פוקאצ'ינות מהירות

מתכון לפוקאצ'ינות - לחם שטוח אישי, אוורירי ורך מאוד. יתרונותיו הגדולים של המתכון הם זמן ההכנה המהיר (יחסית ללחם) ומגוון הטעמים שניתן להקנות ללחם, באמצעות תבלינים, ירקות וכד'.

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות
מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

המצרכים

לבצק:

  • 580 גרם קמח לחם
  • 70 גרם קמח מלא
  • 2 כפיות מלח
  • כף שמרים יבשים (9 גרם)
  • כף סוכר (15 גרם)
  • 2 כפות שמן זית (30 גרם)
  • 530 מ"ל מים חמימים

לעיטור (הצעה בלבד – ניתן כמובן לשנות ולגוון):

  • שמן זית
  • עגבניות מיובשות
  • זיתי קלמטה חצויים
  • מלח גס
  • זעתר, קצח וכד'

הוראות הכנה

מנפים לקערה את שני סוגי הקמח ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב. לוקחים קערה נפרדת ויוצקים לתוכה את המים. מערבבים את הסוכר במים, עד להמסתו. מפזרים את השמרים על המים וממתינים מעט עד שהם מתמוססים. מערבבים מעט את המים, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.

שופכים מעט מהקמח לקערה עם המים ומערבבים, עד לקבלת עיסה דלילה ואחידה. מוסיפים בהדרגה את שאר הקמח, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים למשך כחמש דקות. מסירים את המגבת, נוטלים את קצה הבצק ו"מקפלים" אותו למרכז העיסה. חוזרים על הפעולה כעשרים פעם, ומכסים את הקערה. ממתינים כעשר דקות וחוזרים על פעולת הקיפול. חוזרים על הקיפול וההמתנה עוד פעם נוספת (כלומר, שלוש פעמים בסך הכל). בכל פעם, הבצק יהיה דביק פחות ומוצק יותר. לאחר הקיפול השלישי, מכסים את הקערה במגבת לחה וממתינים כחצי שעה.

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

מחממים תנור ובו אבן אפיה, או תבנית מתכת הפוכה, לחום גבוה מאוד (250 או אפילו 300 מעלות, אם התנור מגיע לכך). בתום התפיחה, הבצק יהיה נפוח מאוד. מוציאים את הבצק בעדינות ומניחים על משטח מקומח היטב.

מחלקים את הבצק לשני חצאים שווים. את החצאים מחלקים לשלושה חלקים שווים, ואותם חוצים שוב - כך שמתקבלות שתים-עשרה פיסות בצק קטנות ותפוחות.

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

נוטלים את אחת מפיסות הבצק ומעצבים אותה לצורת גליל קצר. מניחים את הבצק על מרדה המכוסה בנייר אפייה ומועכים בעדינות, לקבלת מלבן נפוח. ממשיכים לעצב את שאר פיסות הבצק. מניחים שש פיסות בצק על נייר האפייה, ושש נוספות על נייר אפייה אחר. מכסים את הבצק במגבות לחות וממתינים עוד כרבע שעה.

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

בתום הזמן, מסירים את המגבת מהבצק. יוצרים גומות בבצק, בעזרת קצות האצבעות. מניחים את התוספות על גבי הבצק ו"מטביעים" אותן בתוכו בעזרת לחץ עדין. מטפטפים את מעט שמן זית על הבצק.

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

מכניסים את הפוקאצ'ינות לתנור ואופים במשך כעשר-חמש עשרה דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום-זהוב.

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

מוציאים את הפוקאצ'ינות מהתנור, מצננים על רשת למשך כרבע שעה וטורפים בהנאה...

מתכון לפוקאצ'ינות מהירות

בתאבון!

האם ניתן להחליף את המים בבירה?

ואם כן, אותה כמות של המים?
תודה רבה על המתכון ובכלל על האתר.

אפשר, אם כי לא

אפשר, אם כי לא הייתי שם יותר מ60% בירה (מכלל המים).

מעולה!

אירחנו אצלנו חברים היום והחלטנו להכין את הפוקאצ׳ינות האלה, יצא מעולה!
תודה

יישר כח

שלומי שלו רב,

לאחרונה אני מתעניין במאפים והתקשתי למצוא מתכון איכותי, עד שפגשתי באתר שלך.
רציתי לחזק אותך ולהגיד יישר כח על האתר הנפלא והכל כך מעשיר, בע"ה נזכה בזכותך לחלות שבת משובחות.

הפוקצ'ות יצאו מצויינות כבר בסבב הראשון, פשוט להיט.
בע"ה נשמח לעוד סרטונים מעשירים :)

תודה רבה
אברהם

פשוט נהדר !!!

אפיתי את הפוקאצ'ות לערב בנות, קצת חששתי שלא יאכלו כי "שומרות על הגזרה" והשעה המאוחרת...אבל זללו הכל.

מתכון והסבר מצוין!

היי שלומי, האם

היי שלומי,
האם ניתן להמיר את הקמח המלא בקמח לבן?
אם כן, בכמה?

תודה רבה!

מתכון מטריףףף

יצאו פוקצות מדהימות, טעימות, נשמרו יומיים בטריותם.

בשלב הקיפול חששתי שהבצק רטוב מידי אבל הקיפול עושה את העבודה והתנור משלים אותה.

נכנס לספר המתכונים הביתי שלי.

בדיוק מה שתיפשתי

אז קמתי בבוקר והחלטתי שהיום אעשה פוקאצות ושאבדוק באתר שלך.
ומה המתכון החדש שהוספת לאתר ... בדיוק את זה.
אז המון תודה שלומי!!
לביא

אחלה מתכון ושאלה

אחלה מתכון. יצא נהדר ונטרף במהירות שיא. יש לי שאלה לגבי עגבניות לחות ששמים מעל. הם נשרפות לפני שהפוקצ׳ה מספיקה להאפות. לא ניתן להוסיפן בשלב מאוחר יותר כי אז קרום הלחם לא דביק והעגבניות נופלות. רעיון?

הכנתי את

הכנתי את הפוקצות האלה. למרות שאני אופה המון, אין מילים מתכון מדוייק תוצאה מעולה מתכון מנצח

כמו פיצה

היי,
אתר נפלא! הכנתי כבר מספר מתכונים וכולם יצאו מעולה!
ראיתי בתמונות שהכנת חלק מהפוקאצות כמו פיצה,
האם לשם כך צריך לשים את הרוטב ואת הגבינה בתחילת האפיה או להוסיף בהמשך?
תודה רבה וחג שמח!

תודה רבה וחג

תודה רבה וחג שמח :-)
אני מניח את הגבינה מראש, כמו בפיצה...

המרת הקמח

היי,

אני מעוניינת להחליף את הקמח המלא בקמח לבן, כמה קמח לבן צריך? 100 ג' יהיה טוב?

בין 80 ל-100 גרם

בין 80 ל-100 גרם