לחם סולת מתוק לשבת

הלחם הזה מבוסס על וריאציה לבצק חלה והוא רך, מתוק ונימוח. בנוסף לכיכרות המתוארות במתכון, ניתן לקלוע מבצק זה חלות – התוצאה טעימה באותה המידה...

לחם סולת מתוק
לחם סולת מתוק

המצרכים

  • 3 ושליש כוסות קמח לחם לבן (500 גר').
  • 2 כוסות סולת חיטה (200 גר').
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 6 כפות דבש
  • 2 ביצים מס' 2, טרופות (כ-100 גר' ביחד)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • כוס וחצי מים (300 מ"ל)
  • לזיגוג: ביצה וכ-50 גר' שומשום.

הוראות הכנה

מנפים לקערה גדולה את הקמח והסולת. מוסיפים את המלח ומערבבים, כך שיתפזר באופן אחיד הקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. יוצקים את הדבש, השמן, הביצים הטרופות ואת המים ומערבבים לעיסה אחידה. לשים במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. הבצק אמור להיות מעט דביק, אך אם הוא דביק מדי וקשה לעיבוד ביד ניתן להוסיף מעט קמח לחם בזמן הלישה.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעתיים.

בגמר התפיחה, מוצאים את הבצק מהקערה בעדינות ומניחים ע"ג משטח עבודה, תוך זהירות שלא להוציא את האוויר מהבצק. בעזרת מגרד בצק או סכין חדה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
נוטלים את אחת מחתיכות הבצק ומעצבים אותה בעדינות רבה לצורה מלבנית. מקפלים שליש מהבצק (מצדו הרחב של המלבן) על הבצק, כמו מעטפה. חוזרים על הפעולה שנית, כך שהמלבן עתה צר בהרבה מכפי שהיה בתחילה ושטח הפנים שלו מתוח היטב. צובטים את קו התפר לאטימה, ומגלגלים בעדינות רבה עד לקבלת כיכר גלילית מאורכת. מניחים את הכיכרות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שנית, עד שהכיכרות מכפילות את נפחן (כשעה וחצי).

מחממים תנור לחום של 230 מעלות. מניחים התחתית התנור תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור.

בקערה קטנה, טורפים ביצה אחת עם כף מים. מורחים את הכיכרות בעזרת מברשת, ומפזרים סומסום על הזיגוג. בעזרת סכעין חדה מאוד, חורצים חריץ אחד לאורך כל הכיכר.
מכניסים את הכיכרות לתנור. אופים במשך כרבע שעה, אח"כ מורידים את החום ל-200 מעלות. כחמש דקות לאחר תחילת האפייה, משפריצים מעט מיים על דפנות התנור.

אופים במשך כ-40 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכרות תשמיע צליל חלול. מצננים על רשת.

בתיאבון!

לחם סולת מתוק

 

הכוונה לסולת חיטה?

תודה.

כן

כן

היום הכנתי את

היום הכנתי את הלחם הזה והוא פשוט אליפות!!!
מומלץ בחום!

איך זה יהיה אחרי הקפאה?

אני אוהבת להכין את הלחם כבר ביום חמישי, ואז מקפיאה לשבת. זה יישאר טעים? (מניחה שכן, שואלת ליתר ביטחון...)

כן. תעטפי בנייר

כן. תעטפי בנייר כסף ותפשירי ב-200 מעלות (עדיין עטוף).

שאלה

האם הכוונה פה לסולת רגילה או ל-semolina?

סולת רגילה

סולת רגילה בתכלית

מרקם הבצק שיצא

מרקם הבצק שיצא לי היה מאוד רחוק מזה שבתמונה - הרה יותר נוזלי. גם אחרי שהשארתי אותו לחצי שעה. אז הוספתי לא מעט קמח. הלחם יצא תפוח וריחני, אבל כמו גומי.
בגלל זה חשבתי על סמולינה - היא הרבה יותר מהר "נמסה", סופגת מים

כמדומני ש-500 גרם

כמדומני ש-500 גרם קמח זה 4 כוסות. מהו המספר הנכון - 4 כוסות ו-500 גרם, או 3.3 כוסות ו-400 גרם?
תודה!

זו בדיוק הבעיה

זו בדיוק הבעיה בנפח והסיבה שעברתי למשקל.
אם אצלך 500 גרם = 4 כוסות, אז 4...

כמה שוקלת כוס סולת

עד כמה שאני יודעת ומה שיצא לי כוס סולת שוקלת 200 גרם.

האם להתייחס למשקל או לנפח (ואז זה יוצא 400 גרם סולת)?

תתייחס למשקל

תתייחס למשקל

התפחה במקרר

האם אפשר לעשות את כל הפעולות בערב ובלילה ואז לשמור במקרר ובבוקר רק לאפות? ואם כן, כמה זמן להשאיר מחוץ למקרר לפני אפייה?
תודה :-)

בהחלט אפשר - שעה

בהחלט אפשר - שעה מחוץ למקרר אמורה להספיק.