לחמניות קוטג'

לחמניות רכות מאוד וטעימות מאוד... מאחר והבצק במתכון זה מאוד דביק, מומלץ ללוש אותו בעזרת מערבל מזון. הקמח שבו אני משתמש במתכון זה הוא קמח חלה של חברת שטיבל – קמח מצוין לחלות, כמובן, אבל גם לכל לחם בעל מרקם עדין – כמו הלחמניות שלפנינו.

לחמניות קוטג'

לחמניות קוטג'
לחמניות קוטג'

לחמניות קוטג'

המצרכים

  • 600 גרם קמח חלה (או קמח לחם לבן)
  • 120 גרם גבינת קוטג' 9%
  • כף דבש
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 20 גרם חמאה רכה
  • 275 מ"ל חלב, בטמפרטורת החדר

הוראות הכנה

מנפים את הקמח לקערת מערבל. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב, עד לפיזור אחיד שלו בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שנית.
שופכים את החלב ומערבבים ליצירת עיזה. מוסיפים את הקוטג' ואת הדבש ומתחילים ללוש. תוך כדי לישה, מוסיפים חתיכות קטנות מהחמאה, עד להטמעתה המלאה בבצק. לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אבל עדיין לא "מטפס" על וו הלישה.
שימו לב! הבצק אמור להיות דביק מאוד וקשה לעיבוד.

משמנים בעזרת מעט חמאה קערה גדולה. מעבירים לתוכה את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מניחים לתפיחה ראשונה, במשך כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בתום התפיחה, הבצק יהיה תפוח מאוד ונוח יותר לעיבוד.
מקמחים את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. בעזרת חותך בצק או סכין גדולה, חוצים את הבצק לשני חלקים שווים. חוצים כל חתיכת בצק שוב ושוב, עד שמתקבלות שש עשרה (16) פיסות בצק שוות, פחות או יותר, בגודלן.
לוקחים כל פיסת בצק ו"צובטים" אותה בתחתיתה, כך שיווצר כדור בצק הדוק. מניחים את כדורי הבצק על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה ומכסים אותם במגבת מטבח לחה.

לחמניות קוטג'

מניחים את כדורי הבצק לתפיחה שנייה, במשך כשעה, עד שהם מכפילים את נפחם.

במהלך התפיחה השנייה, מחממים תנור שבו אבן אפייה לחום המרבי ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור. ממש לפני הכנסת הבצק לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור. מכניסים את הבצק לתנור ומנמיכים את התנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
אופים את הלחמניות במשך כעשרים דקות עד חצי שעה. הלחמניות מוכנות כשהן בעלות צבע חום-זהוב.

מוציאים את הלחמניות מהתנור (בזהירות!) ומצננים על רשת, במשך כרבע שעה.

בתיאבון!

לחמניות קוטג'

קמח מלא

האם אפשר להמיר את הקמח בלחמניות הללו לקמח שיפון או כוסמין?

לא ממליץ: תקבלי

לא ממליץ: תקבלי לחמניות דחוסות מאוד.

הצלחה כבירה ותודה :)

הלחמניות האלה הפכו להיות להיט בביתינו :)
ההוראות שלך כל כך מדוייקות שאין מקום לטעויות
אני השתמשתי בקוטג׳ 3% ועבד מצויין וגם הוספתי מעט חלב (כמה שנכנס)

כיף אמיתי
(אגב, עכשיו תופחות להן לחמניות הבטטה)

תודה
דנה

תודה

שלומי,
זאת לא הפעם הראשונה שאני לוקחת מהאתר מתכון,
כל המתכונים שניסיתי מעולים וברורים להכנה,
רציתי פשוט להגיד תודהההההה
ושנה טובה כמובן

חזרתי לדווח...

היי,
הכנתי אותם אתמול וחזרתי לדווח יצא טעים מאוד!! אפילו הילדים (שבדכ לא אוהבים לחם)אהבו
תודה!

כיף לשמוע

כיף לשמוע :-)
בתאבון!

מקסים!

איזה כיף ששבת לעדכן!

סופ"ש נפלא!

ביקרתי, קראתי, נהניתי ;-)

היי שלומי,
הגעתי לכאן דרך המלצה מאמא שלך, שמחתי להכיר את הבלוג, וכשיהיה לי אומץ לאפות לחם, אני אדע לאן ללכת! :-)
חגית (אשתו של אופיר)

ברוכה הבאה!

ברוכה הבאה! ומזל טוב (באיחור...)
:-)

לגבי ה"צביטה" בתחתית כל לחמניה

הי שלומי,

אני נהנה מאוד לקרוא וללמוד. המתכונים פשוט מעולים.

מה זאת אומרת ש"צובטים" כל לחמניה בחלק התחתון שלה? האם תוכל להפנות לתמונה או סירטון כלשהו ברשת שבהם רואים את הפעולה הזו?

תודה,

יניף

הסרטונים ב-"to do

הסרטונים ב-"to do list" שלי, מקווה להעלות בקרוב...
תודה על המחמאה :)

תודה רבה

הכנתי את הלחמניות, הן יצאו טעימות מאוד!, חברות שלי ישר ביקשו את המתכון, הן אמרו שהן ממש כמו של בית קפה איכותי כזה...
בקיצור הפנתי אותן לכאן.
יש לי רק בקשה אחת, לא לכולנו יש אפן אפיה(עדיין), אם אפשר במהלך האפיה רק לכתוב את האופציה איך אופים בלי האבן, בשביל פשוטי העם..
זהו, עלה והצלח, ואני הולכת לנסות מתכון לחלות:)

תודה מוריה

תודה מוריה :-)
אפיה בלי אבן היא פשוטה: מחממים תנור לטמפרטורה ה"סופית" שמופיעה במתכון (במקרה זה, 190 מעלות) ואופים...
אי אוסיף מדריך לעניין.

מתכון מעולהההה

זה הפך למתכון שנעשה בקביעות פעם בשבוע. הילד הסופר בררן שלי אוכל מהלחמניות האלה בכמויות מרשימות:)וכך גם ילדי השכנים (וההורים שלהם!)שמצטרפים לארוחה בכל פעם שהלחמניות האלה ולחמניות הבטטה יוצאות מהתנור.
תודה רבה על האתר המושקע.

מעולללה

מתכון מעולה ומדויק להפליא,
אכן בתחילת התהליך הבצק נראה דביק מאוד ולא נוח לעיבוד
אך לאחר התפחה הכל מסתדר יופי. יוצא בדיוק כמו בתמונות המרתי את החמאה בשמן קנולה.

הכנתי היום, יצא

הכנתי היום, יצא טוב אבל לא כמו בתמונות, שמתי לב שהתפיחה לא היתה מוצלחת כל כך. יתכן שזה לאור השימוש בחלב קר ולא בטמפרטורת החדר. בפעם הבאה יצליח יותר, המתכון נהדר.
אשמח לדעת כיצד ממירים את החמאה בשמן, כמה שמן במקום החמאה?
כמו כן אני מתכוון להשתמש בשמן זית - האם זה משנה משהו?
תודה

אני ממיר 1:1. אין

אני ממיר 1:1. אין בעיה עם שמן זית - להפך.