לחם נבטי חיטה בהיר

מתכון ללחם לבן פשוט לכאורה, ללא תוספת שומן או סוכר, המכיל שני "סודות": מעט קמח מלא המעשיר את טעם הלחם ונבט חיטה, המקנה ללחם יתרונות בריאותיים. נבט חיטה מיובש ניתן למצוא בחנויות הטבע או במרכולים.

מתכון ללחם נבט חיטה

מתכון ללחם נבט חיטה
מתכון ללחם נבט חיטה
מתכון ללחם נבט חיטה

המצרכים

למחמצת ביגה:

  • 200 גרם קמח לחם לבן
  • 150 מ"ל מים
  • 1/4 כפית שמרים יבשים

לבצק:

  • 400 גרם קמח לחם לבן
  • 100 גרם קמח מלא
  • כפית וחצי מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 50 גרם נבט חיטה
  • 380 מ"ל מים

הוראות הכנה

מכינים את הביגה: מנפים את הקמח לקערה קטנה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב, עד שמתקבל בצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כשעה. מכניסים את הקערה למקרר ומשאירים לפחות למשך 8 שעות ולא יותר מ-3 ימים. מוציאים את הביגה מהמקרר כשעה לפני שמתחילים להכין את הבצק.

הכנת הבצק: מנפים לקערה גדולה את קמח הלחם ואת הקמח המלא. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שנית. מוסיפים לקערה את נבט החיטה ומערבבים פעם נוספת. כל המרכיבים היבשים אמורים להיות מפוזרים בקמח באופן אחיד.
מקמחים מעט את כפות הידיים. בוצעים את הביגה לחתיכות קטנות ומפזרים אותן על הקמח. שופכים את המים לקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
לשים את הבצק במשך כעשר דקות, עד שמתקבל בצק חלק, לא דביק וגמיש. הבצק אמור להימתח בקלות יחסית, מבלי להיקרע. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לתפיחה ראשונה, עד להכפלת נפח הבצק, למשך כשעה וחצי.

מתכון ללחם נבט חיטה

בתום התפיחה הראשונה מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו מעט להוצאת האוויר מתוכו ומחלקים לשתי חתיכות שוות. מעצבים את הבצק לכיכרות (מאורכות או עגולות, לפי הטעם) ומניחים על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה (בתמונות תוכלו לראות שבחרתי להתפיח את הלחם בסלסלות התפחה. הדבר אינו הכרחי, אך הוא מוסיף טקסטורה מעניינת לקרום הלחם). מכסים את הכיכרות במגבת מטבח לחה ומניחים לתפיחה שנייה, במשל כשעה.

מניחים אבן אפייה על רשת במסילה האמצעית של התנור ותבנית ריקה על תחתיתו. מחממים את התנור לחום גבוה, כ-220 מעלות. לפני האפייה, שופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור.

מתכון ללחם נבט חיטה

חורצים שלושה חריצים אלכסוניים לרוחב כל כיכר ומכניסים את הכיכרות לתנור. אופים במשך כ-40 דקות, עד שהלחם שחום ונקישה על תחתית הכיכרות תשמיע צליל חלול.

מוציאים את הכיכרות מהתנור ומצננים על רשת למשך כעשרים דקות.

מתכון ללחם נבט חיטה

בתיאבון!

The addition of wheat germ

The addition of wheat germ brings numerous health benefits, making it an even more appealing choice.

gay military men dating site

black gay dating europe
gay wow dating
gay christians dating

That looks really yummy.

That looks really yummy. Thanks for sharing that recipe.