Play. Download now!
שלום, האם יש יחס
שלום,
האם יש יחס קבוע בין מים לקמח בהכנת הבצק הרבוך? ראיתי מקומות עם 1 ל4 וכאלו עם 1 ל2.
והאם יש יחס מקסימלי של בצק רבוך שניתן להכניס במתכון במקום הקמח הרגיל?
אפיית חלה אחת גדולה במקום שתיים
שלומי שלום,
האם ניתן לקלוע חלה אחת גדולה וחגיגית (כמו במתכון לחלה לראש השנה) במקום שתיים קטנות?
האם זמן האפייה ישתנה?
תודה
אורלי
הי אורלי, אפשרי
הי אורלי,
אפשרי בהחלט, וזמן האפייה יתארך. קשה לומר בכמה, תצטרכי להשגיח על החלה ולכסות אותה לאחר שתשחים ברדיד אלומיניום.
תוכנית אפיה
שלום. באיזה תוכנית אפיה אופים את החלות?
והאם גם האפיה של הלחם (הלחם הכפרי/לחם כוסמין) היא אותה תוכנית אפיה?
בתכנית רגילה,
בתכנית רגילה, גם לחם וגם חלות.
האם אפשר להמיר לקמח מלא
אני מנסה לעבור לקמח מלא אוכוסמין ותוהה איך זה יעבוד?
מה דעתך?
לדעתי - לא ייצא
לדעתי - לא ייצא מוצלח. קמח מלא יצור חלה דחוסה מדי.
הכנתי ביום שישי - יצא מדהים
שלום,
האתר שלך ממש ממש טוב, אני אופה מתחיל שמנסה דברים חדשים והאתר ממש נותן לי חשק לנסות עוד דברים - תודה.
האם ניתן לאפות את החלות הללו על גבי אבן אפיה?
מה המשמעות? (הקרום התחתון יהיה קריספי?) האם משפיע על משך האפיה? האם צריך להמשיך לשים את האבן במסילה האמצעית?
ניתן לאפות על
ניתן לאפות על אבן אפייה, לפי ההנחיות הרגילות לאפייה עם אבן - יש הסבר ב"מדריכים".
המתקה
שלומי היקר, אני מעוניין להכין את החלות הערב (חמישי) בצורה של חלות קטנטנות לילדי גן.
כתבת שהן נשמרות טריות גם למחרת וזה חשוב.
האם יזיק להמתיק אותן מעט יותר ממה שכתוב?
והאם עדיף להשתמש בסוכר או בסילאן?
כמה זמן אפיה יספיק לדעתך לחלות של 80 גרם בערך?
עדיף שלא להוסיף
עדיף שלא להוסיף סוכר - הטעם לא יורגש (השמרים אוכלים אותו) וזה רק יפגע במרקם. אם רוצים חלות מתוקות - מומלץ לזגג אותן בסירופ שמורכב מכף דבש או סילן ושתי כפות מים רותחים - מיד לאחר האפיה.
לגבי הזמן הדרוש - פשוט להסתכל...
חלה מעולה....מומלצת בחום...
הכנתי היום ... אחרי כשעתיים לא נשאר פירור...
קצת קשה לדעת מתי החלה מוכנה ... החלק החיצוני שלה משחים די מהר ... להערכתי 30 דקות מספיקות...
שלום, ייתכן שיש טעות בכמות המים?
הכנתי המתכון בדיוק כפי שצויין. הבצק יצא דביק כך שהייתי צריכה להוסיף המון המון קמח. 800 גר' קמח - 450 מיל' מים בנוסף לשמן, סילאן וביצים שנחשבים כנוזלים..מה דעתך?
בתודה
מירי
דוקא היום הכנתי
דוקא היום הכנתי את החלה - ולא נתקלתי בבעיה... אבל תמיד כדאי להסתמך על מראה ותחושה של הבצק, ןלא רק על הכתוב במתכון.
התחלתי לאפות
התחלתי לאפות לחמים לפני כמה חודשים ובמקרה כשחיפשתי מתכון ללחם הגעתי לאתר שלך.
החלטתי להכין את החלות האלה לשבת והן יצאו מעולות!!!
תודה רבה לך על האתר הנהדר ועל ההסברים הברורים
החלה נעשית מהר
כל פעם שאני מכין את החלה היא נעשית כבר תוך 10-15 דקות.
למה זה?
התנור לא חם מדי,
האם אני צריך להשאירה בתנור 40 דקות למרות שהיא נראת כבר מוכנה?
האם היא תמשיך לתפוח בתנור לאחר הזמן הזה?
15 דקות לא
15 דקות לא אמורות להספיק לאפייה טובה, אלא אם חילקת את הבצק ללחמניות קטנות מאוד. ממליץ לכסות בנייר אפייה ולהשאיר בתנור עוד עשרים דקות עד חצי שעה.
טעם שונה?
האם בישול הבצק לפני התפחתו משנה את טעם הלחם?
לא באופן חריג.
לא באופן חריג. ההשפעה היא בעיקר על המרקם.
מתכון נחמד מאד (עם הפתעה)
אחלה מרקם וטעם, תודה על המתכון.
באופן מפתיע, החלה יצאה חומה מבפנים, בערך כמו לחם מקמח מלא, למרות שהשתמשתי רק בקמח לבן ועבדתי לפי הכמויות במתכון.
לשמחתי, זה לא הפריע לסועדים. :)
אני "מאשים" את הסילאן - השתמשתי בסילאן הארד-קור (אורגני וחמצמץ).
זה קרה לעוד מישהו?
ככה:
הבצק אומנם יצא רך והחלה נשמרה טרייה, אבל לטעמי חסרים במתכון מלח וסוכר (ודווקא אני רגישה לטעמים ולא זקוקה לתיבול חזק). יכול להיות שהבעיה הייתה בגלל שהשתמשתי בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר, אבל אני לא בטוחה.
מעניין! אני גם
מעניין!
אני גם מעדיף סילאן ללא תוספת סוכר, ודווקא זכור לי שלחלה הזו יש טעם מורגש. כמובן שעל טעם ועל ריח...
מדהים
חלה מדהימה
ניסיתי הרבה מתכונים ואת הכי אהבתי
אגם השותפים לארוחת שישי
Thanx
Thanks for this site makes my day here in spain.
I am baking for all the family.
Doki
שלום האם אפשר
שלום
האם אפשר להשתמש בבצק המקדים בכל מתכון של חלה/לחם?
בתודה מראש
עקרונית - כן.
עקרונית - כן.
מן הראוי היה לתת קרדיט לאתר הסיני ממנו נלקחה השיטה
זאת שיטה יחודית שהופצה על ידי גולשת סינית חובבת אפייה.
מן הראוי היה לתת לה קרדיט!
אשמח לקישור
אשמח לקישור לגולשת הזו - אני נתקלתי במתכון באתר ישראלי למהדרין, שהפנה לאתר אחר שהפנה לספר בישול טאיווני...(בסינית!).
השמרים יבשים או טריים?
.
אם לא צוין אחרת
אם לא צוין אחרת - באתר זה תמיד מדובר בשמרים יבשים.
Thank you for clarifying!
We made this at a potluck event for our employees. It was well received and we plan to make it again. Knowing it took dry yeast made a big difference. A big thank you on behalf of Victorian Islander Drywall and out to the community https://www.drywallservicesvictoria.com/installation.html ">near me dear friends of mine
האם יעבוד גם עם שאור?
היי שלומי,
האם רלוונטי לנסות אפיה של חלות עם שאור?
אני קצת מתלבט בגלל החמצמצות, ושוקל אם לחפות עליה בעוד סוכר / סילאן?
לדעתי, חלה
לדעתי, חלה משאור תהיה פחות דומה למה שאנחנו רגילים לצפות מ"חלה", אבל יותר מבחינת מרקם וטעם לוואי ופחות בגלל חמיצות (אם תאכיל את השאור יומיים שלושה לפני ההכנה, אין סיבה שתקבל לחם חמוץ במיוחד).
בכל אופן, אני יודע שיש אנשים שאופים חלות שאור - אולי שווה להעלות שאלה בפורום ולבקש את עצתם.
חלה ללא ביצים
היי,
האם תוכל לפרסם מתכון לחלה בלי ביצים?
תודה
"חלה ללא ביצים"
"חלה ללא ביצים" אינה "חלה".
אין שום בעיה לקלוע כמעט כל לחם (כל עוד הבצק אינו דביק מדי) לצמה - אבל לא יתקבל הטעם או המרקם של חלה "אמתית"...
תגובה
בעניין זה שמעתי מבתו של שף שאין צורך בכלל בביצים בחלה. הביצים בחלה תורמים לרכות של החלה, אולם חסרונם שזה גורם לחלה להתייבש יום למחרת.
אני אופה ם מתכון ללא ביצים ויוצא מעולה.
חלה פשוט מעולה !
קודם כל תודה על האתר ה מ ע ו ל ה ! פשוט ת ע נ ו ג
מזה חצי שנה אופה עפ"י האתר בימי שישי בצהריים, נהנה מכל רגע והבית כולו נהנה מהריחות והתוצאות
את החלה הזאת עשיתי כמה וכמה פעמים וכל פעם מכוונן יותר ויוצא יותר ויותר טוב - קצת פחות מים, קצת פחות זמן בתנור ויוצא רך ופשוט נפלא. לאחרונה אני מחלק ל 4 חליות ומעביר להורים - אחת לאמי ואחת לחמי את חמותי - כל הכמות מחוסלת בארוחת שישי או מקסימום ביום שבת בבוקר בגינה ...
תודה ושאפו רציני !
FLOWER RENTAL
our flowers were gorgeous and everything we dreamed they would be! I would highly recommend this service!Delivery Service Franchise It was such a money saving
ROOFERS POOLE
Great job on my comp roof. I was happy with the work and the guys were all very polite www.domain.com
Manw Van Dundee
Perfect service every time! Would highly recommend! Great service and super friendly. Will definitely use them again Man and Van Dundee.
Outside Gang
Outside Gang believe in well made products which will last a lifetime.
wine rooms
Thanks for sharing this article this content is very significant for me I really appreciate you
.