חלה לשבת

אין כמו חלה ביתית ליצירת הרגשה אמיתית של שבת. הריח שנישא בבית ערב השבת, והטעם הנפלא בארוחה, מהווים בשבילי חלק בלתי נפרד מעונג השבת.
מניסיוני, רוב המתכונים לחלות יוצרים חלות טעימות, אך דחוסות יחסית ומתייבשות מהר. לכן, אני ממליץ להשתמש במחמצת, אשר משפרת את מרקם החלה וגורמת לה לשמור על טריות גם לאחר יום או יומיים.

חלה לשבת

חלה לשבת
חלה לשבת

חלה לשבת

המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 300 גרם קמח לחם לבן
  • 300 מ"ל מים
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 600 גרם קמח לחם לבן
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 50 גרם מרגרינה
  • 3 כפות דבש
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל מים

לזיגוג:

  • 1 ביצה
  • כף מים
  • זרעי שומשום

 

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב,עד ליצירת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה. בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך שמונה שעות. ניתן להשתמש במחמצת עד שלושה ימים לאחר הכנתה.

כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.
מוציאים את המרגרינה מהמקרר, חותכים לחתיכות קטנות ומניחים בטמפרטורת החדר, עד שתתרכך.

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את הפוליש, את הדבש, את המרגרינה, את הביצה (טרופה) והמים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח.
מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי-שעתיים).

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
מגלגלים כל חתיכת בצק "חבל" בצורת גליל, באורך של כ-30 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ.

קולעים מכל שלושה חבלים חלה, כמו שקולעים צמה.
מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה, עד שהחלות מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי).

מחממים תנור לחום של 190 מעלות. בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם כף מים. בעזרת מברשת, מושחים את החלות בתערובת הביצה ומפזרים עליהן זרעי שומשום.

מכניסים את החלות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כ-40 דקות. אם חלקן העליון של החלות משחים מהר יותר מהיתר, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.

מוציאים את החלות מהתנור ומצננים על רשת.

בתאבון ושבת שלום!

חלה לשבת

כמות נוזלים

שלום,
הכנתי את החלות לפי המתכון,
יצא לי בצק רטוב מאוד, וזה לאחר שהוספתי 100 מ"ל מים בלבד (במקום 200),
הייתי צריך להוסיף כ100 גרם קמח.
יכול להיות שצריך חצי ליטר מים למתכון (כולל המים בפוליש)?
יכול להיות שבחורף מספיקים הנוזלים שבפולש ?
תודה רבה.

מוזר מאוד - הבצק

מוזר מאוד - הבצק לא אמור להיות רטוב במיוחד.
בכל אופן, הכמויות המצוינות הן אלה שעמן הכנתי את החלות שבתמונה...

מתכון מנצח! :-)

כתבתי בדף הפייס וגם כאן:
לא שזה ברור מאליו, אבל עם לחמי השאור למינהם,
זה יחסית "קלי קלות", כל הלחמים שניסיתי,
העפילו בקלות על כל לחם קנוי.
חלה זה סיפור אחר.
החלות הקנויות של המאפיות הן פשוטות ונפלאות.
ניסיתי כל מני מתכנונים, יצא חביב,
אבל לא הגיע ל-"רמה" של חלה קנויה.
המתכון הזה, פשוט עשה את זה!.
יצאה חלה רכה, אוורירית, "סיבית" מבפנים,
וקראנצ'ית, פריכה מבחוץ.
אפילו יותר טוב מ-חלה קנויה!
:-)

חלה על אבן אפייה

שלום,
האם אפשר לאפות את החלות על אבן אפייה? מה לעשות שונה?
תודה!

אפשר ואין צורך

אפשר ואין צורך לשנות דבר - מלבד (אולי) את משך האפייה.
ממליץ בחום רב להשתמש בנייר אפייה, אחרת הביצה עלולה להימרח לאבן וללכלך אותה.

שלום, רציתי

שלום,
רציתי לשאול אם החלות יוצאות מתוקות?

לא, החלות אינן

לא, החלות אינן מתוקות.

יש לי מחמצת

יש לי מחמצת שהכנתי לפי המתכון באתר (בעזרת צימוקים).
איך בדיוק אני מחליפה את השימוש בפוליש במתכון לשימוש במחמצת שהכנתי? אשמח לקבל הסבר מפורט

פוליש ושאור

פוליש ושאור אינם ברי המרה, לפחות לא ישירות.
ההסבר המפורט שביקשת הוא למעשה מתכון חדש - שאותו אני צריך לבדוק לפני שאני מפרסם...
בכל מקרה, יש באתר הרבה מתכונים ללחמי שאור...

נראה מעולה

קודם כל תודה על האתר המושקע והמקצועי
לגבי החלה- אני מבינה שאפשר להחליף שאור בפוליש השאלה אם כמויות הקמח והנוזלים נשארות זהות לכמויות המצוינות במתכון?

תודה:)

האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא ואם כן באלו מינונים?

ראשית ברכות, אתר מקסים מאוד מפורט.
שנית אשמח אם תוכל לתת לי מענה לגבי נושא הקמח.

תודה

בחלה לא כדאי

בחלה לא כדאי להשתמש בקמח מלא, המרקם יהיה דחוס מדי.

שאלה לגבי מחמצת הפוליש

שלום, קודם רציתי לומר כל הכבוד על האתר, אני נהנית ממנו מאד ועד כה כל מתכון הצליח.
השבוע הכנתי מחמצת לפי המתכון באתר, רציתי לשאול אם יש אפשרות להשתמש בה להכנת החלה במקום מחמצת הפוליש שבמתכון זה?

אפשר בהחלט - אם

אפשר בהחלט - אם כי התוצאה תהיה שונה. לא פחות טובה!

שאלה לגבי המרגרינה

שלום
ראשית אחלה אתר
שנית לגבי המתכון האם ניתן להמיר את המרגרינה לשמן זית/קנולה?
ומה הכמות?
תודה

בהחלט ניתן

בהחלט ניתן להמיר לשמן, אם כי לדעתי מרגרינה (ולמען האמת, חמאה) תתן תוצאה טובה יותר. תנסה להשתמש בכ-1/3 כוס שמן. עדיף שלא להשתמש בשמן זית - לדעתי טעמו פחות מתאים לחלה שכזו.

המרה לשמן

דבר ראשון תודה על האתר המעולה.
הכנתי את החלות לפי המתכון. המרתי את המרגרינה בשמן קנולה והחלות יצאו ממש מדהימות. אני לא מחליפה את המתכון הזה.
בהצלחה.

שלום האם

שלום
האם מפעילים את הטורבו ( מאוורר ) או את גופי החימום?

אפשר כך או אחרת.

אפשר כך או אחרת. היתרון של הטורבו הוא שיש סיכון פחות לחריכה של הקרום.

שמרית

שלום,
קודם כל האתר שלכם מקסים ומחכים!
היה נורא מבאס להכין חלות לחג שהתייבשו למחרת (בשבת רגילה זה לא ככ מורגש אבל בחג ארוך....) ולכן אנסה את המתכון הזה..
האם אפשר להמיר לשימרית? ואם כן באיזה יחס?
תודה רבה!

המרת שמרים

שקית "שמרית" של 50 גרם שווה לשתי כפות בנות 11 גרם כ"א של שמרים יבשים. לכן, במתכון זה יש להשתמש בכחצי שקית "שמרית" (= לכף שמרים יבשים) ועוד ככפית "שמרית" במחמצת.

תודה רבה!

תודה רבה!

אין עליכם בעולם

מאז שהכרתי את האתר שלכם, אני מרגיש כאילו יש לי ידי זהב, כל מה שאהי עושה מהמתכונים שלכם פשוט מצליח.

אני לא מפסיק לגרוף מחמאות על הפיתות והחלות שאני ואשתי אופים.

רציתי לשאול, לגבי החלה, אם אני מכין מתכון כפול, גם הפוליש צריך להיות כפול. או לחילופין, מספיק כמות הפוליש האמורה במתכון?

בתודה
שי

תודה על המחמאות

תודה על המחמאות :-)
את כמות הפוליש יש להתאים ביחס לשאר הכמויות במתכון. כלומר, אם אתה מכפיל את שאר הכמויות במתכון, אז גם הפוליש יוכפל.

תוספות ושינויים

לא משנה באיזה שומן משתמשים מומלץ להוסיף כמות קטנה, בערך כף או שתיים של שמן שומשום. זה מחזק את הניחוח ונותן טוויסט מעניין לחלה.

לאחרונה אני מכינה סטארטר עם רבע כפית שמרים, כמו במתכון , אבל את השמרים שמוסיפים אחר כך, להכנת החלה, אני מחליפה בשאור.
כמובן שזמן ההתפחה ארוך יותר אבל לדעתי שווה את המירקם שמתקבל.

שבת שלום לכולם

המרת 1 קילוגרם לכוסות

מחמאות על האתר מכל הלב.
הכנתי פיתות ע"פ המתכון, הפיתות יצאו ממש טעימות.
כמה כוסות קמח לקילוגרם?

בערך 5. או -

בערך 5.
או - חבילת קמח שלמה...

לא ברור לי איך

לא ברור לי איך עשית את החישוב. בכוס רגילה (200 מל) יש כ125 גרם קמח. כלומר ב5 כוסות כ-625 גרם, לא? אנא תקן אותי אם אני טועה. אני מכינה היום את החלות ואני השתמשתי למחמצת ב2 וחצי כוסות קמח ובכוס וחצי מים. מקווה שיצא טוב..

לא חישבתי -

לא חישבתי - שקלתי. הסיבה למעבר שלי מנפח למשקל נובעת בדיוק מהבעיה הזו...

לכל הטבעונים- טיבענתי את המתכון ויצא מעולה.

תודה רבה על האתר המקסים, אני הולכת לנסות עוד כמה וכמה מתכונים כאן בקרוב :)
ניסיתי את החלות והפכתי את המתכון לטבעוני:
את הקמח של הבצק החלפתי במלא מנופה אורגני (לא של הפוליש)
במקום דבש- סילאן
במקום מרגרינה- שמן
במקום ביצה- מעדן סויה אלפרו טעם ווניל (הטעם הכי פחות דומיננטי)
במקום למרוח ביצה מרחתי סילאן, ובמקום שמרים יבשים שמרית.

יצא מעולה ונהנינו מאד כל המשפחה, החלות האלה ללא ספק עשו לנו את השבת :)

יפה! :-)

יפה! :-)