חלה לשבת, גרסה שנייה

גרסה נוספת לחלה – הפעם בתבנית כיכר (ניתן, כמובן, לאפות גם ללא תבנית). חלה זו בעלת מרקם רך מאוד וטעם עדין.
בחלה זו נעשה שימוש בפוליש, על מנת לקבל חלה שתשמור על טריות גם למחרת יום האפייה.

חלה לשבת

חלה לשבת
חלה לשבת

המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 200 גרם קמח לחם לבן
  • 200 מ"ל מים
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 600 גרם קמח לחם לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כפית וחצי מלח
  • 100 גרם שמן זית (כשליש כוס)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 ביצים טרופות
  • 150 מ"ל מים

לזיגוג:

  • 1 ביצה
  • כף מים
  • גרגירי פרג

 

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב,עד ליצירת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה. בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך שמונה שעות. ניתן להשתמש במחמצת עד שלושה ימים לאחר הכנתה.

כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שנית, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את הפוליש, את השמן, את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח.
מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי-שעתיים).

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
מגלגלים כל חתיכת בצק "חבל" בצורת גליל, באורך של כ-25 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ.

חלה לשבת

קולעים מכל שלושה חבלים חלה, כמו שקולעים צמה.
מניחים כל חלה בתוך תבנית כיכר משומנת ומכסים במגבת לחה. מניחים את הכיכרות לתפיחה שנייה, עד שהחלות מכפילות את נפחן ועוברות את גובה התבנית (כשעה עד שעה וחצי).

מניחים על תחתית התנור תבנית ריקה ומחממים לחום של 220 מעלות. ממש לפני האפייה, שופכים חצי כוס מים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור.

בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם כף מים. בעזרת מברשת, מושחים את החלות בתערובת הביצה ומפזרים עליהן את הפרג.

מכניסים את החלות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כ-15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות, ואופים עוד כחצי שעה. אם חלקן העליון של החלות משחים מהר יותר מהיתר, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.

מוציאים את החלות מהתנור ומצננים על רשת.

בתאבון ושבת שלום!

חלה לשבת

how to conclude an essay

essay check
which is not necessary in a historical essay
pay to write essay

cialis 20 refil

evaul1

clomiphene cost clomid side effects male clomiphene moa
clomid 50mg tablets clomiphene citrate rx clomid cyst

l6cbfp

finasteride side effects men proscar 5 mg propecia prescription cost uk
proscar finasteride finasteride 1mg generic price finasteride side effects men

nejw4n

sildenafil 25 mg sildenafil citrate 100mg sildenafil medication cost
price of viagra sildenafil mexico pharmacy sildenafil 100mg

tadalafil salts

asdasd

Positive site, where did u come up with the information on this posting? I'm pleased I discovered it though, ill be checking back soon to find out what additional posts you include.

ss

Thank you so much for the post you do. I like your post and all you share with us is up to date and quite informative, i would like to bookmark the page so i can come here again to read you, as you have done a wonderful job.

It has an interesting look

It has an interesting look that makes me wanna try it.

This looks so delicious,

This looks so delicious, can't wait to bake and try this bread.

Automate your workflow by

Automate your workflow by hiring managers and make your miners work, even while you're away. Play idle miner tycoon now!

התפחה במקרר

שלום, האם אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר? אם כן, כמה שעות 6-8?
תודה

אפשר בהחלט

אפשר בהחלט להתפיח במקרר, עד 8 שעות.

שמן זית

היי,
אני כבר שנים מכינה חלות לפי מתכון מסויים אבל ממש הייתי שמחה לנסות את המתכון שלך, מפני שכל המתכונים שלך כל כך מוצלחים!!
שאלתי היא האם ניתן להחליף את שמן הזית בשמן קנולה? או שזה ישנה את טעם החלה הזאת?
כמו כן ראיתי בתגובות כאן שיש מישהו שהמיר את השמן לכמות זהה של חמאה, האם זה לא הרבה מדי שומן?
אודה לתשובתך!!

לגבי קנולה -

לגבי קנולה - אפשרי, אם כי אני אישית מדיף שמן זית.
לגבי החמאה - זה לדעתי בסדר.

בלי ביצים?

מתכון נשמע מושלם.
האם אפשר לוותר על הביצים, ואם כן מה להוסיף במקום?

לא פשוט - חלה

לא פשוט - חלה היא "לחם ביצים".
מציע להסתכל במתכון לחלה הטבעונית.

גודל תבנית

שלום רב,
תודה רבה על המתכונים המדהימים.
מה גודל התבנית שאתה משתמש?

תבנית כיכר

תבנית כיכר סטנדרטית, באורך 25 ס"מ.

חלות נהדרות!

אפיתי היום לראשונה, יצא נפלא.
ניסיתי עם ההמלצה שניתנה פה ל50 גר שאור בפוליש במקום השמרים.

תודה רבה!

חדוות היצירה

כרגע בהתפחה,נראה מבטיח.אשתף בהמשך.
.תודה על האתר.

שילוב קמחים

אפיתי היום, לראשונה, שתי חלות לפי המתכון בשינוי אחד
חצי מכמות הקמח היתה קמח מלא (לצערי לא היה מספיק קמח מלא בבית), ומעט יותר מים.
יצאו שתי חלות מדהימות!
תפוחות!
וטעימות!

איך ניתן להפוך את המתכון כדי שתצא חלה מתוקה?

תודה רבה על האתר, כל מה שעשיתי יצא מעולה!!!
הכנתי את המתכון הנ"ל עם קמח לחלות של שטיבל והחלות יצאו ממש טובות. באי הבית ביקשו שנעשה גם חלה מתוקה, מה צריך לשנות כדי שהחלה תצא מתוקה? להוסיף סוכר או דבש על חשבון השמרים?

נסה להוסיף עוד

נסה להוסיף עוד כף סוכר ולהפחית שליש מהשמרים.

שאלה לגבי מחמצת

היי,
כבר הרבה זמן אני מחכה לנסות את המתכון הזה אבל חייבת לוודא הבנה לפני:)
במידה ויש לי מחמצת שאור נוזלי מוכנה האם אפשר להחליף אותה במקום הפוליש? ואם כן מה הכמות- 400 גרם?

תודה רבה!

לא באופן ישיר -

לא באופן ישיר - כלומר כדאי לך ליצור פוליש ע"ב שאור נוזלי - 200 גרם שאור + 200 גרם קמח + 150 מ"ל מים, ולהניח לכ-8 שעות. אין צורך להוסיף שמרים לבצק עצמו.
בהצלחה! אשמח לשמוע איך יצא...

תודה!

מבטיחה לנסות ולעדכן:)
ועוד אחת קטנה.. מדוע לא להשתמש בשאור ישירות, אלא לדלל לפני?
תודה על העזרה!

מספר שאלות:

1. בנוגע למחמצת-לפוליש,
כתבת להכניס למקרר ובמקום אחר כתבת:
להשאיר בוטמפרטורת החדר ל-12 שעות,
מה אם כן הדבר הנכון לעשות?
2. האם להפעיל טורבו בתנור, או שזה לא טוב? (מייבש)
3. כתבת נדמה לי איפה שהוא ששמן מייבש את הלחם,
למה פה שמים שמן?!
4. אם אני רוצה להחליף חלק מהקמח הלבן במלא,
מה השינויים שצריך לעשות, להוסיף יותר מים?

אגב, עשיתי, את המתכון עם מרגרינה במקום שמן
יצאה חלה טובה, אם כי בפעם הבאה, אוריד מעט מהמלח ואוסיף יותר סוכר.

תודה על האתר.

1. צודק. עקרונית,

1. צודק. עקרונית, רצוי להכניס למקרר, אבל ניתן גם להשאיר בחוץ.

2. טורבו זה אחלה - רק לבדוק את הלחם מוקדם יותר.

3. שמן מרכך את הלחם, לא בהכרח מייבש אותו.

4. אכן - לשחק עם כמות המים (בעדינות!), עד שהבצק מרגיש לך "נכון" (קשה לי להגדיר במדויק - זה תלוי בקמח שתשתמש וביחס שבינו ללבן).

5. תרגיש חופשי לשחק עם המתכון, אם כי אני ממליץ שלא להפחית במלח.

עכשיו זה רשמי

נסיתי לא מעט חלות, אבל עכשיו אני יכול להחליט שזהו - התבייתתי על זאת. החלה הכי טובה שמצאתי ברשת.

מה שכן, אני עושה לה שתי התאמות, שלטעמי (ולטעם באי שולחן השבת שלי) הופכים אותה למושלמת:
קודם כל, אני מכין את הפוליש עם 50 גרם שאור במקום השמרים. שומר על הטריות אפילו יותר טוב - החלה עדיין טרייה ביום ראשון. כיף חיים.

שנית, אני מחליף את שמן הזית בכמות זהה של חמאה - חותך לקוביות קטנות ומערבל. משדרג את החלה בעוד רמה אחת, מעל הרמה הגבוהה שהיא הייתה ממילא...

תודה על המחמאות

תודה על המחמאות :-)
אנסה את השיפורים ואם הם כדבריך - אעלה מתכון מעודכן (עם קרדיט, אל חשש ;-) )

הייתי חייבת לדווח!!

הי ,
החלה יצאה פשוט מדהים!!
האם אפשר לנצל את הפוליש גם למשל לעוגות שמרים או דיינשים, לשמור על הרכות שלהם?
תודה!

אין ספק, החלה הטובה ביותר!

הכנתי את החלה השבוע,אין ספק, אחת החלות הטעימות והטובות שאכלתי בחיי!
אפיתי אחת.מהחלות בתבנית, והשניה בלי תבנית.
זו בלי התבנית יצאה הרבה יותר טובה לדעתי.

חשוב לציין שביצעתי הכל לפי המתכון, חוץ מזמני האפיה,
את חצי האפיה השני, בחום 190 מעלות, אפיתי רק 20 דקות ולא 30 כמו שרשום.
מסתבר שזו הייתה החלטה נבונה

משגע!!

אני אופה כל שבוע חלה..... כזאת עוד לא יצאה לי!!
כל כך רכה מבפנים וקרסט מהדר מבחוץ פשוט כמו במאפיות.
מהיום מצאתי את המתכון שלי לחלה, תודה.

Thanks for the information

Thanks for the information on this. I really enjoy the write-up.

Amazing talent. I find her

Amazing talent. I find her baking to be extraordinary!

These are some great tools

These are some great tools that i definitely use for SEO work. This is a great list to use in the future..

Positive site, where did u

Positive site, where did u come up with the information on this posting?I have read a few of the articles on your website now, and I really like your style. Thanks a million and please keep up the effective work.

asda

I found that site very usefull and this survey is very cirious, I ' ve never seen a blog that demand a survey for this actions, very curious...

malik

If you set out to make me think today; mission accomplished! I really like your writing style and how you express your ideas. Thank you.

asda

Thanks for sharing the post.. parents are worlds best person in each lives of individual..they need or must succeed to sustain needs of the family.

asda

Fantastic blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed .. Any suggestions? Many thanks!

asda

Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging..

malik

I admit, I have not been on this web page in a long time... however it was another joy to see It is such an important topic and ignored by so many, even professionals. professionals. I thank you to help making people more aware of possible issues.

asda

Impressive web site, Distinguished feedback that I can tackle. I am moving forward and may apply to my current job as a pet sitter, which is very enjoyable, but I need to additional expand. Regards.

asda

I am unable to read articles online very often, but I’m glad I did today. This is very well written and your points are well-expressed. Please, don’t ever stop writing.

asda

Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i've been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share.

asda

asdaWonderful article, thanks for putting this together! This is

asda

I felt very happy while reading this site. This was really very informative site for me. I really liked it. This was really a cordial post. Thanks a lot!.

malik

I am happy to find your distinguished way of writing the post. Now you make it easy for me to understand and implement the concept. Thank you for the post.