בייגל

הבייגל הוא אחד הלחמים האהובים עלי – הקרום המתוח, המרקם הדחוס ומגוון הציפויים הופכים אותו לכוכב של כל כריך... המתכון המובא כאן הוא פשוט ומוצלח מאוד ומניב תוצאות מצוינות בעקביות. חשוב רק להקפיד ולשקול את המרכיבים השונים המובאים בו.
על מנת לקבל את המרקם הדחוס והמיוחד, המתכון הזה עושה שימוש בשני "טריקים": הראשון הוא עיצוב הבצק מיד לאחר הלישה והתפחתו פעם אחת בלבד והשני הוא בישול הבצק במים לפני האפייה.
המתכון האמריקאי המקורי כולל אבקת מאלט (diastatic malt), הניתנת להשגה בחנויות הטבע השונות. מנסיוני, ניתן לוותר על רכיב זה ולקבל בייגל מעט פחות "אמיתי", אבל לא פחות טעים...

מתכון בייגל אמריקאי

מתכון בייגל אמריקאי
מתכון בייגל אמריקאי
מתכון בייגל אמריקאי

המצרכים (להכנת 8-12 בייגלים)

לבצק:

  • 830 גרם קמח לחם לבן או כפרי
  • 3 כפיות מלח (15 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • 2 כפיות אבקת מאלט (12 גרם, לא הכרחי)
  • 500 מ"ל מים

לבישול:

  • 3 ליטר מים
  • 80 מ"ל דבש

לציפוי:

  • שומשום, פרג, קצח, זרעי פשתן, מלח גס, תבלינים וכיוב'.

 

הוראות הכנה

מנפים לקערה גדולה את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב, עד שהוא מפוזר באופן אחיד. מוסיפים את השמרים ואבקת המאלט (אם יש) ומערבבים שוב. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ומעט נוקשה. לשים את הבצק במשך כעשר דקות. אמור להתקבל בצק מוצק, גמיש ויבש יחסית.

מתכון בייגל אמריקאי

בתום הלישה, מחלקים את הבצק למספר הבייגלים הרצוי, בין שמונה לשנים-עשר. רצוי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות, פחות או יותר. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתחילים לעצב את הבייגלים – ללא תפיחה ראשונה!

מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור הדוק. בעזרת האגודל, יוצרים חור במרכז הכדור, אותו מרחיבים לאט לאט, תוך סיבוב הבצק סביב הבוהן. תתקבל טבעת בצק אחידה בעובייה. מניחים את טבעות הבצק על משטח מקומח, מכסים במגבת לחה וממתינים בין שעה לשעה וחצי, עד שהבצק תפח. הבצק לא אמור להכפיל את נפחו.

מתכון בייגל אמריקאי

מחממים תנור לחום של 220 מעלות. במקביל, מרתיחים בסיר גדול את המים עם הדבש. אם רוצים לצפות את הבייגלים, מניחים כל אחד מחומרי הציפוי בצלוחית שטוחה.
לאחר שתערובת המים והדבש רותחת ומבעבעת, נוטלים בעדינות את אחת מטבעות הבצק ומכניסים אותה אליה. מבשלים את הבצק במשך חמש-עשרה שניות עד חצי דקה ואז הופכים אותו ומבשלים למשך חמש-עשרה שניות נוספות. הבצק אמור לצוף במים – אם הוא שוקע זה סימן לכך שהוא לא תפח דיו ויש להשאיר את שאר פיסות הבצק למשך שלושים דקות נוספות.

מוציאים את הבצק בעזרת כף מסננת, מניחים על מגבת מטבח לצורך ספיגת עודפי המים. אם רוצים לצפות את הבייגל, טובלים את חלקו העליון של הבצק, כשהוא עדיין רטוב מעט, בצלוחית שבה הציפוי הרצוי.
מניחים את הבייגל על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפיה, ומכסים במגבת לחה.

מתכון בייגל אמריקאי

לאחר בישול כל הבייגלים, מכניסים את הבצק לתנור ואופים למשך כשלושים דקות, עד שהבייגלים מקבלים גוון חום-זהוב.
מוציאים את הבייגלים מהתנור ומצננים על רשת, למשך כעשרים דקות.

מתכון בייגל אמריקאי

בתאבון!

מתכון בייגל אמריקאי

 

Passaic NJ Pest Control

Yum! I love homemade bagels!

sous vide machine

This is so delicious

sous vide machine

Sprinkler System

Yum!

Awesome!

I really enjoyed eating bagel for breakfast, together with a cup of black coffee this will be a perfect morning for me! ag supply

Professional Cleaning

I love making my own bagels! Love this article and videos.

Glad to found this website.

Glad to found this website.

Very well explained. Great

Very well explained. Great recipe

Looks Delicious

I would love to try this recipe. Thanks for sharing. I know my coworkers in lawn care would love some bagels from time to time.

I love bagel with butter for

I love bagel with butter for my breakfast, I'd love to try making one for myself.

I love bagels so much, now I

I love bagels so much, now I know to make one, thanks for sharing this recipe!

river

oria

maria

jm

get

carpe

amoura

seo in uk

Question

Is it possible to make bagel without yeast? I'm curious. By the way, thank you so much for sharing and please visit this page http://brightondeckandfence.com/commercial-fence-brighton/ and discover the best commercial fencing service in Brighton, Colorado.

I'm surprised

I'm surprised. I thought the though is directly baked but the technique here uses water to cook the dough first before baking. Thank you for sharing this recipe and please check out this landscaper in Westminster, reach out if you have landscaping needs in the area.

בייגלה אמריקאי

האם לא צריך למרוח ביצה על הבייגלה לפני אפייה, כיצד הוא מקבל את הצבע אחרי אפיה?

WOW

WOW

בירה ללא אלכוהול

בטעות רכשתי בירה ללא אלכוהול. האם ניתן להשתמש בה במתכון הנל?

בייגל קשה

שבוע טוב, רציתי להודות על מתכון מצוין וטעים.
הכנתי בשבועות לפי ההוראות והטעם יצא נפלא רק שהיה קשה לבצוע את הבייגלים. אשמח לדעת למה זה קשור. האם לבישול במים?

בייגל יוצא קשה מלמעלה

תודה רבה קודם כל על כל המתכונים המעולים!! ממש אוהבת את האתר ואת כל המתכונים!! לגבי הבייגל האלו הכנתי אותם כבר פעמיים ויצאו טובים רק שמלמעלה יוצאים לי קשים מאוד, ואני עודה בדיוק לפי המתכון הרשום (רק בלי אבקת המאלט, אולי בגלל זה?) אשמח לעזרה מאחר והבת שלי מאוד אוהבת בייגל ואין באפשרותי לצאת מהבית לקנות לה במצב עכשיו, אז אופה לה.
תודה רבה!
שני

Get even more coins by

Get even more coins by collecting your Daily Bonus every day! Just learn and download spades plus!

איך אפשר לעשות את הבייגל מקמח מלא

היי שלומי אני חדש באתר ובאמת אני מרוצה מאוד מהאתר הזה הוא מקצועי בעליל
האם אפשר בכל זאת איכשהוא לעשות אתהבייגל מקמח מלא ואם כן אז איך

ניסיתי שילוב של קמח מלא עם קמח כוסמין - הרגע יצא מהתנור וזה נהדר

!!!

תודה רבה על המתכון!!

לא ניסיתי, אז

לא ניסיתי, אז קשה לי לתת עצה מבוססת בעניין. אבל אני חושד שקמח מלא יניב בייגל קשה ודחוס מדי.

היי שלומי, תודה

היי שלומי,

תודה רבה על המתכון,

יש לי שאלה- האם אפשר לשים סירופ מאלט במקום אבקה?

ואם כן, באיזה יחס?

המון המון תודה !

אורטל

שאלה טובה! אני

שאלה טובה! אני מניח שניתן להשתמש בסירופ - הייתי מוסיף כפית ממנו.

תודה ! שאלה

תודה !

שאלה נוספת, בקשר לסירופ- אתה מכיר סירופ לתת אורז?
בנוסף, אתה מכיר את אבקת ovaltin של ניצת הדובדבן? כי הם מוכרים אבקת לתת, אבל זה חלבי וזה להכנת משקה ואני לא יודעת אם אפשר להשתמש בזה

תיקון טעות נפוצה

"בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז ... תוך סיבוב הבצק סביב הבוהן."
האצבע שביד אכן נקראת 'אגודל'.
'בוהן' היא אצבע בכף הרגל.

אני מתקשה להאמין שמישהו יעצב את הבייגל בעזרת כף הרגל טרם האפייה.

לזכור.

אפשר לקרוא לאצבע העבה ביד בוהן.

תבדוק לפני שאתה מתרברב

לא, ממש אי-אפשר. המגיב המקורי צודק: "בוהן" זה ברגל.

תבדוק לפני *שאתה* מתרברב ואל תסייע לטעויות בשפה להשתקע.

"ועל בהן ידו

"ועל בהן ידו הימנית ועל בהן רגלו הימנית" (ויקרא י"ד, י"ד)
נראה לי שמי שכתב את התורה ידע עברית.

מעולה! :)

מעולה! :)

טוסטר אובן

האם יש אפשרות לאפות את הבייגל בטוסטר אובן, או שזה לא יצא טוב?
(אין לי תנור)
תודה מראש.

אני מניח שאפשר -

אני מניח שאפשר - בכל מקרה שווה לנסות :-)

שלום רב. רציתי

שלום רב.
רציתי לשאול אם אבקת מאלט זה בעצם אבקת לתת?
רציתי גם לשאול אם משתמשים בקמח לבן רגיל או קמח לבן מהמיטחדים שיש היום כמו כל מני קמחים ללחם ויש נראה לי אפילו ללחמניות. (אני רוצה בייגל כמו בארצות הברית כל פעם שהילדה חוזרת לארץ היא שואלת למה לא מוכרים כאן כאלה).
אשמח לתשובתך. תודה מראש.

כן, לתת היא

כן, לתת היא המילה העברית למאלט

נדמה לי שזו אכן

נדמה לי שזו אכן אבקת לתת.
מומלץ להשתמש בקמח להכנת לחם, אם כי גם קמח לבן "רגיל" יניב תוצאות סבירות.