לחמניות המבורגר

לחמניות עגולות, רכות, טעימות ואווריריות, שאין כמותן כבנות לוויה להמבורגר איכותי. בניגוד למתכונים אחרים, הבצק של לחמניות אלה אינו חלבי ואינו מכיל ביצים (פרט לזיגוג). המתכון מתאים להכנת שמונה לחמניות.

מתכון ללחמניות המבורגר

מתכון ללחמניות המבורגר
מתכון ללחמניות המבורגר
מתכון ללחמניות המבורגר

 

המצרכים

לבצק:

  • 600 גרם קמח חלה, או קמח לחם לבן
  • כפית שמרים יבשים (3 גרם)
  • כפית מלח (6 גרם)
  • כף סוכר (15 גרם)
  • 150 גרם רסק תפוחים
  • 10 גרם מרגרינה רכה
  • 220 מ"ל מים

לזיגוג:

  • ביצה אחת
  • כף מים
  • שומשום

הוראות הכנה

מכינים את רסק התפוחים, לפחות שעה מראש: מקלפים תפוח בינוני וקוצצים אותו לקוביות קטנות (ללא החלק של הגלעינים, כמובן). מכניסים לסיר קטן, ממלאים מים עד לכיסוי הפרי ומבשלים על אש בינונית, עד שהתפוח התרכך היטב. מוציאים את התפוח והמים מהסיר, ומעבירים למערבל מזון. טוחנים למחית אחידה ומעבירים לקערית, עד שהרסק יצטנן.

מכינים את הבצק:מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב, לפיזורם בקמח. מוסיפים גם את הסוכר ואת המלח ומערבבים שוב.
שופכים לקערה את רסק התפוחים ו-50 מ"ל מהמים ומתחילים לערבב. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שנוצרת עיסה אחידה ורכה. שימו לב – ייתכן ולא תזדקקו לכל המים, מאחר ורסק התפוחים מכיל נוזלים בעצמו. לשים את הבצק במשך כעשר דקות. במהלך הלישה, מוסיפים בהדרגה את המרגרינה לבצק.

מתכון ללחמניות המבורגר

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במטלית לחה. מתפיחים את הבצק עד שיכפיל את נפחו, במשך כשעה עד שעה וחצי.

בגמר התפיחה הראשונה, מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו היטב, להוצאת האוויר מתוכו. חוצים את הבצק לשתי חתיכות שוות. חותכים כל חצי לארבע חתיכות שוות. מומלץ להיעזר במשקל, על מנת לוודא שחתיכות הבצק במשקל דומה.

מתכון ללחמניות המבורגר

מגלגלים כל פיסת בצק לכדור הדוק, ומניחים את כדורי הבצק על גבי מרדה או תבנית מכוסה בנייר אפייה. חשוב להשאיר מרווח מספיק בין כדורי הבצק, על מנת שתתקבלנה לחמניות עגולות מושלמות.
מכסים את הבצק במטלית לחה ומניחים לתפיחה שניה, במשך כשעה, עד להכפלת נפח הכדורים. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית ריקה.

בקערית קטנה, טורפים ביצה יחד עם כף מים קרים. בגמר התפיחה השנייה, מושחים את כדורי הבצק בתערובת הביצה והמים ומפזרים מעט שומשום מעל לכל לחמנייה.

מתכון ללחמניות המבורגר

לפני הכנסת הלחמניות לתנור, שופכים על התבנית הריקה כוס מים קרים, ליצירת אדים בחלל התנור. אופים את הלחמניות במשך כעשרים וחמש דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב-חום ונקישה על תחתיתן תשמיע צלילי חלול.

מתכון ללחמניות המבורגר

מצננים את הלחמניות על רשת למשך רבע שעה לפחות.
(כמובן שבמקביל המנגל עובד ועליו קציצות עבות, ריחניות וטעימות...).

מתכון ללחמניות המבורגר

בתאבון!

הכוונה זה קמח

הכוונה זה קמח לבן רגיל?

לא, הכוונה לקמח

לא, הכוונה לקמח חלה או קמח לחם - כפי שמצוין.
ניתן להשתמש גם בקמח לבן רגיל, אבל התוצאה תהיה מוצלחת פחות

כמות המרגרינה

האם כמות המרגרינה שיש להוסיף במתכון היא באמת 10 גרם או שזו טעות דפוס במתכון?

זו הכמות. ניתן

זו הכמות. ניתן להמיר בשמן קוקוס

מרגרינה ומים

היוש!

האם אפשר להמיר את המרגרינה בחמאה ואת המים בחלב? או שזה עלול לפגוע במרקם.

תודה :)

אפשרי, אם כי

אפשרי, אם כי התוצאה תהיה שונה מעט.

זמן הכנת הבצק

שלום, האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני שאכניס לתנור? ואם כן היכן לשמור, במקרר או במקפיא?

אפשר, עש לשמור

אפשר, עש לשמור את הבצק במקרר.

האם ניתן להחליף

האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן אם כן אז בכמה?

אני מניח שאפשר -

אני מניח שאפשר - לא ניסיתי.
נסה להמיר באותו המשקל.

רסק תפוחים

הי,
תודה על מתכון זה ושאר מתכונים
האם אפשר להתשמש ברסק קנוי.מוכן במקום להכין
תודה!

לא - רסק קנוי

לא - רסק קנוי (לפחות הסוגים שאני ניסיתי) לא תורם למרקם הבצק.

רסק

האם אפשר להמיר את רסק התפוחים בביצה? ואם כן מה יהיה ההבדל? ומה הכמויות בבקשה? תודה.נראה נהדר

אפשר להמיר -

אפשר להמיר - התוצאה תהיה חלה בצורת כדור, ולא "לחמניית המבורגר"... ביצה אחת תספיק.

לחמניות המבורגר

שלום שלומי,
ניסיתי את לחמניות ההמבורגר. קיבלתי מרקם פנימי די לחמי (גס) ולא הבחנתי בהשפעה כלשהי של רסק התפוח. כמו-כן, לא קיבלתי ברק על קרום הלחמניה וזאת למרות הביצה.
האם צריך לשים לב לפרט נוסף כלשהו? פספסתי משהו? תודה, אבי

מוזר... ייתכן

מוזר...
ייתכן ולא לשת מספיק?

שלום

שלום שלומי,
נראה לי שהלישה היתה טובה. האם יש משמעות לכך שרסק התפוח היה מלווה בהרבה נוזלים (שמקורם במי הבישול)? כמעט מיץ תפוחים לאחר הריסוק במעבד המזון. אולי צריך רסק סמיך יותר, אם כי בכל מקרה מוסיפים לבצק מים בהמשך.
לגבי הברק שלא קיבלתי על קרום הלחמניות, הודיעו לי היום שצריך למרוח רק את החלמון של הביצה (עם כף מים) ולא את הביצה בשלמותה. מה דעתך?
תודה, אבי

לגבי הרסק -

לגבי הרסק - בהחלט עדיף לרסק את התפוח בלבד, בלי מי הבישול.
לגבי הזיגוג - בתמונה אתה רואה לחמניות שנמרחה עליהם הביצה כולה - כך שלא זו הבעיה...
בכל מקרה, שימוש בחלמון בלבד ייתן צבע כהה יותר וברק חזק יותר ללחם.

מה הוא גודל הלחמניות

רציתי לדעת מהו גודל הלחמניות

הגודל יהיה תלוי

הגודל יהיה תלוי בך, כמובן...
שמונה לחמניות תהיינה בקוטר של המבורגר איכותי "סטנדרטי" - ראה בתמונה העליונה.