חלה מתוקה עם צימוקים

חלה נפלאה לשבת – מהירה יחסית להכנה, מתוקה כמו עוגה ורכה כל כך עד שהיא נמסה בפה...

חלה לשבת

חלה לשבת
חלה לשבת

המצרכים

לבצק:

  • 700 גרם קמח לחם לבן
  • כפית ורבע מלח
  • כף שמרים יבשים
  • 50 גרם מרגרינה רכה (או חמאה)
  • 50 גרם סוכר
  • 2 ביצים טרופות
  • 300 מ"ל מים (כוס וחצי)
  • 70 גרם צימוקים לבנים, ללא חרצנים
  • 70 מ"ל מים רותחים

לזיגוג:

  • 1 ביצה
  • כף מים רותחים
  • כף דבש

 

הוראות הכנה

מניחים את הצימוקים בקערה קטנה, שופכים על הצימוקים מים רותחים ומניחים למשך כעשר דקות. בתום הזמן, מסננים את הצימוקים ומניחים בצד.

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שנית, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. במהלך הלישה, מוסיפים חתיכות קטנות מהמרגרינה, עד שכולה מעורבת בבצק. לקראת סיום הלישה, מוסיפים את הצימוקים וממשיכים ללוש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח.
מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה). אם הבצק תופח מהר יותר, חובטים בו להוצאת האוויר, מגלגלים בחזרה לכדור ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
מגלגלים כל חתיכת בצק ל"חבל" בצורת גליל, באורך של כ-25 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ.

קולעים מכל שלושה חבלים חלה, כמו שקולעים צמה.
מניחים את החלות בתבנית המכוסה בנייר אפייה ומכסים במגבת לחה. מתפיחים שוב, עד שהחלות מכפילות את נפחן (כשעה).

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם כף מים. בעזרת מברשת, מושחים את החלות בתערובת הביצה.

מכניסים את החלות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כ-40 דקות. אם חלקן העליון של החלות משחים מהר יותר מהיתר, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.

ממש לפני הוצאת החלות מהתנור, מערבבים בקערית כף דבש בכף מים רותחים. מוציאים את החלות מהתנור ומניחים על רשת. בעזרת מברשת, מושחים בזריזות את החלות עם תערובת הדבש והמים, כל עוד הן עדיין חמות.

מצננים על הרשת למשך חצי שעה לפחות.

בתאבון ושבת שלום!

חלה לשבת

האם אפשר להמיר

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
האם היחס יהיה 1:1 או 4:5 (כי חמאה היא רק 80% שומן ושמן קוקוס הוא 100%)?

בהחלט אפשרי,

בהחלט אפשרי, ביחס של 1:1

שאור

שלום שלומי,

האם ניתן להחליף את השמרים בשאור?

עקרונית אפשר,

עקרונית אפשר, אך לא ניסיתי...

אהלן, אני רוצה

אהלן,
אני רוצה את הלחות טריות למחר בערב, כמה זמן לפני כדאי להכין אותן?אם אכין את הבצק הערב,אתן לו לפתוח הלילה במקרר ומחר בבוקר אעצב ואאפה את החלות הן תהיינה טריות עד הערב?
או האם ניתן להכין את הבצק הערב,לתת לו לתפוח לאט במקרר ולעצב את הלחם מחר אחה״צ?
תודה יעלי :)

עקרונית, ככל

עקרונית, ככל שתאפה מאוחר יותר, כך החלות תהיינה טריות יותר בזמן הארוחה.
הייתי ממליץ על האפשרות השנייה שהצעת.

אנא תנו מידות של כל החמרים יבשים גם בגרמים

במתכון הזה ובכל מתכון כדאי מאד לתת את הכמויות של כל החומרים היבשים בגרמים. זה מונע טעויות, ספקות ובלבול.

Amazing!!!

I have been making challahs every Friday for the past months and this one is by far the best one I have made. My husband and kids loved it too.
Thanks so much for sharing.

האם ניתן לוותר

האם ניתן לוותר על הצימוקים?

בהחלט!

בהחלט!

חלה מהירה לשבת

שלום שלומי ותודה על הכל
התוכל להסביר מדוע נפצחה הצמה בתוך האפייה ועקב כך באמצע נשאר לבן
מה הטעות שעשינו
בתודה למפרע.

נסים שלום, סביר

נסים שלום,
סביר להניח שלא התפחת את החלה מספיק לאחר קליעתה.

יצא מדהים

מומלץ להשתמש בצימוקים שחורים, אני שמרתי את המים החמים שבהם הושרו הצימוקים והוספתי לבצק.

כאמור יצא מהמם, תודה !