לחמניות בטטה וגבינה

לחמניות שהן על הגבול שבין לחם לעוגה.. רכות מאוד, מתקתקות בעלות צבע כתום-בהיר וריח משגע.

לחמניות בטטה וגבינה

לחמניות בטטה וגבינה

לחמניות בטטה וגבינה

המצרכים

  • 600 גרם קמח לחם לבן
  • כפית מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 180 גרם מחית בטטה (בטטה בינונית אחת)
  • 20 גרם חמאה, רכה
  • 2 חריצי גבינה מותכת (כ-40 גרם)
  • 270 מ"ל חלב

הוראות הכנה

כשעה לפני הכנת הבצק, מכינים את מחית הבטטה. שוטפים היטב בטטה בינונית אחת ודוקרים אותה מכל צדדיה בעזרת מזלג. מניחים על צלחת ומחממים במיקרוגל במשך 10 עד 15 דקות, עד שהבטטה רכה. מקלפים את הבטטה, חותכים אותה לקוביות ומועכים למחית גסה בעזרת מזלג. נותנים למחית להתקרר.

מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את הסוכר החום ומערבבים פעם נוספת. מוסיפים את מחית הבטטה, שופכים 250 מ"ל מהחלב ומערבבים לעיסה. אם יש צורך, מוסיפים את יתר החלב.

לשים את הבצק במשך כעשר דקות. מוסיפים את הגבינה המותכת ואת החמאה תוך כדי הלישה, מעט בכל פעם. לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, בעל צבע כתמתם.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעה עד שעה וחצי.

לחמניות בטטה וגבינה

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו, בעזרת מגרד בצק, ל-8 עד 12 חתיכות שוות, בהתאם לכמות הלחמניות הרצויה. מגלגלים את חתיכות הבצק ללחמניות אובליות ומניחים על תבנית אפייה מלבנית המכוסה בנייר אפיה, ומכסים במגבת לחה. מתפיחים את הלחמניות עד להכפלת נפחן, כ-45 דקות.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הלחמניות לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור.

בצלוחית קטנה, ממיסים מעט חמאה עם חצי כפית סוכר חום. מברישים את הלחמניות בתערובת החמאה והסוכר. חורצים חריץ לאורך כל לחמניה, ומכניסים את התבנית לתנור.

אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות שחומות ונקישה על תחתיתן תשמיע קול חלול. מצננים כ-10 דקות על רשת.

בתאבון!

לחמניות בטטה וגבינה

לחמניות לשבועות - פשוט מעולות !

הלחמניות אטרקטיביות ברמות - גם הצבע, גם הריח וגם הטעם - לא הייתה יד שלא נשלחה. עשו עבודה מעולה בשבת וחג ! תודה

אתה חייב להוסיף

אתה חייב להוסיף שהבטטה לאחר החימום מורידה ממשקלה
בטטה של 200 גר הפכה ל100 גרם בלבד

וואו

איזה אושר ועושר של לחמניות!!! פשוט עונג צרוף:)
לא יכולתי להתאפק והתענגתי על לחמניה מרוחה בחמאת בוטנים וריבה
אין מילים!!!! רק 3.... שלא יגמר לעולם!
תודה

שלומי שלום

האם ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהתפיח במקרר (אני רוצה שהלחמניות יהיו חמות בשבת בבוקר)

שלום אורלי

אני מעריך שלא תהיה בעיה, אבל אל תשכחי שהבצק צריך לחזור לטמפ' החדר לפני האפייה.

חריצי גבינה מותכת

שלום,
אשמח לקבל הסבר קצר, מהי הכוונה לחריצי גבינה מותכת???

האם הכוונה למשולשים האלה שמצופים בנייר אלומיניום?
כמו "לה ואש קי רי" הצרפתית?

בדיוק. למרות

בדיוק. למרות שאני מסתפק בגבינת "נעמה" הישראלית ;-)

שלומי האתר שלך

שלומי האתר שלך ממש אדיר , רק קשה מאוד לכתוב לך תגובות , משהו בעייתי במערכת , אנא תבדוק .

אבי, תודה רבה על

אבי, תודה רבה על המחמאה ועל המידע.
לא הבנתי איפה בדיוק הבעיה, אודה לך אם תפנה אלי דרך הפורום או במייל (לחץ על הקישור עם שמי המופיע בתחתית העמוד).