"חלת" לחמניות כפריות עם עגבניות מיובשות

כיכר המחולקת ללחמניות רכות וטעימות, המהווה חלופה מעניינת לחלת השבת המסורתית.

חלת לחמניות עם עגבניות מיובשות

חלת לחמניות עם עגבניות מיובשות

חלת לחמניות עם עגבניות מיובשות

המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 300 גרם קמח לחם כפרי
  • 300 מ"ל מים
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם כפרי
  • כפית וחצי מלח
  • כפית וחצי שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • שתי כפות שמן זית
  • 60 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות גס
  • 250 מ"ל מים חמימים

הוראות הכנה

הכנת הפוליש (לפחות שמונה שעות לפני תחילת הכנת הבצק): מנפים את הקמח לקערה קטנה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב, עד ליצירת עיסה אחידה וללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומניחים. לאחר כשעה, מכניסים את הקערה למקרר. מוציאים מהמקרר כשעה לפני תחילת הכנת הבצק. הפוליש תישמר היטב במקרר עד לשלושה ימים.

הכנת הבצק: מנפים לקערה גדולה (או קערת מערבל) את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים לקמח את השמרים והסוכר ומערבבים שוב, עד שכל החומרים היבשים מפוזרים באופן אחיד בקמח. מוסיפים לקמח את העגבניות המיובשות (אני משתמש בעגבניות מיובשות בשמן זית), את שמן הזית (ניתן להשתמש בשמן המתובל של העגבניות), את הפוליש ואת המים. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
לשים את הבצק במשך כעשר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. הבצק הזה רטוב יחסית וכדאי ללוש אותו במערבל עם קרס לישה, במשך כעשר דקות ועד שהבצק נאסף מסביב לקרס.

בגמר הלישה, מגלגלים את הבצק לכדור מתוח ומניחים אותו בקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח לחה ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).

לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה מקומח. בעזרת מגרד בצק או סכין משוננת גדולה, חותכים את הבצק ל-16 חתיכות השוות במשקלן. יוצרים מחתיכות הבצק כדורים הדוקים.
מכסים תבנית בנייר אפיה, ומסדרים עליו שמונה כדורי הבצק, כך שנוצרת צורה דמוית חלה (ראו בתמונה). מצמידים את הכדורים היטב זה לזה, אך מבלי למעוך אותם. מכסים את שתי ה"חלות" שנוצרו במגבת מטבח לחה ומניחים לתפיחה שנייה, עד להכפלת נפחן (כשעה וחצי).

חלת לחמניות עם עגבניות מיובשות

מחממים תנור לחום של כ-200 מעלות ומניחים על תחתית התנור תבנית ריקה. לפני הכנסת הלחם לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור.

אופים כעשרים דקות, עד שהלחמניות שחומות-זהובות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת, למשך כעשרים דקות.

בתאבון!

חלת לחמניות עם עגבניות מיובשות

ניתן להמיר את הקמח הכפרי בקמח לבן וקמח מלא?

אין לי קמח כפרי ורציתי לדעת אם אפשר להמיר את כל כמות הקמח ב-50% לבן ו-50% קמח מלא? זה ישנה את כמות המים שצריך להוסיף למתכון?
תודה!

אפשר להמיר, וזה

אפשר להמיר, וזה אכן ישנה את כמות הנוזלים שתצטרך - תתחיל בכמות הרשומה במתכון ותוסיף בהתאם לתחושה.

קמח 70%

הי שלומי.
אפשר להחליף את הקמח לחם כפרי בקמח 70% מלא? או שיצא דחוס מדי?

תודה.

קמח כפרי עדיף

קמח כפרי עדיף להמיר בלבן, או בתערובת של לבו ומלא ( מלא 20%).

האם אפשר להשתמש בקמח לבן?

אין לי בבית "קמח לחם כפרי"

בוודאי.

בוודאי.

היי! אפשר לוותר

היי!
אפשר לוותר על העגבניות או להמיר למשהו כמו צימוקים או אגוזים? בלי להפוך את החלה למתוקה?
תןדה

אפשר

אפשר בהחלט.
אשמח לשמוע על תוצאות הניסוי :)

פישלתי- אפשר לתקן

הי , עשיתי את הפוליש אתמול בלילה, אבל שכחתי אותו כל הלילה מחוץ למקרר, הכנסתי בבוקר למקרר- אפשר להמשיך איתו בכל זאת
או לעשות חדש מהתחלה?
תודה רבה רהב

אין בעיה, לילה

אין בעיה, לילה אחד מחוץ למקרר (בטח בחורף) לא יזיק לו.

תודה רבה! אז אני

תודה רבה! אז אני יכולה גם להכין מחר בבוקר- כי כתבת שהפוליש יכול להישאר 3 ימים במקרר, נכון?
בכל אופן תודה על התשובה המהירה ועל המתכונים הנהדרים ובמיוחד המדריכים...

ארוחת בוקר

שלום,
אני מתכנן להכין את הלחם לארוחת בוקר.

באיזה שלב ניתן לעצור את הכנת הבצק כך שאוכל להכין את הלחם בבוקר?

אחת משתי

אחת משתי אפשרויות:
1) להניח את הבצק לתפיחה ראשונה בתוך המקרר - מכוסה בניילון נצמד בקערה משומנת.
2) להניח את הכיכרות המוכנות לתפיחה שניה במקרר - על תבנית, בתוך שקית ניילון גדולה, מנופחת וקשורה (למניעת מגע בין השקית לבצק).
בכל מקרה, תצטרך לתת לבצק שעה+ מחוץ למקרר לפני המשך שימוש, עד שיתחמם מעט.

חלה לשבת

שלחתי כתובת האתר לאחד החברים. ראיתי את החלה מהלחמניות ונזל לי הריר...