פוקאצ'ה ללא לישה

מתכון נוסף לפוקאצ'ה, המתייחד באופן שבו מכינים את הבצק ומטפלים בו. הלחם שיתקבל יהיה אוורירי, בעל מרקם לעיס וטעם נפלא – שנשמר גם למחרת היום. המתכון מבוסס על זה שמופיע בספר "How to Make Bread". המתכון הזה יניב שתי פוקאצ'ות בגודל תבנית אפייה.

מתכון לפוקאצ'ה ללא לישה

מתכון לפוקאצ'ה ללא לישה
מתכון לפוקאצ'ה ללא לישה
מתכון לפוקאצ'ה ללא לישה

המצרכים

לבצק

  • 400 גרם קמח לפיצה או פוקאצ'ה, או קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 30 מ"ל שמן זית
  • 300 מ"ל מים

לעיטור

  • עגבניות שרי חצויות
  • זיתים חצויים
  • בצל מטוגן
  • (הערה: זו הצעה בלבד – ניתן כמובן לשנות ולגוון)

הוראות הכנה

נפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
יוצקים את המים לקערה אחרת וממיסים בתוכם את השמרים. לאחר שהשמרים נמסו, מוסיפים את תערובת הקמח והמלח לקערה שבה המים והשמרים, בהדרגה ותוך כדי ערבוב. אמורה להתקבל עיסה דביקה (מאוד).
שופכים כשני שליש מכמות שמן הזית לתוך הקערה שבה ערבבנו את הקמח והמלח (ואשר אמורה להיות ריקה בשלב זה) ומוודאים שהוא מכסה את תחתית הקערה בצורה אחידה. מעבירים את הבצק הדביק לקערה המשומנת ומכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח לחה. מניחים למשך שעה.

לאחר כשעה, מסירים את הכיסוי מהקערה, משמנים מעט את הידיים בשמן זית ו"מקפלים" את הבצק: מותחים את אחד הצדדים ומניחים אותו מעל הבצק. חוזרים על פעולה זו עם הצד השני ואז פעמיים נוספות, עם הצדדים המאונכים לאלה שקיפלנו. הופכים את הבצק ומניחים אותו כשה"קיפול" כלפי מטה. מכסים את הקערה שוב ומניחים לשעה נוספת.
בתום השעה חוזרים על תהליך הקיפול, מכסים את הבצק וממתינים שעה נוספת. חוזרים על רצף פעולות אלה ארבע פעמים בסך הכל (כולל הקיפול הראשון).

מחממים תנור שבו אבן אפייה ל-250 מעלות.

מתכון לפוקאצ'ה ללא לישה

בתום התפיחה, הבצק יהיה נפוח מאוד ומלא בבועות. מוציאים את הבצק בעדינות ומניחים על משטח מקומח קלות. מחלקים את הבצק לשני חצאים שווים, אותם מניחים על מרדה או על תבניות המכוסות בנייר אפייה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לכעשר דקות.

בעזרת הידיים, מותחים את הבצק למלבן עבה. נזהרים שלא להוציא את האוויר מהבצק. מכסים שוב וממתינים עשר דקות נוספות.

יוצרים גומות בבצק, בעזרת קצות האצבעות. מניחים את התוספות על גבי הבצק ו"מטביעים" אותן בתוכו בעזרת לחץ עדין. מטפטפים את מעט שמן הזית שנותר מעל לבצק. מכסים את הבצק במגבת ומניחים, בפעם האחרונה, לכעשרים דקות.

מכניסים את הפוקאצ'ה לתנור ואופים במשך רבע שעה עד עשרים דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום-זהוב ותחתית הבצק נוקשה. מצננים על רשת למשך כרבע שעה ו...זוללים!

בתאבון!

מתכון לפוקאצ'ה ללא לישה

 

howdoes lasix work

lasix half life Your field of vision

cialis substitutes over the counter

5 Mg Cialis Generic India

auto insurance maine

This one looks very yummy!

wsdw

Nice knowledge gaining article. This post is really the best on this valuable topic.

Pest Control Services in Karachi

להשתמש באבן אפיה או בתבנית?

סליחה על הבורות.
במתכון כתוב לחמם תנור עם אבן אפייה
אבל בתיאור המתכון לאחר מכן מדובר על הכנה בשתי תבניות.
האם הכוונה להעביר עם נייר האפייה את הבצק לאבן האפייה שבתנור?
תודה

כתבתי על אבן

כתבתי על אבן "או" בתבנית - תלוי אם יש לך אבן או לא...

This is such a great

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine.

Your blog provided us with

Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging,

Thank you again for all the

Thank you again for all the knowledge you distribute,Good post. I was very interested in the article, it's quite inspiring I should admit. I like visiting you site since I always come across interesting articles like this one.Great Job, I greatly appreciate that.Do Keep sharing! Regards,

חדש כאן :) ואופה מתחיל, שאלה-

מה קורה אם משתמשים בקמח רב תכליתי במקום בקמח לחם? האם ישנו הבדל משמעותי בתוצאה? תודה

ברוך הבא! יהיה

ברוך הבא!
יהיה הבדל בתוצאה, הלחם יהיה אוורירי פחות - אבל עדיין טעים מאוד.
בקיצור - אם אין קמח לחם, בהחלט אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי.

קמח מלא

הכנתי, מנה כפולה, מקמח כוסמין 70%.
הוספתי כ-10% יותר מים.
תפח בצורה מרשימה, עם המון בועיות אוויר בפנים.
יצא טעים ביותר! ששישה בני משפחה "חיסלו" תוך רבע שעה את כל מה שהוכן

בגלל הטעם לא נשמר למחרת

יצא כל כך טעים שלא נותרה דרך לבדוק איך היא מתנהגת למחרת.
אאלץ להכין היום מנה נוספת

וקאצ'ה ללא לישה

יצא לי מדהים
את עשבי התיבול הקצוצים הוספתי לתוך הבצק

הכנתי אתמול

הכנתי אתמול ויצא פשוט מצויין!!! אחד הבצקים הטובים שאכלתי! שמתי מעל גבינה, בצל ועגבניות.

האם אפשר לשמור במקרר

האם אפשר באחד משלבי ההתפחה להכניס את הבצק למקרר ולסיים למחרת?

cialis for peripheral vascular disease

fenofibrate para que es gabapentin 100mg Ali was undoubtedly the sun at its centre but Norton was one of the mightiest planets in the Ali solar system, a solar system in which the planets regularly collided and created fireworks for the masses cheap cialis online pharmacy ap 500 metformina clorhidrato 500 mg precio Judge Colonel Denise Lind last month found Manning, 25, guilty of 20 criminal counts, including espionage and theft, for handing over some 700, 000 secret U

כן, לפני

כן, לפני שמתפיחים בפעם הלפני-אחרונה.

מה הכוונה הפעם הלפני אחרונה?

האם מדובר על העשר דקות התפחה לפני העשרים דקות האחרונות?
או על ההתפחה האחרונה של השעה לפני ההעברה לתבניות
תודה רבה

הכוונה לתפיחה

הכוונה לתפיחה אחרונה, של 20 דקות, לפני האפייה.

wsdw

Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you offer!..

I love pizza. Especially the

I love pizza. Especially the beef and mushroom flavor.