לחם תפוחי אדמה כפרי

הוספת מחית תפוחי אדמה לבצק משפרת את תפיחתו ומעניקה ללחם מרקם אוורירי ורך.

לחם סילאן ואגוזי מלך

המצרכים

  • 3 כוסות קמח לחם לבן
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • חצי כוס מחית תפוחי אדמה
  • כף דבש
  • כוס וחצי מים
  • מעט קמח לחם לקימוח

הוראות הכנה

מנפים לקערה גדולה את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים, כך שיתפזר באופן אחיד הקמח. מוסיפים את השמרים, את מחית תפוחי האדמה, את הדבש ואת המים ומערבבים עד ליצירת בצק. לשים במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. הבצק אמור להיות מעט דביק, אך אם הוא דביק מדי וקשה לעיבוד ביד ניתן להוסיף מעט קמח לחם בזמן הלישה.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, בין שעה וחצי לשעתיים.

משטחים את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מחלקים לשני חלקים שווים ויוצרים מכל חצי כיכר עגולה. מניחים את הכיכרות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקמחים את חלקן העליון. מכסים את הכיכרות במגבת מטבח או בניילון ומניחים לתפיחה שנייה, במשך כשעה.

מחממים תנור לחום של 230 מעלות. מניחים התחתית התנור תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור. חורצים, בעזרת סכין חדה, חתך בצורת X על כל כיכר ומכניסים את הלחם לתנור.

אופים במשך כ-40 דקות, עד שנקישה על תחתית הכיכרות תשמיע צליל חלול. מצננים על רשת.

 

הי, נגמר לי

הי,
נגמר לי הדבש. במה ניתן להשתמש במקום?
תודה - אפרת

סוכר, סילאן,

סוכר, סילאן, סירופ כלשהו...

עשיתי עם קמח שיפון. מעולה

נגמר הקמח המלא בבית, השתמשתי בקמח שיפון במקום. יצא פשוט מעולה.

בעיות עם הלחם

עבדתי לפי הכמויות הכתובות אבל הבצק היה נוזלי מאוד ונאלצתי להוסיף קמח. לאחר שהוספתי קרוב לכוס שלמה ונתתי לבצק לתפוח כשעתיים ניסיתי לעבוד איתו שוב אבל הוא היה עדיין היה נוזלי ודביק.

לבסוף אפיתי חצי מהכמות כלחמניות שיצאו שטוחות אבל טעימות. את החצי השני הנחתי בתבנית אינגליש קייק, הלחם תפח יפה אם כי לא נאפה כמו שצריך מבפנים.

יש לי שתי שאלות-
ראשונה- האם יתכן והכמויות לא מדוייקות ויש להוסיף יותר קמח/ פחות מים?
שניה- האם יתכן שיש לאפות בחום נמוך יותר מ230 מעלות?

תודה

הבעיה שאת מתארת

הבעיה שאת מתארת היא הסיבה לכך שעברתי לציין משקל של מרכיבים במקום "כוסות״. עקרונית המתכון אמור להצליח כפי שכתוב.
לגבי טמפרטורת האפייה, את יכולה לנסות ולהנמיך אותה, אם כי לא אמורה להיות בעיה.

תודה על

תודה על התשובה.
ניסיתי שוב עם יותר הקפדה על הכמויות ויצא מצוין
:)