הלחם הזה מבוסס על וריאציה לבצק חלה והוא רך, מתוק ונימוח. בנוסף לכיכרות המתוארות במתכון, ניתן לקלוע מבצק זה חלות – התוצאה טעימה באותה המידה...
מנפים לקערה גדולה את הקמח והסולת. מוסיפים את המלח ומערבבים, כך שיתפזר באופן אחיד הקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. יוצקים את הדבש, השמן, הביצים הטרופות ואת המים ומערבבים לעיסה אחידה. לשים במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. הבצק אמור להיות מעט דביק, אך אם הוא דביק מדי וקשה לעיבוד ביד ניתן להוסיף מעט קמח לחם בזמן הלישה.
מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעתיים.
בגמר התפיחה, מוצאים את הבצק מהקערה בעדינות ומניחים ע"ג משטח עבודה, תוך זהירות שלא להוציא את האוויר מהבצק. בעזרת מגרד בצק או סכין חדה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
נוטלים את אחת מחתיכות הבצק ומעצבים אותה בעדינות רבה לצורה מלבנית. מקפלים שליש מהבצק (מצדו הרחב של המלבן) על הבצק, כמו מעטפה. חוזרים על הפעולה שנית, כך שהמלבן עתה צר בהרבה מכפי שהיה בתחילה ושטח הפנים שלו מתוח היטב. צובטים את קו התפר לאטימה, ומגלגלים בעדינות רבה עד לקבלת כיכר גלילית מאורכת. מניחים את הכיכרות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שנית, עד שהכיכרות מכפילות את נפחן (כשעה וחצי).
מחממים תנור לחום של 230 מעלות. מניחים התחתית התנור תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור.
בקערה קטנה, טורפים ביצה אחת עם כף מים. מורחים את הכיכרות בעזרת מברשת, ומפזרים סומסום על הזיגוג. בעזרת סכעין חדה מאוד, חורצים חריץ אחד לאורך כל הכיכר.
מכניסים את הכיכרות לתנור. אופים במשך כרבע שעה, אח"כ מורידים את החום ל-200 מעלות. כחמש דקות לאחר תחילת האפייה, משפריצים מעט מיים על דפנות התנור.
אופים במשך כ-40 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכרות תשמיע צליל חלול. מצננים על רשת.
בתיאבון!
what should be the dosage of finasteride for prostate
The FDA and the National Institutes of Health NIH state that hydroxychloroquine should ONLY be taken for the treatment of COVID 19 under the direction of a doctor in a clinical study propecia costco
acheter cialis tadalafil
Microglial cells are particularly susceptible to alterations in their surroundings, becoming easily activated, changing morphology and up regulating the production of a number of membrane receptors and soluble factors Kreutzberg 1996; Ransohoff and Perry 2009 where to buy cialis
can you take doxycycline on your period
Minor 1 ofloxacin, aspirin citric acid sodium bicarbonate. chlamydia treatment doxycycline Pro Xuance is the true fairy of transcending tribulation, can you take cbd oil with doxycycline and he can easily sense can you take cbd oil with doxycycline the power of heaven, but it is absolutely impossible for him to control it.
order quality cialis
kamagra st que es kamagra kamagra ckuk
מחמצת במקום שמרים
הי,
האם ניתן להחליף את השמרים במחמצת? כמה מים וסולת/קמח להוריד וכמה מחמצת להוסיף?
תודה וחג שמח!
הכוונה לסולת חיטה?
תודה.
כן
כן
היום הכנתי את
היום הכנתי את הלחם הזה והוא פשוט אליפות!!!
מומלץ בחום!
איך זה יהיה אחרי הקפאה?
אני אוהבת להכין את הלחם כבר ביום חמישי, ואז מקפיאה לשבת. זה יישאר טעים? (מניחה שכן, שואלת ליתר ביטחון...)
כן. תעטפי בנייר
כן. תעטפי בנייר כסף ותפשירי ב-200 מעלות (עדיין עטוף).
שאלה
האם הכוונה פה לסולת רגילה או ל-semolina?
סולת רגילה
סולת רגילה בתכלית
מרקם הבצק שיצא
מרקם הבצק שיצא לי היה מאוד רחוק מזה שבתמונה - הרה יותר נוזלי. גם אחרי שהשארתי אותו לחצי שעה. אז הוספתי לא מעט קמח. הלחם יצא תפוח וריחני, אבל כמו גומי.
בגלל זה חשבתי על סמולינה - היא הרבה יותר מהר "נמסה", סופגת מים
כמדומני ש-500 גרם
כמדומני ש-500 גרם קמח זה 4 כוסות. מהו המספר הנכון - 4 כוסות ו-500 גרם, או 3.3 כוסות ו-400 גרם?
תודה!
זו בדיוק הבעיה
זו בדיוק הבעיה בנפח והסיבה שעברתי למשקל.
אם אצלך 500 גרם = 4 כוסות, אז 4...
כמה שוקלת כוס סולת
עד כמה שאני יודעת ומה שיצא לי כוס סולת שוקלת 200 גרם.
האם להתייחס למשקל או לנפח (ואז זה יוצא 400 גרם סולת)?
תתייחס למשקל
תתייחס למשקל
התפחה במקרר
האם אפשר לעשות את כל הפעולות בערב ובלילה ואז לשמור במקרר ובבוקר רק לאפות? ואם כן, כמה זמן להשאיר מחוץ למקרר לפני אפייה?
תודה :-)
בהחלט אפשר - שעה
בהחלט אפשר - שעה מחוץ למקרר אמורה להספיק.
dsd
Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I'm happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post.
sd
This is my first time visit here. From the tons of comments on your articles,I guess I am not only one having all the enjoyment right here!
Thanks for sharing that
Thanks for sharing that recipe. Looks really yummy!