לחמניות בירה בסגנון איטלקי

איטליה ידועה אמנם בזכות היינות המשובחים שלה, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין לחמניות נפלאות בסגנון איטלקי, הנעזרות בבירה כדי לקבל קרום לעיס ופנים אוורירי, רך וטעים. שימו לב: מתכון זה יניב בין שמונה לשש עשרה לחמניות (תלוי בגודל הרצוי) ומומלץ להיעזר במערבל מזון לצורך הלישה.
לגבי לסוג הבירה שכדאי להשתמש בו, הכלל הפשוט קובע: אל תכניסו לבצק בירה שלא הייתם מכניסים לפה...

מתכון ללחמניות בירה בסגנון איטלקי

מתכון ללחמניות בירה בסגנון איטלקי
מתכון ללחמניות בירה בסגנון איטלקי
מתכון ללחמניות בירה בסגנון איטלקי

המצרכים

לביגה

  • 250 גרם קמח לחם לבן
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • 175 מ"ל מים

לבצק

  • 500 גרם קמח לחם לבן
  • כפית מלח (5 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • כף סוכר חום (15 גרם)
  • 330מ"ל בירה, בטמפרטורת החדר

הוראות הכנה

מכינים את הביגה:בערב שלפני הכנת הלחמניות, מערבבים בקערה את הקמח ואת השמרים. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר, למשך שמונה עד שתים עשרה שעות.

מכינים את הבצק:מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מערבבים את הסוכר ומערבבים פעם שלישית, לפיזור אחיד של הרכיבים היבשים בקמח. מקמחים את קצות האצבעות, קורעים מהביגה חתיכות קטנות ומוסיפים אותן לקמח. מוזגים לקערה את הבירה ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה אחידה, אם כי נוזלית באופן יחסי.
מאחר והבצק דביק מאוד, מומלץ ללוש אותו במשך כשמונה דקות במערבל עם וו לישה. אם אין מערבל, ניתן ללוש את הבצק בקערה, לפי השיטה המוסברת במתכון לצ'בטה.

בתום הלישה, מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב. מותחים קצה אחד של הבצק אל מעל למרכז ("קיפול") וחוזרים על הפעולה עם שלוש הקצוות הנותרות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו, למשך שעה עד שעה וחצי.

מתכון ללחמניות בירה בסגנון איטלקי

בתום התפיחה הראשונה, מקמחים היטב את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. בעזרת מגרד בצק או סכין משוננת, מחלקים את הבצק לחתיכות שוות לפי כמות הלחמניות הרצויה – בין שמונה לשש עשרה.

נוטלים את פיסת הבצק הראשונה ומשטחים אותה לצורה של עלה מאורך בעזרת כף היד. מקפלים את הדופן הרחבה של העלה כלפי מרכזו ומגלגלים לגליל. צובטים את אזור התפר בבצק, ומניחים על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה. מעצבים את יתר הלחמניות ומניחים לתפיחה שנייה, עד שהן מכפילות את נפחן (בין ארבעים וחמש דקות לשעה).

מתכון ללחמניות בירה בסגנון איטלקי

מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות). מומלץ מאוד להשתמש באבן אפייה. מניחים תבנית אפייה ריקה בתחתית התנור. לפני הכנסת הבצק לתנור, שופכים כוס מים קרים לתבנית הריקה שבתחתיתו, לשם יצירת אדים בחלל התנור. מכניסים את הלחמניות, סוגרים את התנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-220 מעלות.

אופים במשך עשרים וחמש עד ארבעים דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע חום-זהוב ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול. מצננים כ-10 דקות על רשת.

בתיאבון!

מתכון ללחמניות בירה בסגנון איטלקי

 

האם אפשר להמיר

האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא?

לא הייתי ממליץ

לא הייתי ממליץ להמיר את כל הקמח במלא - התוצאה תהיה דחוסה מדי.
שווה לנסות להמיר 50% מהקמח בקמח מלא.

במתכון לא

במתכון לא מצויין האם להישתמש בכל הביגה במתכון זה?

תמיד משתמשים

תמיד משתמשים בכל הביגה או הפוליש.