חלה לשבת

אין כמו חלה ביתית ליצירת הרגשה אמיתית של שבת. הריח שנישא בבית ערב השבת, והטעם הנפלא בארוחה, מהווים בשבילי חלק בלתי נפרד מעונג השבת.
מניסיוני, רוב המתכונים לחלות יוצרים חלות טעימות, אך דחוסות יחסית ומתייבשות מהר. לכן, אני ממליץ להשתמש במחמצת, אשר משפרת את מרקם החלה וגורמת לה לשמור על טריות גם לאחר יום או יומיים.

חלה לשבת

חלה לשבת
חלה לשבת

חלה לשבת

המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 300 גרם קמח לחם לבן
  • 300 מ"ל מים
  • רבע כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 600 גרם קמח לחם לבן
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 50 גרם מרגרינה
  • 3 כפות דבש
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל מים

לזיגוג:

  • 1 ביצה
  • כף מים
  • זרעי שומשום

 

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב,עד ליצירת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה. בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך שמונה שעות. ניתן להשתמש במחמצת עד שלושה ימים לאחר הכנתה.

כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.
מוציאים את המרגרינה מהמקרר, חותכים לחתיכות קטנות ומניחים בטמפרטורת החדר, עד שתתרכך.

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את הפוליש, את הדבש, את המרגרינה, את הביצה (טרופה) והמים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח.
מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי-שעתיים).

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק שוב, לשלושה חלקים שווים. כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
מגלגלים כל חתיכת בצק "חבל" בצורת גליל, באורך של כ-30 ס"מ. אם הבצק אינו נמתח בקלות לאורך הרצוי, מניחים את גלילי הבצק כשהם מכוסים במגבת למשך כחמש דקות, וממשיכים לגלגל אח"כ.

קולעים מכל שלושה חבלים חלה, כמו שקולעים צמה.
מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה, עד שהחלות מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי).

מחממים תנור לחום של 190 מעלות. בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם כף מים. בעזרת מברשת, מושחים את החלות בתערובת הביצה ומפזרים עליהן זרעי שומשום.

מכניסים את החלות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כ-40 דקות. אם חלקן העליון של החלות משחים מהר יותר מהיתר, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.

מוציאים את החלות מהתנור ומצננים על רשת.

בתאבון ושבת שלום!

חלה לשבת

Your recommendation to use

Your recommendation to use sourdough for a lighter and longer-lasting texture is a great tip. Thanks for sharing your recipe and enjoy your delicious challah! Shabbat Shalom!

Definitely worth trying

Definitely worth trying

Looks delicious

Looks delicious

how many mg cialis to take

cialis 40 mg 42D, administration of p MGE and 2 Gy radiation a relevant fraction dose for treatment of patients with brain metastases resulted in greater loss then either treatment alone, suggesting an additive effect

Great

It’s really a nice and helpful piece of info. I am happy that you shared this helpful info with us.

Thank you for sharing these

Thank you for sharing these recipes to us, it helps us learn new recipes. Sunderland roofers

Thank you. concrete cutting

Thanks for this recipe! This

Thanks for this recipe! This looks tasty air Concrete Patio Burlington

cialis soft tabs online

cialis problems

Levitra Per Tutta La Vita

phoenix liquid cialis

cialis and neuropathy

does cialis make you last longer

I tried baking this and I

I tried baking this and I loved it, thanks a lot for sharing.

My kids love this bread,

My kids love this bread, thanks for sharing this out.

כבר הכנתי פעמיים ויצא נהדר! מתכון מצויין

האם אפשר להשאיר את הפוליש בחוץ? אם גן מה הזמן המקסימלי? האם יתסוס יותר טוב בחוץ?

האם ניתן להפחית מכמות הדבש ולהוסיף מלח?

איך אפשר לשלב קמח מלא במתכון? תודה רבה!

חמאה במקום מרגרינה

שלום ,האם אפשר להשתמש בחמאה במקום מרגרינה. באם כן האם באותו המשקל?
תודה

Dragon Mania Legends is for

Dragon Mania Legends is for anyone that wants their very own pet dragon, which is obviously everyone. Come and join now!

אחלה מתכון, יוצאות 2 חלות גדולות

מומלץ

שימוש במחמצת

היי שלומי
במידה ואני רוצה להשתמש במחמצת שלי במקום בפוליש, מה משקל המחמצת שעליי להוסיף? 600?

לא, שימי 200 גרם

לא, שימי 200 גרם מחמצת והיתר מים וקמח.

שלומי בסוף הכנתי עם המחמצת שלי

יצא מדהים. חלות ענקיות. הקפאתי אחת לשבוע הבא!
המון תודה.

מה הכוונה השאר קמח ומים?

התכוונת בסטארטר? 200 מחמצת, 300 קמח ו300 מים? האם זה מוריד את השמרים בשלב השני? (הסתבכתי(

שמרים טריים?

ערב-טוב. הכנתי הרגע את המחמצת עם המרים היבשים. האם אפשר מחר לבלילה השניה להוסיף שמרים טריים? זה יוצא 25 גרם, נכון? תודה

אפשר. לגבי

אפשר. לגבי הכמות, יש ב"מדריכים" שבאתר טבלה להמרת הכמויות.

המרת מרגרינה בשמן זית

אני אופה חלות מזה שנים עם מתכון אחר ומשתמש בשמן זית.
האם במתכון זה ניתן להמיר את המרגרינה בשמן זית? אם כן, לפי איזה יחס?

תודה רבה!

שאלה

היי!
רציתי לשאול האם עדיף להשתמש בחמאה במקום המרגרינה?

בהחלט אפשר

בהחלט אפשר

חלה

יוצאת לי חלה אחת ועוד חלה ממש קטנה - איך אתה מכין 2 חלות גדולות מהכמות הזו? אני שמה בערך 8 כוסות קמח. תודה

ייתכן והכוסות

ייתכן והכוסות שלך מכילות פחות קמח מהרשום במתכון. מציע לבדוק עם משקל.

שמרים לפי משקל

שלום
אני אופה מתחיל ועובד לפי משקלים.
רציתי לשאול כמה בגרמים זה כף שמרים יבשים?

תודה וכל הכבוד על האתר המושקע!

בערך 9 גרם.

בערך 9 גרם.

פשוט

פשוט ואוווו!!!!!
לא מחליפה את המתכון הזה!
תודה תודה תודה!

כמות נוזלים

שלום,
הכנתי את החלות לפי המתכון,
יצא לי בצק רטוב מאוד, וזה לאחר שהוספתי 100 מ"ל מים בלבד (במקום 200),
הייתי צריך להוסיף כ100 גרם קמח.
יכול להיות שצריך חצי ליטר מים למתכון (כולל המים בפוליש)?
יכול להיות שבחורף מספיקים הנוזלים שבפולש ?
תודה רבה.

מוזר מאוד - הבצק

מוזר מאוד - הבצק לא אמור להיות רטוב במיוחד.
בכל אופן, הכמויות המצוינות הן אלה שעמן הכנתי את החלות שבתמונה...

מתכון מנצח! :-)

כתבתי בדף הפייס וגם כאן:
לא שזה ברור מאליו, אבל עם לחמי השאור למינהם,
זה יחסית "קלי קלות", כל הלחמים שניסיתי,
העפילו בקלות על כל לחם קנוי.
חלה זה סיפור אחר.
החלות הקנויות של המאפיות הן פשוטות ונפלאות.
ניסיתי כל מני מתכנונים, יצא חביב,
אבל לא הגיע ל-"רמה" של חלה קנויה.
המתכון הזה, פשוט עשה את זה!.
יצאה חלה רכה, אוורירית, "סיבית" מבפנים,
וקראנצ'ית, פריכה מבחוץ.
אפילו יותר טוב מ-חלה קנויה!
:-)

Nice! Thanks for sharing.. I

Nice! Thanks for sharing.. I

חלה על אבן אפייה

שלום,
האם אפשר לאפות את החלות על אבן אפייה? מה לעשות שונה?
תודה!

אפשר ואין צורך

אפשר ואין צורך לשנות דבר - מלבד (אולי) את משך האפייה.
ממליץ בחום רב להשתמש בנייר אפייה, אחרת הביצה עלולה להימרח לאבן וללכלך אותה.

שלום, רציתי

שלום,
רציתי לשאול אם החלות יוצאות מתוקות?

לא, החלות אינן

לא, החלות אינן מתוקות.

יש לי מחמצת

יש לי מחמצת שהכנתי לפי המתכון באתר (בעזרת צימוקים).
איך בדיוק אני מחליפה את השימוש בפוליש במתכון לשימוש במחמצת שהכנתי? אשמח לקבל הסבר מפורט

פוליש ושאור

פוליש ושאור אינם ברי המרה, לפחות לא ישירות.
ההסבר המפורט שביקשת הוא למעשה מתכון חדש - שאותו אני צריך לבדוק לפני שאני מפרסם...
בכל מקרה, יש באתר הרבה מתכונים ללחמי שאור...

נראה מעולה

קודם כל תודה על האתר המושקע והמקצועי
לגבי החלה- אני מבינה שאפשר להחליף שאור בפוליש השאלה אם כמויות הקמח והנוזלים נשארות זהות לכמויות המצוינות במתכון?

תודה:)

האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא ואם כן באלו מינונים?

ראשית ברכות, אתר מקסים מאוד מפורט.
שנית אשמח אם תוכל לתת לי מענה לגבי נושא הקמח.

תודה

בחלה לא כדאי

בחלה לא כדאי להשתמש בקמח מלא, המרקם יהיה דחוס מדי.

שאלה לגבי מחמצת הפוליש

שלום, קודם רציתי לומר כל הכבוד על האתר, אני נהנית ממנו מאד ועד כה כל מתכון הצליח.
השבוע הכנתי מחמצת לפי המתכון באתר, רציתי לשאול אם יש אפשרות להשתמש בה להכנת החלה במקום מחמצת הפוליש שבמתכון זה?

אפשר בהחלט - אם

אפשר בהחלט - אם כי התוצאה תהיה שונה. לא פחות טובה!

שאלה לגבי המרגרינה

שלום
ראשית אחלה אתר
שנית לגבי המתכון האם ניתן להמיר את המרגרינה לשמן זית/קנולה?
ומה הכמות?
תודה

cialis retail price 20 mg

This thoughtful, necessary book makes a strong case for why and how India should work towards that goal buy cialis online in usa In addition to their peripheral action, hormones 49 51 including insulin what is the normal blood sugar range for diabetics and glucagon like peptide 1 GLP 1 mediate peripheral glucose uptake through neuronal signaling cascades