חלה טבעונית

מתכון לחלה רכה ואוורירית, אשר אינה מכילה ביצים - ולכן מתאימה למקפידים על תפריט טבעוני. את הביצים בבצק מחליפים תערובת של שמן קוקוס ורסק תפוחים, והתוצאה טובה לפחות כמו המקור - אם לא יותר.

מתכון לחלה טבעונית

מתכון לחלה טבעונית
מתכון לחלה טבעונית

המצרכים

  • 800 גרם קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח (12 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • 2 כפות סוכר חום (30 גרם)
  • 30 גרם שמן קוקוס
  • 150 גרם רסק תפוחים
  • 260 מ"ל מים חמימים

לזיגוג

  • כף סילאן
  • שתי כפות מים רותחים

 

הוראות הכנה

מכינים את רסק התפוחים: מקלפים תפוח בינוני וחותכים לקוביות. מניחים בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה, כשהסיר מכוסה, ומבשלים עוד כחמש דקות על אש בינונית. מוציאים את התפוח ואת המים, ומעבדים לרסק אחיד. שוקלים 150 גרם מרסק התפוחים ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים לרסק את שמן הקוקוס ואת הסוכר החום ומערבבים היטב, עד להמסתם.

מתכון לחלה טבעונית

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, לפיזור אחיד שלהם בקמח. יוצרים גומה רחבה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את תערובת רסק התפוח ואת המים, ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה אחידה.

מתכון לחלה טבעונית

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח.

מתכון לחלה טבעונית

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי-שעתיים). מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.

מתכון לחלה טבעונית

מגלגלים כל חתיכת בצק "חבל" בצורת גליל, באורך של כ-30 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ. קולעים מכל שלושה חבלים חלה, כמו שקולעים צמה.

מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה, עד שהחלות מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי). במקביל, מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מתכון לחלה טבעונית

בקערה קטנה, מערבבים כף סילאן עם שתי כפות מים רותחים. מושחים, בעזרת מברשת, את החלות בסירופ הסילאן ומכניסים לתנור. אופים במשך כ-40 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום. אם נראה שהחלות משחימות מהר מדי, מניחים רדיד אלומיניום מעל לחלקן העליון.

בתום האפייה, מוציאים את החלות מהתנור ומניחים על רשת. מחממים שוב את סירופ הסילאן ומושחים בו את החלות, בעודן חמות. ממתינים כעשרים דקות, עד החלות מתקררות, לפני ההגשה.

מתכון לחלה טבעונית

בתאבון ושבת שלום!

המרת סוג הקמח

אפשר פשוט להחליף לקמח כוסמין/מלא בלי לשנות כמויות?

ממש לא! קמחים

ממש לא! קמחים מלאים סופחים יותר מים מקמח לבן.

תודה, מה כמות

תודה, מה כמות המים שצריך להוסיף בשימוש בקמח מלא?

קשה לענות על זה

קשה לענות על זה בלי בדיקה...

שאור?

שלומי,
תודה על עוד מתכון נהדר.
אני אופה אך ורק עם מחמצת שאור כבר כמה שנים.
האם ניסית את המתכון הזה ללא שמרים תעשייתיים ויכול לתת כמויות עבור שאור?
המחמצת שלי סביב 100% הידרציה.

שוב תודה!

למען האמת, לא

למען האמת, לא ניסיתי.
ככלל, חלות פחות מסתדרות לי עם שאור...

רסק תפוחים

היי שלומי

האם חייב לבשל את התפוחים או אפשר לגרד תפוח טרי?? תודה:)

שווה ניסיון...

שווה ניסיון... אני תמיד מבשל, לא ניסיתי עם תפוח טרי.

לחמניות

הי שלומי.

אפשר להכין מאותו מתכון לחמניות? צריך להוריד משך אפיה/חום?

אין בעיה להתאים

אין בעיה להתאים את המתכון ללחמניות - משך האפייה יתקצר בכעשר דקות.

הכנתי פעם שניה

הכנתי פעם שניה כבר עם קמח מלא הפעם, יצא מצויין, הדבר היחידי הוא לגבי הטמפרטורה ומשך האפייה.
בתנור עם אבן שמוט הורדתי את הטמפ ל200 210 וגם אפיתי פחות מ30 דק.

שלומי

שלומי היקר!
תודה רבה
על המתכון החשוב עבורנו הטבעונים.
ושאלה:
התפוח ושמן קוקוס שבמתכון מחליפים כמה ביצים?
כלומר אם יש לי מתכון לחלות עם שלוש ביצים איך אני ממיר אותם לתפוח?
תודה רבה
אוריאל

אוריאל, השמן

אוריאל, השמן והתפוח אכן מחליפים את הביצים במתכון.
קשה לי לתת לך כלל המרה פשוט - בכל מקרה, נסה להשתמש ברסק מתפוח אחד ובכ-20-30 גרם שמן קוקוס, ולהוסיף נוזלים נוספים (מים) לפי התחושה.

סוף סוף חלה טבעונית :)

האתר מעולה ורוב המכונים יוצאים נפלא גם אם בשינויים קלים. ההסברים טובים ומושקעים.
תודה על המתכון הנל שבוודאי יעשה לנו את הסופ״ש.
מהטבעונים

בכיף :) תודה על

בכיף :)
תודה על המחמאות

במה אפשר להמיר את שמן הקוקוס אם אין לי?

לא טבעונית

גם אני לא

גם אני לא טבעוני ;-)
תחליפי בחמאה.

למי שכן טבעוני

למי שכן טבעוני ורוצה זיגוג יותר מבריק לחלה, מבלי להשתמש בחומרים מן החי, מומלץ לעשות זאת בעזרת זיגוג מאבקת עמילן תירס: ממיסים בקערית כף וחצי אבקת עמילן תירס ב- 1/4 כוס מים. בסיר קטן מביאים לרתיחה קלה 1 כוס מים, מוסיפים למים את תערובת העמילן ובוחשים כמה שניות עד שמסמיך מעט (כמו סירופ דליל). מורחים עם מברשת על החלה/ כיכר לפני האפיה. ליתר ברק מורחים שוב את הלחם מיד כשמוציאים מהתנור.

(אם אין בבית עמילן תירס, גם קמח תפוחי אדמה מתאים לצורך העניין).

פסקל